Phuket = Gran Canaria

23 dec. 2007 21:21
Visningar: 1160
Har läst ett antal inlägg nu. Nästan alla handlar om Phuket med omnejd. Ni som åker til Thailand att ni inte åker lite utanför Phuket och försöker uppleva det riktiga Thailand.
Åk ut på landsbygden och träffa riktiga thailändare. Där kan man snacka om vänlighet.
SJälv har jag aldrig varit i Phuket och kommer nog aldrig sätta min fot där heller. Verkar va för tramsigt med alla svenska som springer omkring varandra och restaurangfolk som pratar svenska!
Nä..fy för den lede...
Åk upp till min andra hemstad...Khon Kaen. Ligger i nordöstra Thailand. Upplev människorna värme och leenden. Träffar du på 10 faranger på en vecka kan du va glad.
23 dec. 2007 21:45
Att folk orkar kritisera platser dom aldrig varit på ...... att jämföra Phuket med Gran Canaria är rätt löjligt.
Canarie holmarna kommer aldrig nära Phuket när det gäller mat ,gästvänlighet, prisnivåer ...................mm

Funderar på vad Gran Canaria har som kan jämföras med Phuket eller hela Thailand .
Lätt svar : INGENTING.

Nu ork ja int, kast bort flera ord på detta. SLUT
Av Haikko
24 dec. 2007 01:38
Samma skit på båda ställena!
Åk charter och du hamnar mitt i smeten, reser du på egen hand så självklart kan du upptäcka det "riktiga" thailand eller whatever...
24 dec. 2007 09:42
Haikko....... skrev att det var samma skit på bägge ställena, ändå har han varit 2 gånger på Phuket.
Vad säger det, om Phuket , som han säger bara är skit ??????
Av Volker
24 dec. 2007 10:03
Vissa trivs bäst i en bananbladshydda med en tallrik stekta gräshoppor till middag. Andra gillar folkmyller, lyxhotell och grillad hummer.
Människor är olika och har olika intressen och resesnobbar finns det i alla läger. Personligen har jag lite svårt för typen som rynkar på näsan åt andra bara för att de inte delar deras egna intressen. Väx upp och var glad för att du kan resa, bo och göra vad du vill men låt för jösse namn andra få avnjuta samma lyx, dvs bestämma själva vad de vill göra.
Av Legusta
24 dec. 2007 11:27
Tack Volker & Siam !
Jag hatar människor som sätter sig över andra och bedömer sig egna smak som god.
Alla har olika intressen och är därigenom olika varför inte glädjas åt olikheterna och låt var och en tycka som dom vill men lägg för guds skull inte god smak som om det vore ett val.

Jag som Thailandsresenär reser likväl gärna i storstad om jag har något syfte och mål, men själv turistar gärna på landet fast tycker jag att det blir för lugnt får jag lappsjuka efter några dagar och söker onyå upplevelser av olika slag. Det kan vara en danskurs, matlagning eller bara ett spa.
24 dec. 2007 23:19
Legusta som är äventyrare tycker Phuket är helt ok!
Kan inte vara mycket som du har upplevt om du nu är äventyrare....
Har du någon gång varit i norra eller nordöstra Thailand?? trodde inte det heller....
fler frågor ters sig ganska ointressanta från min sida om man nu tycker att Phuket är äventyrligt.....
24 dec. 2007 23:35
Förstår ärligt talat in Volkers utlägg!!
Resesnobb?? vem? jag?? ha ha ha...jodu...du skulle bara veta.
Det jag undrar med min diskussion är varför så många åker till just Phuket? Jag har så många vänner som har varit i Phuket och dem säger...ååååå jag älskar Thailand och thailändare...dem är sååååå....trevliga och vänliga och har minsann ätit riktigt thaimat.
Jag vill bara att folk ska försöka ta sig lite längre ut från Phuket...ut på landsbygden och försök uppleva deta riktiga Thailand och det riktigta thaifolket.
24 dec. 2007 23:56
Kan ju vara så att inte alla som reser till Thailand ,Grekland ,Kanarieholmarna,Rom, stockholm eller what ever absolut måste uppleva det genuina på stället de besöker, de kanske är fullt nöjda med att bada äta gott eller bara ha det allmänt bra i ett skönt klimat eller liknande, det räcker för de flesta så även för mig i de flesta fall, ( även om de säkert skulle kunna äta ändå godare mat tillagat i en vasshydda i långtbortistan till ett ändå lägre pris och möta ändå mer "fjäskande urinnevånare" där) vad gäller mig så har jag har inget behov av att bekanta mig med lokalbefolkningen bara för att jag ska kunna flasha med att jag upplevt det riktiga tex. Thailand eller Grekland,åker jag på sidan av turiststråken så beror det på att jag vill uppleva vacker natur, umgås med folk får jag nog av hemma så det känns bara skönt att pysa runt för mig själv och slippa folk utom när jag behöver handla eller ta in på ett boende förståss, medans andra tycker att man inte rest på "riktigt" om man inte blandat sig med lokalbefolkningen ätit på de skabbigaste mathaken där lokalbefolkningen äter och upplevt det genuina på platsen.

Som jag sagt så är det så olika vad man vill ha ut av en resa , för mig är det viktigare att det är vackert på platsen jag besöker och att jag kan strosa runt och se mig omkring utan att bli "attakerad" av en lokalbefolkning som övergått från att jobba för sin brödföda på vanligt sätt till att försöka sälja tjänster och prylar till mig som jag inte behöver, medans andra tycker att det är charmigt att köpslå med försäljare och besöka fejkade beduinläger eller vad det nu kan vara, valet är helt upp till resenären ifråga,

personligen blir jag ganska full i skratt när folk ska skryta med att de upplevt det genuina i landet, hur svårt är det egentligen lokalbefolkningen bor ju i skiten från födsel till död och jag har väl också flackat runt med ryggsäck på halvskabbiga bussar med idioter till chaffisar och ätit äcklig"genuint" tillagad mat men kan väl inte direkt påstå att det är en större upplevelse än när jag haft hyrbil, kört själv och upplevt massor av hissnande vyer från de slingrande bilvägarna i bergen på någon enslig och storslagen plats vi besökt och ätit vällagad men ändå Typsiskt "tråkig" turistmat vid dagens slut, återigen det är upp till var och en att avgöra vad som är bäst för dom.

Har själv tillbringat mycket tid i Fjällen och då menar jag verklig vildmark i väglöst land, men även husvagnsresor utefter de lapplänska vägarna och uppskattar båda sakerna lika mycket skulle jag nog vilja påstå, men det betyder inte att jag ser ner på den som reser till Riksgränsen med tåg i sovvagn,kommer fram utvilad , tar in på hotell och äter gott på restaurangen varje kväll, lyssnar på en jojkande "lapp" som i veckorna jobbar åt LKAB i kirunagruvan, medans jag lagar mat på stormköket i hällregn under tältabsiden och inte träffar en käft på en vecka,

vi vill nog rimligtvis ha ut olika saker av vår resa och den på hotellet vill kanske ha en bekväm vistelse trots att de vill uppleva vacker natur och lite"genuin" samekultur medans jag vill uppleva den "genuina" vildmarken och djurlivet och i princip ger blanka fan i resten, har liksom sett det förr så att säga återigen är valet helt upp till den som reser om ni förstår vad jag menar, det finns väl egentligen inget rätt eller fel vid resande alla reser vi för att vi tycker det är roligt sen är det bara väldigt olika vad man uppskattar.

Samma resonemang har jag när det gäller om man väljer att ta en billig och snabb resa tex. till kanarieholmarna och får pynta ut litet mer för maten det går alldeles utmärkt att ha trevligt där också eller om man väljer att köpa en dyrare flygresa till Thailand som tar ett dygn där maten och boendet är billigare istället, vem ska avgöra vad som är rätt eller fel där då, båda ställena kan vara trevliga även om de är väldigt olika som resmål sett.
ha det gott vart ni än vill resa och vilken miljö ni än må lägga era resor i.
mvh. Bosse.
25 dec. 2007 01:15
Laplander. Mycket intressant det du skriver!
Du skriver bl a:
attakerad" av en lokalbefolkning som övergått från att jobba för sin brödföda på vanligt sätt till att försöka sälja tjänster och prylar till mig som jag inte behöver.
Det är precis det dem INTE gör på landsbygden. På landsbygden lever dem som traditionen lär och odlar sitt ris, uppfödning av grodor
m m....dvs INTE försöka sälja massa krimskrams till faranger. Som jag skrev förrut....på en vecka ser dem kanske 10 faranger!
Håller fullständigt med dig: varför ska man åka omkring i en gammal buss eller lastbilsflak när man kan hyra en bil med ac för nåra futtiga bath?
Däremot håller jag inte med dig om det du skriver om: skabbigaste mathaken.
Vem har påstått något om skabbiga mathak? Finns inte så mycket av den varan på landsbygden...kanske däremot i Bangkok. Är och har varit väldigt lite i Bangkok då jag inte tycker om trafiken där.
Men på landsbygden...i varenda liten avkrok finns det matställen....väldigt fina...middag för 15-20 personer för cirkus 500-1000 bath. Tycker turister ska prova på det och inte bara vara i städerna.
Du säger vidare att du blir full i skratt av folk som skryter! Skryter om vad?? Att dem har varit i Phuket 25 gånger eller vad?
Kanske du tycker att jag skryter för att jag vill att folk ska vakna upp från detta "himmelriket" Phuket?
Kanske du tror att jag är backpackers? Tro mig.....jag tycker ej om denna varan av backpackersfolk. De backpackersfolk som jag har sett och träffat på under mina 15 resor i Thailand har skrutit över hur sällan dem duschar och hur skitiga dem känner mig!! Tro mig, det är absolut ingenting för mig.
Jag vill bo på hotell och ha det bra!
Mycket intressant det du beskriver om tiden i fjällen.
25 dec. 2007 01:39
Menade väl inte direkt ditt inlägg utan mer generellt när jag skrev att jag blev full i skratt, det gäller väl mer de som du skrev om som skryter om hur länge sedan det var de duschade och säger ni skulle ha sett hur fattigt och eländigt de hade det osv. behöver inte vara mer än normalbegåvad för att förstå det även om jag bor på hotell i ett turistområde,
det är liksom därför det är skitbillgt för oss att turista där och jag menade väl att de flesta är nöjda med en sol och badresa till phuket likväl som en d:o till Grekland eller kanarieholmarna,backpackerfolket fäller ofta kommentarer om charterfolket att de inte får uppleva det "rätta" men är det verkligen det man vill ha ut av en charterresa?
återigen det är två vitt skilda resor som man som resenär vill ha ut olika saker av och jag föraktar varken det ena eller andra, jag vill ofta ha båda delarna för jag kan få spunk på att ligga i solen nån längre tid medans andra älskar det, men å andra sidan blir jag skittrött på dåliga kommunikationer halvtaskigt boende och avsaknaden av en skön pool också ibland, som sagt så tycker jag det är ganska fånigt när backpackerfolket tycker att just deras sätt är det enda sättet att resa på, det är upp till var och en.

Edit:
Jag har själv aldrig varit i Phuket men skulle säkert kunna hitta något där också som tilltalar mig men bara för att vi inte satt våran fot i Phuket gör det oss till större globetrotters än de som varit där 15 gånger? skulle inte tro det, vi har bara sökt olika platser och upplevelser för att tillfredställa vår reselust med, allt är rätt så länge man är nöjd med det sen kan jag hålla med om att man personligen kan undra varför folk absolut ska till just en speciell plats fast man inte kan förstå vad det är som lockar dem dit men det är en helt annan historia.
mvh. Bosse
26 dec. 2007 11:34
Tja...har ju varit på både Gran Canaria och på Phuket....och jag väljer självklart Thailand. Ingete snack om det. Jag har aldrig hittat lugnet och harmonin på de kanariska öarna som jag gjorde på Phuket.

Nu ska jag åka igen till Phuket i april, bla för att min dotter ska besöka ett par barnhem där för att ev jobba som voluntär...
Men i april nästa år är jag och yngsta dottern och sambo medbjudna till Chang Mai, för att besöka vår bästa väns föräldrars camp i djungeln...så jag bangar inte för utmaningar så att säga.

jag är naturligtvis införstådd med att turismen exploderat på tex phuket men so what....det är ju upp till oss turister...och jodu...oavsett om du är på det thailändska fastlandet bland risodlingarna o träffar "genuina" thais...eller ligger mitt på den mest gyttriga sandremsa i Patong...så är DU turist!!! Eller hur!

Det är det fina med att vara turist, att få värna och skydda sina "kantarell"ställen, att prata gott om ett land...som trots allt lever i en militärstat och diktatur...är ju kanske det bästa du kan göra för folket.

Jag har inte några som helst probs med att möta västerlänningar i Asien, jag behöver ju inte umgås med dessa om jag inte vill!!

Så var och en blir hög på sin smak....men tack för tipset för Khon Kaen...vem vet...man kanske tar en tur dit om ca 4-5 år...när barnet blivit större....men då är man kanske inte välkommen dit...för att du inte vill träffa på oss "farangner"......?

Gott nytt år!
Av Homman
27 dec. 2007 10:39
Hejsan hoppsan. Där kom Thailandsdebatten igång igen. Det är märkligt vad ämnet "Tycka-Annorlunda-Om -Thailand" kan få folk att dra fram debattknivarna och försvara sin baby till varje pris. Likt retade lejoninnor spottar och biter de skoningslöst om kring sig. Och de värsta försvararna har inte dykt upp ännu.
Akta dig Jonas87000, så du inte blir slaktad ordentligt på charterresenärernas altare! Du är på god väg.
SÅ, i fortsättningen. Kritisera gärna, ärtsoppa, Påskön, Londons tunnelmana och kåldolmar. Men akta dig för att kritisera Thailand och dåliga bilder om du inte vill bli påhoppad. Skriv iställen något positivt om de vänliga människorna, den fantastiska potatismoset i korvkiosken och skönheten i Askersund. Då blir alla svarslösa! Tro mig.
Av Joje_66
27 dec. 2007 15:04
Var i Thailand för första gången i våras. Bangkok och Phuket. Intrycken blev blandade. Kata och Karon var som Gran Canaria på många sätt. Sämre på vissa och bättre på vissa sätt. Patong ska vi inte prata om ens. Människorna är inte alls bara trevliga och vänliga som man hört. Surare människa än tanten i snabbköpet eller otrevligare än vissa tuk-tukförare får man leta efter. Sen är vissa aldeles underbara men så är det över hela världen. Maten uppevde vi inte som något speciellt varken bättre eller sämre än andra ställen, same same kan man säga.
Blir det Thailand igen så blir det inte Phuket.
27 dec. 2007 15:50
Smaken är tydligen som baken, men det är löjligt att man måste skriva om det........
Låt folk få uppleva det istället .
Av Joje_66
27 dec. 2007 16:09
Citerat från siam:
Smaken är tydligen som baken, men det är löjligt att man måste skriva om det........
Låt folk få uppleva det istället .
Men vad gör man då på ett Forum? Ut och res istället för att sitta och läsa och komentera dessa onödiga diskussioner :-)
27 dec. 2007 16:41
Citerat från joje_66:
Citerat från siam:
Smaken är tydligen som baken, men det är löjligt att man måste skriva om det........
Låt folk få uppleva det istället .
Men vad gör man då på ett Forum? Ut och res istället för att sitta och läsa och komentera dessa onödiga diskussioner :-)
Katching!
Av Veiken
27 dec. 2007 16:59
Kan inte låta bli att lägga mig i. Jag har gjort en liten lista, helt efter eget tyckande. Var och en måste själv få ta till sig eller förkasta råd och bedöma vilket som passar bäst. Det ena utesluter ju inte heller det andra.
Jag åker gärna tillbaka till någon av Kanarieöarna, likväl som jag SKA tillbaka till Thailand!
Här kommer listan:
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/3580
Av Legusta
27 dec. 2007 22:26
Jag kan inte motstå att lägga mej i diskussionen trots all motvilja mot Thailand eller Phuket.
Det som dessa individer inte råkat fatta att det finns personer som har olika åsikter och jag respekterar alla utan att kränka dom med dumma påståenden som dom inte har belägg för.

Jag kan med stolthet berätta att i min nya bok som jag köpte idag (nyss släppt), "Dykarens Världsatlas - en illustrerad guide till de bästa dykplatserna". För den intresserade är den utgiven av Jack Jackson, Connaught Books (ca 249:-)

Där får jag det återigen bekräftat att Andemansjön som Phuket ligger i är i världsklass. Det som ytterliggare talar till dess fördel är att här finns en tryckkammare tillgänglig om det skulle behövas.

Man behöver inte stanna i Phuket utan kan ta sig ut och forska i dessa rika vatten ifrån Malaysia i söder till Burma i norr.
Tar du dej till exempel upp till Ranong (Phang-Nga) så kommer du inte träffa på så många turister (Träffar du på 2 faranger på en vecka kan du va glad.) och du kan ta dej ut till stora öar som Surin eller varför inte ett 540 fotbollsplaners stort nyupptäckt rev utanför Had Thai Muang mm

Här finns fler rika korallrev som är välkända och ett utav dom är Similian öarna som klassas som ett av dom tio bästa ställena i hela världen.
Alla behöver inte åka till norra Thailand som inte har vatten då skulle det inte vara unikt där heller.
Av Homman
28 dec. 2007 00:57
Citerat från legusta:
....Här finns fler rika korallrev som är välkända och ett utav dom är Similian öarna som klassas som ett av dom tio bästa ställena i hela världen.
Alla behöver inte åka till norra Thailand som inte har vatten då skulle det inte vara unikt där heller.
Klart att dykare ska åka till platser där det finns vatten! För torrsim kan nog knappast vara någon större upplevelse med snorkel.
28 dec. 2007 21:32
Där får jag det återigen bekräftat att Andemansjön som Phuket ligger i är i världsklass.
Men snälla du!!! Alla dessa hundratusentals svenska som varje år åker till Phuket....tror du verkligen att alla dem dyker i Andemansjön??
Det var ju inte det jag skrev i mitt första påstående....
Fattar inte vad du menar egentligen??
Det jag skrev var att folk skulle ta sig lite utanför Phuket....kanske du trodde att jag menade Andemansjön då eller???
28 dec. 2007 21:48
Citerat från annezanne:

jag är naturligtvis införstådd med att turismen exploderat på tex phuket men so what....det är ju upp till oss turister...och jodu...oavsett om du är på det thailändska fastlandet bland risodlingarna o träffar "genuina" thais...eller ligger mitt på den mest gyttriga sandremsa i Patong...så är DU turist!!! Eller hur!

Så var och en blir hög på sin smak....men tack för tipset för Khon Kaen...vem vet...man kanske tar en tur dit om ca 4-5 år...när barnet blivit större....men då är man kanske inte välkommen dit...för att du inte vill träffa på oss "farangner"......?

Gott nytt år!
Så fort man pratar om att ta sig lite utanför storstäderna....tror folk att man menar risfälten!! Fattar inte varför varenda människa uppfattar landsbygden som just risfält?
Tror ni att Thailands enda inkomstkälla är just ris??
Tror ni inte att det finns mer att upptäcka en ett jävla risfält??
Alla dessa buddhatempel som finns utanför Phuket. Har ni se dem??
Dessa små "fejkade" buddhatempel som finns i Phuket har ni väl alla sett, va??
Av Homman
28 dec. 2007 22:31
Jag har svårt att ta dessa debatter om Thailand på allvar. Men säkert rör det sig om blodigt allvar för en del.
För, så fort någon ställer en kritisk fråga om detta land, ifrågasätter de etablerade "chartergettona" här, eller kommer med en ny idé, dyker genast arga försvarare av det eteblerade upp.
Ständigt är det samma lilla grupp som försvarar sina inpinkade revir, precis som vore deras eget fosterland. Utöver dessa perssoner, brukar det dyka upp ett antal debattsluggrar till deras försvar (normalt en handfull återkommande vulgärhumorister som slänger skit omkring sig). Debatten rundas sedan av med återkommande förnumstiga besserwissrar som läxar upp den som startat den kritiska debatten, försvarar de "förorättade" och försöker von oben gjuta olja på´vågorna.
Och egentligen rör det sig, från början, bara om att någon undrar om ett fenomen, eller kanske framför en ny idé. Och vad är det för fel i det?
Detta har gett mig tre insikter:
1. En mycket liten del av medlemmarna har svårt att ta åt sig nya intryck, och är snarstuckna.
2. Största delen av reseguidens medlemmar verkar vara förnuftiga.
3. Thailand är ett oroligt hörn av världen med heliga platser som Phuket etc

Gott Nytt från Panicale
28 dec. 2007 22:48
Citerat från homman:
Och egentligen rör det sig, från början, bara om att någon undrar om ett fenomen, eller kanske framför en ny idé. Och vad är det för fel i det?
28 dec. 2007 22:51
Citerat från homman:
Och egentligen rör det sig, från början, bara om att någon undrar om ett fenomen, eller kanske framför en ny idé. Och vad är det för fel i det?
Mycket klokt talat....applåderar...nästan!!
Precis vad jag gör...undrar egentligen vad det är som lockar så fruktansvärt mycket med just Phuket?? Undrar också varför man inte söker sig liiiiiiiiiiite längre utanför just Phuket!
Men det som jag har fått erfara under dessa dagar så är just Phuket tabubelagt!! (Här ska fan ingen komma och säga något negativt om just Phuket)!!
Tror fortfarande inte att dem som läste mitt första inlägg fattar vad jag vill komma!!!
JAG VILL ATT NI SKA SE ER OMKRING LITE MER....INTE BARA SE PHUKET SOM HIMMELRIKET!!!
28 dec. 2007 22:56
Att man orkar lägga ner sån energi på var andra människor spenderar sin semester, helt otroligt...
Av Homman
28 dec. 2007 22:59
Se där, nu uppenbarade sig första debattsluggern, som dessutom talar mot sig själv.
28 dec. 2007 23:03
Citerat från kingsriver:
Att man orkar lägga ner sån energi på var andra människor spenderar sin semester, helt otroligt...
som just är hemkommen från....ja....just det....Phuket!!!
28 dec. 2007 23:08
Citerat från kingsriver:
Jaja okej okej... Skål på dig! :)
Nä! orkar inte skåla med dig även om jag själv tar ett par järn. Orkar inte skåla med någon som är så pass omogen som du...som inte kan argumentera mer i denna fråga!!
Av Fozzie
28 dec. 2007 23:18
Hej,
Förstår faktiskt inte varför man skall fördöma eller berömma! Har varit på Phuket sju ggr i rad pga av min psoriasis och jag är bara ute efter sol o salta bad. Har varit på Gran Canaria två ggr och det går inte att jämföra över huvud taget, pga kallare bad och här pratar man verkligen svenska på restaurangerna samt att det är hög kriminalitet. Jag brukar åka till Karon och dom enda som "pratar" svenska är inkastarna till skräddarna och det är enbart enkla fraser dom kan. Om man inte klarar av detta, åk inte hit! man måste ha klart för sig vad man åker till! Vill man ha mer outforskat stuk, åk till Kambodja, Laos eller Vietnam, men för jösse namn, klandra inte oss som åker hit! Vi väljer själva och om vi vill ha trevligt bemötande och fina stränder samt billig och god mat och kan stå ut med den "fria" kärleken om vissa oftast äldre män väljer (vilket jag tycker är äckligt förvisso) så låt dom göra detta!

Jag kommer att fortsätta att åka till Phuket med omnejd men jag fördömmer faktiskt ingen. En sak till... Gott Nytt År på er alla!

Fozzie
29 dec. 2007 00:19
Citerat från fozzie:
men för jösse namn, klandra inte oss som åker hit! Vi väljer själva och om vi vill ha trevligt bemötande och fina stränder
Ytterliggare en som inte förstår min fråga????
Jag klandrar ingen men vill bara.....nä....orkar faktiskt inte förklara mig fler gånger....tror jag har gjort det ett antal gånger nu så det räcker!!
*suckar* (pratat med mig själv....idioter som inte orkar lyssna....)
Av Fozzie
29 dec. 2007 09:17
Snälla du, jag tycker inte att kommentarer som "idioter som inte orkar..." för hemma här utan snarare på MSN. Jag håller med dig om att det är vackert och oerhört mycket bättre utanför turiststråken och det är ganska många som reser så också. Men nu är det som så att just Phuket, Koh Chang, Hua Hin, Koh Samui, ja många många andra platser marknadsförs så oerhört av resebolagen samt att det faktiskt är ett billigt land att leva i, så självklart åker många hit! jag håller även med om att det börjar bli för många svenskar här nu och det är den tråkiga biten. Men, vill man till salta bad och utbyggda semesterorter, så kan man inte åka till t.ex Udon Thani helt enkelt

Detta tror jag i och för sig kommer att förändras något framöver då miljöavgifter kommer att fördyra själva resan till Thailand och även andra platser.

Gott Nytt År
Fozzie
Av Legusta
29 dec. 2007 12:08
Jonas du är en tröttsam imbicill, jag tycker du sjunker riktigt lågt som klandrar på andra medlemmar här "idioter som inte orkar lyssna".

Varför över huvudtaget bry sig om att första gångsresenären hamnar på charterorterna som Phuket, Kho Samui mm

Det är bra att sådana platser finns för sedan när dom känner sig värdsvana tar dom sig mer friheter att utforska andra delar av Thailand.

Men många som mej åker just dit för att dyka och snorkla och då duger inte sydkinesiska sjön med ett sämre djurliv och fattigare korallrev än just Andeman sjön. Att Homman inte fattar något alls kan man förstå........ men varför då bry sig ?

Jag lovordar inte Phuket där är det inte som övriga Thailand. Men betänk även att Phuket är Thailands rikaste kommun och håller hög klass på sin turistvana och där kunde kanske Europa ta efter som håller en mycket lägre standard.

* Sydostasien är känt för sitt myller av smått och djurvaritionen är stor. Här finns dykning och snorkling som passar alla. Viktigast är att passa in resan efter regn- och torrperioder då detta ofta är avgörande för hur lätt det är att nå vissa dykplatser.

* Homman, medelhavet har bra sikt men tyvärr inte så mycket djurliv som i tropiska vatten.

Tips på 6 fantastiska dykdestinationer
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/3629

Och till din Fasa Jonas är Phuket omskriven även här.......så synd om dej !
Av Mape
29 dec. 2007 13:24
Hej allesam

Ni har fortfarande mycket kul pa reseguiden utan mej ser jag, det ar fighting bade har o dar,bor och verkar i Thailand just nu
traffar manniskor som reser runt over hela Thailand,och kommer hit forsta gangen,aldrig mer Phuket sager de flesta,vagar man bara prova pa nagot nytt,utanfor alla turistomraden,blir man fralst,vart man an reser i Thailand.
Sluta nu att fightas ha kul Livet ar Sannok Mai pai Rai GOTT SLUT GOTT NYTT Mape
Av Homman
29 dec. 2007 15:11
Citerat från legusta:
* Homman, medelhavet har bra sikt men tyvärr inte så mycket djurliv som i tropiska vatten.

Legusta!
Jag vet detta allt för väl, för jag var en ivrig scuba diver för 35 år sedan. Och då var det Eilat som gällde. Men nu för tiden tar jag mig aldrig vatten över huvudet. För att befästa detta har jag bosatt mig på respektfullt avstånd från både Medelhavet och Adriatiska, dvs i mitten av Italien. Närmsta vatten är Lago Trasimeno som bjuder på dålig sikt men en rikedom på, ja just det, KRÄFTOR!
Lev väl!
Av Gnome
29 dec. 2007 22:53
Åker till Vietnam med familjen i februari, valde det före Thailand som första asienresa. Är jag en sämre människa nu??;-)

Gott Nytt År alla....

//Micke
Av Legusta
30 dec. 2007 00:11
Nej Micke du är alltid varmt välkommen....tar gärna en pint och skålar för reseupplevelser.
Vietnam vet jag inte så mycket om men lite fakta har jag om Hô Chi Minh staden.

Bästa tid att besöka Vietnam och Hô Chi Minh staden är mellan torrperioden mellan december och april då temperaturen ligger på 25-30 grader.

* Sevärdheter
I Hô Chi Minh staden är det gatan som är den stora sevärdheten och de enda måsten som finns är Krigsmuséet och någon av de många templen. Staden är uppdelad i olika diskrikt (Quan) med centrum i diskrikt 1 och 3 och de kinesiska kvarteren i distrikt 5.

- Krigsmuséet, 28 Vo Van Tan St. Den fruktansvärda, grymma kriget som dödade 3 miljoner vietnameser sett ur vinnarnas perspektiv; den kommunisktiska, nordvietnamesiska regimen.

- Templet Phuoc Hai Tu/Jade Emperor, 73 Mai Thi Luu St. Hô Chi Minh stadens vackraste tempel är kinesiskt och en plats för både Buddha och Konfucius.

- Återföreningens palats, 106 Nguyen Du St. De franska kolonialisternas palats som senare fick ge plats åt sydvietnamesiska regimen är en märklig blandning av franskt 1800-tal och amerikanskt 50-tal.

Maten i Saigon är mycket god och prisvärd. Få rätter kostar över femtio kronor och en stor öl till, får man för en dryg
femma.

Länkar
http://www.saigoninsideout.com
http://www.elephantguide.com
http://www.saigon-tourist.com
Av Homman
30 dec. 2007 10:30
Så där ja. Nu blev det lite bättre stuk på diskussionen!
Av Fozzie
30 dec. 2007 17:03
Precis, jag håller med dig Homman! det är sådant här som gör sig på en diskussionssida.

Fozzie
Av Homman
30 dec. 2007 17:15
Citerat från fozzie:
Precis, jag håller med dig Homman! det är sådant här som gör sig på en diskussionssida.
Men att det ska ta sån tid innan man nyktrar till.
Av Veiken
30 dec. 2007 17:20
Citerat från homman:
Men att det ska ta sån tid innan man nyktrar till.

2cl i timmen, ha, ha /Veiken
Av Gnome
30 dec. 2007 19:20
Citerat från homman:
Så där ja. Nu blev det lite bättre stuk på diskussionen!
De ska va en smålänning till att styra upp det;-)

Tack Legusta för bra info.

/Micke
Av Gnome
30 dec. 2007 22:07
Citerat från homman:
Närmsta vatten är Lago Trasimeno som bjuder på dålig sikt men en rikedom på, ja just det, KRÄFTOR!

Kräftor är det en rikedom i Italien??? Ja alltså , äter man kräftor i Italien?? Eller säljer man dom djupfrysta till ICA;-)

En fundering bara.............

/Micke
Av Homman
31 dec. 2007 13:59
Citerat från gnome:

Kräftor är det en rikedom i Italien??? Ja alltså , äter man kräftor i Italien?? Eller säljer man dom djupfrysta till ICA;-)

En fundering bara.............

/Micke
Mja. Entan så kan de köpas djupfrysta, under augusti, september, på IKEA som också håller med brännvini livsmedelsavdelningen. Eller så kan man få de färska från sjön. Enda problemet är att italienarna inte har en blekaste susning om dill. Den får jag odla själv om det ska bli något. Och med hjälp av min planterade malörtsbuske, kan jag framställa BESKA DROPPAR till läckerhetena.
Gott nytt till alla från Bobby i Panicale.
Av Gnome
31 dec. 2007 14:50
Citerat från homman:
Mja. Entan så kan de köpas djupfrysta, under augusti, september, på IKEA som också håller med brännvini livsmedelsavdelningen. Eller så kan man få de färska från sjön. Enda problemet är att italienarna inte har en blekaste susning om dill. Den får jag odla själv om det ska bli något. Och med hjälp av min planterade malörtsbuske, kan jag framställa BESKA DROPPAR till läckerhetena.
Gott nytt till alla från Bobby i Panicale.
Egen kokta krätor med egen besk från egen malört, nu snackar vi mums:o)

Gott Nytt År Alla mina vänner å alla som jag inte känner!!!!

Nästa år startar vi med lite hugg å slag, gnäll å skoj och kanske en och annan reseberättelse.......

/Cheers
Av Moose
1 jan. 2008 09:55
Jag har fått massor av tips och idéer från den här härliga sajten. Men förutom alla konkreta tips och idéer blir jag fascinerad över de heta diskussioner som ibland uppstår. Finns det ett gemensamt "bästa resmål" för alla? För mig tur att det inte gör det! Vi ska nu i februari till Svalbard. Och sedan åker vi i mars till Thailand. Två mycket olika resor. Och i Thailand ska vi först bo 10 dagar på Koh Lanta. Vi bor i en liten enkel traditionell bungalow vid stranden för 50 sek per natt. Och de sista nätterna sover vi i Hiltons bungalow vid Phuket för 20-dubbla. Vad som är klokt? Vet ej - men för mig är en av det läckra att se skillnaderna. Dvs när vi kommer hem är jag bla naiv nog och tro att jag sett en hel del av västra Thailands turism...

Vi skulle dessutom några dagar vilja vandra på fastlandet innanför Krabi. Är det ngn som har bra tips på regnskog/berg där man själv kan vandra?
4 jan. 2008 20:55
Vi skulle dessutom några dagar vilja vandra på fastlandet innanför Krabi. Är det ngn som har bra tips på regnskog/berg där man själv kan vandra?
Är det verkligen ingen av alla dessa Phuketälskare som har något bra tips var man kan vandra för nånstans runtomkring Krabi?? Ligger väl i närheten av Phuket??
Om du vill vandra i norra Thailand i berg.....finns ganska höga berg i norra Thailand....tror jag det finns många som kan komma med många rekommendationer.
Av Moose
5 jan. 2008 08:00
Ja man kan undra.... Men vi ska inte upp till norra Thailand. Hinner inte denna gång. Utan tanken är bara vanda ngn dag innanför Krabi.
Av Legusta
5 jan. 2008 13:47
Du har en tråkig attityd Jonas det är mycket stor skillnad imellan Krabi, Phang Nga, Phuket & Kho Lanta.
Det enda dom har gemensamt är att dom ligger i samma fantastiska vatten Andeman sjön.

Som svar till Moose har jag följande idé:

- Trekking i Khao Sok Nationalpark 3 timmars körning norrut från Phuket, till Phang Nga-provinsen, en trekkers dröm. Parken har ett antal billiga guesthouse där naturälskare från hela världen samlas för att diskutera de otroliga vyerna, faunan och växtligheten längs med stigarna. Trekkingen kan vara lite tuff för mindre barn och äldre, men där finns så många val av rutter att parken har något som passar alla. http://www.khaosok.com Enklast att ta sig dit är att hyra en bil, eller varför inte lokalbussen från Phuket busstation, med bussbyte i Takuapa. Bo-tips, Khao Sok Riverside Cottage, telefon 01-676 13 81 eller 01-229 3750. För dig som ringer från Sverige, slå 0066 och ta bort nollan i riktnumret.

Fler annorlunda tips finner du på min blogg:
http://www.reseguiden.se/minsida/legusta/blogg/4886
5 jan. 2008 14:25
Citerat från legusta:
Du har en tråkig attityd Jonas det är mycket stor skillnad imellan Krabi, Phang Nga, Phuket & Kho Lanta.
Det enda dom har gemensamt är att dom ligger i samma fantastiska vatten Andeman sjön.

Som svar till Moose har jag följande idé:

- Trekking i Khao Sok Nationalpark 3 timmars körning norrut från Phuket, till Phang Nga-provinsen, en trekkers dröm. Parken har ett antal billiga guesthouse där naturälskare från hela världen samlas för att diskutera de otroliga vyerna, faunan och växtligheten längs med stigarna. Trekkingen kan vara lite tuff för mindre barn och äldre, men där finns så många val av rutter att parken har något som passar alla. http://www.khaosok.com Enklast att ta sig dit är att hyra en bil, eller varför inte lokalbussen från Phuket busstation, med bussbyte i Takuapa. Bo-tips, Khao Sok Riverside Cottage, telefon 01-676 13 81 eller 01-229 3750. För dig som ringer från Sverige, slå 0066 och ta bort nollan i riktnumret.

Fler annorlunda tips finner du på min blogg:
http://www.reseguiden.se/minsida/legusta/blogg/4886
Khao Sok är även ett av världens äldsta regnskogsområden, som man kan vandra igenom.Genom denna underbara regnskog rinner den 150 km långa sok-floden som man kan paddla utmed, och njuta av tystheten.
Detta finns ,som legusta sa BARA 3 timmar från Phuket, med bil eller buss.

Södra Thailand har mer att erbjuda än man tror !!
Av Legusta
5 jan. 2008 17:24
Tack ytterligare tips ! Åtta km norr om staden Krabi ligger Wat Tham Sua ("tigergrottemplet"). Ett av södra Thailands mest berömda skogs buddisttempel i Thailand med både kvinnor och män. Dess huvudsal är inbyggd i en grotta. Magnifikt läge mitt i ett surrealistiskt landskap. Följer du de 1 237 trappstegen upp till Buddas fotspår möts du av en magnifik och svårslagen panoramautsikt över delta, mangrove och hav.

Själva Krabi stad är jämnstor med Växjö och ungefär lika sömnig som densamma. Gatulivet är typiskt thailändskt och långt ifrån enbart inriktat på turisters plånböcker. Jämfört med många andra platser är prostitution och drogmissbruk relativt osynligt här. Shoppingmöjligheterna är hyfsade, utan att vara överdådiga. Skojigast är marknaderna med färsk fisk, grönsaker och ett överflöd av wokpannor, chili och läckra maträtter.

Krabi ligger i Phangnga-viken som är full av utflyktsmål. Mangroveträsket i Krabis utkant är ett av världens rikaste ekosystem. Stora vattenvaraner, ormar och apor finns här liksom några av världens ovanligaste fågelarter. Bästa sättet att uppleva miljön är en båttur med den kunniga och legendariska guiden mister Dai.