Zanzibar i september?

30 mars 2019 01:29
Visningar: 185
Hej! Har tänkt att åka iväg 4 veckor i september och funderar lite på Zanzibar. Är det någon som varit där då och har koll på vädret? Klarar man att va på Zanzibar i 4 veckor utan att bli uttråkad? Och är det någon som vet vad det kostar att åka på några dagars safari?

Oerhört tacksam för svar! :)
30 mars 2019 11:05
Om man vill ha ett otroligt lugnt tempo kan man vara på Zanzibar i 4 veckor utan problem. Uttråkad, det beror nog på hur man är som person. Det finns en del saker att göra, dykning/snorkling, Stone Town, Jozani Forest, "simma med delfiner" är väl kanske de mest kända attraktionerna. Jag antar att man kan lägga cirka 2 dagar på att utforska Stone Town om man vill ha god tid på sig att se allt sevärt där.
Det jag nämnde är väl cirka 1 vecka, sen gäller det väl att ha sola/bada och läsa böcker i 3 veckor till.

Safari kan man få ifrån självkostnadspris (hyra av bil, bensin, försäkringar, inträde till NP och eventuella andra avgifter, kanske en guide?) och sen kan det kosta hur mycket som helst. Närmaste NP ifrån Zanzibar är nog Mikumi NP som ligger en bit sydväst om Dar es Salaam. Om jag minns rätt så finns det inga kattdjur där, men massor av gräsätare i alla fall.

De bättre safariställena ligger ju en bit nordväst ifrån Zanzibar. Men det finns många arrangörer som ordnar med både safari, logi och transport så du får kika runt lite och se vad du själv tycker är prisvärt. Du kommer komma billigare undan om du ordnar allt själv, men det kräver väldigt mycket mer jobb givetvis.
Av Coronet
1 apr. 2019 14:41
Är du rastlös är nog fyra veckor i längsta laget. Vi besökte Zanzibar 2017 och var där i två veckor. Vi reste runt, bodde på fyra olika ställen (bl. a i Stone Town) och var på snorkeltur, var i Jozani Forest, besökte ett ställe där de räddade sköldpaddor osv. Det var en jättehärlig resa med trevliga människor, god mat och fantastiska stränder men mer än två veckor hade vi inte velat vara där. Jag tror att det är en perfekt avkoppling efter en safari men att det då kanske räcker med en vecka.
Av Annans
2 apr. 2019 08:09
Fyra veckor på Zanzibar är mycket... räcker med en vecka, kanske i kombo med annan ö, typ Mafia eller Pemba. Börja med en upplevelse på fastlandet, safari i de vackra nationalparkerna, vandra en bit upp på Kilimanjaro etc. Om du skickar mej ett pm ska du få en adress till lokal arrangör med mycket fördelaktiga priser.
3 apr. 2019 07:54 (redigerad)
Om Ni är intresserad av safari så kan jag tipsa om just det.

Jag var till Zanzibar kombinerat med Kenya/safari under september månad i drygt 3 veckor.(2018) Underbart.
Går ju lika bra att va på Tanzania dock.

Vädret var underbart i september.
3 apr. 2019 08:00
Var på Zanzibar cirka 11 nätter och hade lätt kunnat stannat några nätter till utan att bli rastlös, och då är jag en mycket rastlös person :D

Mvh
10 maj 2019 09:45
Hej!

Jag har i andra forum tipsat om en safariarrangör som vi använde oss av när vi åkte på safari i Tanzania i september 2018. Tänker att jag skriver det i denna tråd också så det når ut till så många som möjligt.

Vi bokade safari med en lokal resebyrå från Arusha som jag verkligen kan rekommendera. Han ordnade de bästa 7 dagarna i mitt och min mans liv som vi någonsin har upplevt.

Han är relativ nyöppnad och har jobbat som guide i 7 år men två år tillbaka har han startat eget. I och med att han är relativ ny egen företagare så har han mycket rimliga priser. Han är själv en Massai och besitter all information som man behöver i en guide.

Företaget heter Brown Parrot Safaris och ni hittat honom på Facebook men han är enklast att komma i kontakt med via whatsapp. Hans nummer är +255755652097. Ni hittar honom på Instagram, Facebook och även TripAdvisor under namnet BrownParrotSafari.

Hoppas informationen kommer till nytta vid planeringen av resan.
Frågor om Zanzibar 2013 (klubb/alkohol/gym/laptop)
Tanzania Bigvanilla, 7 juni 2013
Updaterad av Bigvanilla för 6 år sedan
4
Jag tänkte åka till Zanzibar i 3-4 veckor i september och undrar över ett par saker. Jag har läst ganska mycket om Zanzibar men det är en del saker som jag inte har hittat någon information om. 1) Tänkte bo i närheten av Nungwi och undrar hur är det med utelivet där? Jag förstår att det skall ...
Zanzibar boende/strand???
Tanzania Mar_ia, 21 apr. 2013
Updaterad av Resemaja för 6 år sedan
1
Hej alla resvana och glada människor i vårt avlånga land! Vi ska till Tanzania i början av september i år på bröllop. Tyvärr kan vi bara stanna i Tanzania i 1-2 v så det får bli några aktiva dagar. Vi tänkte åka till Zanzibar bara några dagar (3-4 nätter). Det vi är ute efter är lugn och ro, FINA ...
Zanzibar???
Tanzania Kitten, 22 juni 2006
Updaterad av Cissi_l för 12 år sedan
3
Hejsan! Reser till Zanzibar i september och tänkte höra om det finns någon liten själ som har lite restips? Vi är sugna både på att dyka och djup havsfiska. Kristin* ... Annans: Hej! Ja då kan jag rekommendera ett helhäftigt ställe som också ligger på samma strand, och här råder det inget ...
Dykning Zanzibar*
Tanzania Kitten, 29 juli 2006
Updaterad av Robbo för 13 år sedan
5
Hejsan!! Planerade resa till Malaysia/Borneo till våren men höll på o bli tokig av väntan så nu bär det iväg i september på safari i Masai Mara och över till Zanzibar. Planerat att dyka där!!! Läst mej fram till att Mnemba Atollen ska va bäst...någon annan som har ideer och tips. Även ute ...
Safari i Selous och bad i Zanzibar
Tanzania Stallan, 30 maj 2014
Updaterad av Alakorinte för 5 år sedan
2
Hej Vi väljer mellan att åka till Tanzania antingen mellan den 8-18 november eller 6-16 december. Vad vi har förstått är det inte bästa tiden på året att åka, men vill gärna dit och just de här två datumen passar oss bäst. Vilket av de två datumen ovan hade du valt? ... Alakorinte: ...
Safari i Tanzania& sol o bad på Zanzibar
Tanzania Resemaja, 6 mars 2010
Updaterad av Resemaja för 9 år sedan
11
Detta är min drömresa som jag vill genomföra. Har dock ingen som har möjlighet att följa med, verkar det vansinnigt att resa själv? Är JK safaris bra safariarrangörer? värt priset? Anderssons? ang hotell på Zanzibar, någon som bott på Pongwe Beach resort? kommer jag mest stöta på smekmånadspar ...

Zanzibar Tanzania, Afrika

Vattensport
Tropiskt
Sol & bad
Natur
Laid back
Exotiskt
Dykning & snorkling

Zanzibar är Tanzania paradisö som med sina otroliga stränder och turkosa hav har blivit en av världens populäraste semesterorter. Här får du en avkopplande upplevelse med god mat och massor av sol och bad.

Att kalla Zanzibar för ett paradis är en underdrift för ön är nästan för bra för att vara sann. Bo en vecka eller två på ett av de fina hotellen och bada på en ny strand varje dag. Nakupenda Beach ligger mitt ute i havet och är en av de vackraste stränderna i världen. Här kan du också få se delfiner om du har tur. Paje Beach är perfekt för dig som vill bada ifred utan turister och Ras Nungwi är känd över hela världen för den vackra miljön. Maten på Zanzibar är otroligt god, oavsett var du äter. Prova någon av fiskrätterna, för fisken är garanterat fångad samma dag, eller besök restaurangen The Rock som ligger ute i havet och ha fiskar simmandes runt dig när du äter.Om du vill ha mer äventyr kan du åka till Prison Island och titta på ruinerna av ett fängelse. Här kan du också snorkla med havssköldpaddor. Mtoni Palace erbjuder mysiga, gamla palats och god mat och i Stone Town kan du strosa på charmiga gator och lära dig mer om öns historia. Här finns också många marknader med kryddor, hantverk och maträtter.