Prisfråga Tanzania-Zanzibar

Av Anasu
20 feb. 2014 21:17
Visningar: 1398
Hej! Vi tänkte åka på bröllopsresa i oktober till Tanzani där vi ska på safari i fem dagar och sedan vidare till Zanzibar sju dagar. Resebyrån vi tänkte åka med är Kenzan tours och priset är 53800 för oss båda. Någon som är erfaren och har koll på om det är ett vettigt pris eller inte?
20 feb. 2014 21:58
Charter är alltid sjukt mycket dyrare och visar inte det riktiga landet. Boka resan själv, spara pengar och bli bra många erfarenheter rikare. Precis kommit hem från tre veckor på sri lanka, ink flyg, boende, mat, transport, ja allt betalde vi 11000 per person
21 feb. 2014 11:43
Just Afrika kan vara svårt och även bli dyrare om man bokar själv. Jag tycker att det ser ut som ett bra pris. Brukar ligga på runt 25 000:-. Men det är alltid smart att kolla rund och prata lite med olika resebyråer. Vissa inkluderar inte flyg medan andra gör det osv.

Vi köpte flyg själva för ca 5000:- till Tanzania och reste sen med Lejonresor. Fast vi gjorde inte Zanzibar utan Mafia Island som har fantastisk dykning, vi gjorde även en lite mindre safari än vad ni har tänk i 3 dagar i Selous i södra Tanzania. Betalade runt 15 000:- för det.

Mellan juli och oktober kommer migrationen av djur från Serengeti till Masai Mara i Kenya, så Kenya kanske vore ett alternativ, går också att kombinera med Zanzibar.
21 feb. 2014 12:44
Jag vill minnas att Kenzan tours har siktat in sig på lite lyxigare safari än genomsnittet men jag kan ha fel. Är det bröllopsresa kanske man vill ha det lite finare.

En fråga, ingår flygbiljetterna i det priset?

Just när det kommer till safaridelen så är det ju ofta så att det är rätt så dyrt med safari. Jag reste runt i Afrika i 4 månader med egen bil och körde på en massa safari själv, det fanns ju både för och nackdelar med det. fördelen med att köra själv är att det är så mycket billigare, nackdelen är att chansen att få se djur minskar då de arrangörer som finns ofta samarbetar med parkvakterna som har väldigt god koll på var djuren befinner sig.

Att arrangera resa till och boende på Zanzibar kan man troligen ordna själv och billigare, men också lite beroende på vad man är ute efter. Vill man bara vara där och att bo på lyxhotell inte är högsta prio så finns det massor med billigare alternativ som ligger utanför researrangörernas utbud.

Hotels.com coh bookings.com är två sidor att söka på till exempel.
Av Anasu
22 feb. 2014 19:09
Tack för era svar :)
Flygbiljetten ingår i priset och även helpension i Tanzania på safarin, på Zanzibar är det bara frukost som ingår. Vi bor gärna lite bättre och är inte jättevana resenärer så det känns skönt med att det är så ordnat. Bara att hänga med liksom!