Prisvärd shopping i London?

22 aug. 2011 07:39
Visningar: 6803
Halloj!

Skall till London för första gången om ca 1 mån! Åker dit med en av mina bästa vänner över en weekend och det skall bli sååå kul!!

Självklart kommer det bli en del shopping men då vi har så få dagar i London vill jag inte springa i affärer hela tiden. Skulle vilja få tips på prisvärd shopping i London. Jag är inte ute efter billig shopping i första hand utan snarare tips på vad som är värt att kolla på när man är där. Några särskilda kläd- och skomärken/butiker? Barnkläder/leksaker? Delikatesser el likn?

Jag är som alltid otroligt tacksam för alla tips!

/Therese
22 aug. 2011 09:33
Hamley's leksaksaffär är ju ett måste i så fall :)
Av Annl
22 aug. 2011 17:23
Gillar du te skall du absolut besöka varuhuset Fortnum & Mason där de har fantastiskt te (eget märke) och en massa olika sorter att välja mellan. Antar att julteet inte kommit när du är där men det är något alldeles speciellt.

De har även andra fina delikatesser som engelsk marmelad och stiltonost m.m. plus förstås annat också förutom delikatesser. En riktigt trevlig bekantskap är denna butik!

Gillar man engelska grejer som Burberry så är det ju inte fel att besöka denna butik - en kollega som var där i somras hade köpt en såå snygg handväska.

Och på tal om delikatesser; gillar du som sagt te måste ni besöka Browns Hotel för att dricka deras klassiska afternoon tea med alla tillbehör - det är riktigt trevligt.

Ett bonustips också om du gillar indisk mat är Restaurang Tamarind som är ett ritkigt höjdarställe.

Trevlig resa!
24 aug. 2011 10:03
Tack för alla svar!!!

:) Therese
24 aug. 2011 10:24
Hej Arwendog

För shopping vill jag rekommendera Dover Street Market. En jättebutik fylld med det som gäller just nu, hippt och trendigt. Kanske aningen dyrt men en häftig upplevelse. Missa inte caféet på översta våningen!
http://www.concierge.com/ideas/designarchitecture/tours/1530?page=11

När ni behöver vila er lite från shoppingen rekommenderas ett besök i St.Christopher’s Place. Här finns caféer, barer och restauranger blandat med gallerier och affärer. En liten oas!
http://www.stchristophersplace.com/

Trevlig resa!

Hälsningar Jeanette på Resfeber