Zanzibar i september?

30 mars 2019 01:29
Visningar: 682
Hej! Har tänkt att åka iväg 4 veckor i september och funderar lite på Zanzibar. Är det någon som varit där då och har koll på vädret? Klarar man att va på Zanzibar i 4 veckor utan att bli uttråkad? Och är det någon som vet vad det kostar att åka på några dagars safari?

Oerhört tacksam för svar! :)
30 mars 2019 11:05
Om man vill ha ett otroligt lugnt tempo kan man vara på Zanzibar i 4 veckor utan problem. Uttråkad, det beror nog på hur man är som person. Det finns en del saker att göra, dykning/snorkling, Stone Town, Jozani Forest, "simma med delfiner" är väl kanske de mest kända attraktionerna. Jag antar att man kan lägga cirka 2 dagar på att utforska Stone Town om man vill ha god tid på sig att se allt sevärt där.
Det jag nämnde är väl cirka 1 vecka, sen gäller det väl att ha sola/bada och läsa böcker i 3 veckor till.

Safari kan man få ifrån självkostnadspris (hyra av bil, bensin, försäkringar, inträde till NP och eventuella andra avgifter, kanske en guide?) och sen kan det kosta hur mycket som helst. Närmaste NP ifrån Zanzibar är nog Mikumi NP som ligger en bit sydväst om Dar es Salaam. Om jag minns rätt så finns det inga kattdjur där, men massor av gräsätare i alla fall.

De bättre safariställena ligger ju en bit nordväst ifrån Zanzibar. Men det finns många arrangörer som ordnar med både safari, logi och transport så du får kika runt lite och se vad du själv tycker är prisvärt. Du kommer komma billigare undan om du ordnar allt själv, men det kräver väldigt mycket mer jobb givetvis.
Av Coronet
1 apr. 2019 14:41
Är du rastlös är nog fyra veckor i längsta laget. Vi besökte Zanzibar 2017 och var där i två veckor. Vi reste runt, bodde på fyra olika ställen (bl. a i Stone Town) och var på snorkeltur, var i Jozani Forest, besökte ett ställe där de räddade sköldpaddor osv. Det var en jättehärlig resa med trevliga människor, god mat och fantastiska stränder men mer än två veckor hade vi inte velat vara där. Jag tror att det är en perfekt avkoppling efter en safari men att det då kanske räcker med en vecka.
Av Annans
2 apr. 2019 08:09
Fyra veckor på Zanzibar är mycket... räcker med en vecka, kanske i kombo med annan ö, typ Mafia eller Pemba. Börja med en upplevelse på fastlandet, safari i de vackra nationalparkerna, vandra en bit upp på Kilimanjaro etc. Om du skickar mej ett pm ska du få en adress till lokal arrangör med mycket fördelaktiga priser.
3 apr. 2019 07:54 (redigerad)
Om Ni är intresserad av safari så kan jag tipsa om just det.

Jag var till Zanzibar kombinerat med Kenya/safari under september månad i drygt 3 veckor.(2018) Underbart.
Går ju lika bra att va på Tanzania dock.

Vädret var underbart i september.
3 apr. 2019 08:00
Var på Zanzibar cirka 11 nätter och hade lätt kunnat stannat några nätter till utan att bli rastlös, och då är jag en mycket rastlös person :D

Mvh
10 maj 2019 09:45
Hej!

Jag har i andra forum tipsat om en safariarrangör som vi använde oss av när vi åkte på safari i Tanzania i september 2018. Tänker att jag skriver det i denna tråd också så det når ut till så många som möjligt.

Vi bokade safari med en lokal resebyrå från Arusha som jag verkligen kan rekommendera. Han ordnade de bästa 7 dagarna i mitt och min mans liv som vi någonsin har upplevt.

Han är relativ nyöppnad och har jobbat som guide i 7 år men två år tillbaka har han startat eget. I och med att han är relativ ny egen företagare så har han mycket rimliga priser. Han är själv en Massai och besitter all information som man behöver i en guide.

Företaget heter Brown Parrot Safaris och ni hittat honom på Facebook men han är enklast att komma i kontakt med via whatsapp. Hans nummer är +255755652097. Ni hittar honom på Instagram, Facebook och även TripAdvisor under namnet BrownParrotSafari.

Hoppas informationen kommer till nytta vid planeringen av resan.