Stöd Ukraina

Moose

Kön / Ålder
Man, 67 år
Bor i
Frövi
Restyp
Naturälskare
Sysselsättning
Jobbar
Civilstatus
Gift
Besökta länder
49
Profilsida skapad
2007-06-03
Senast online
1 vecka sedan

Jag har väl jobbat för mycket - både på jobbet och på vår nyinköpta skogsgård. I och för sig härligtgt... Texten nedan ska nog uppdateras snart. Kanske efter weekendresan till Barcelon som jag bokade för ngn vecka sedan.

Året 2011 snart slut! Vi hade bokat en resa till Tokyo - men det hände något där innan vi kom dit...

Det blev istället en resa till Bejing med döttrarna. Häftigt!

Har idag bokat biljetter och logi i Tyskland mellan nyår och trettonhelg. Ska bli kul!

Skrivet i somaras.....
Har precis kommit hem från Peking. Omvälvande! Facebook var spärrat. Inte så mycket cyklar - många bilar.

Förra året blev det "bara" en weekendresa till Prag och en till Rom. Prag är läckert - jag har varit där många gånger och denna helg var härlig. Men Rom var första gången - och det blev faktiskt en besvikelse. Jag hade kanske för uppskruvade förväntningar...

Men jag hoppas att ingen gör ett CO-2-bokslut för mig för 2008! Häftigast var resan till Alaska. Vilket ställe - men Svalbard i februari var också något extra!

När jag var 12 år gammal hade jag varit i Sveriges alla städer! Har först i vuxen ålder insett att det är rätt ovanligt. Men aptiten har växt - så nu är det fler städer och länder....

Innan Alaska var nog familjens häftigaste resa till Svalbard (första resan dit var i juni). Tonårsdöttrar tjatade om solsemester. Och jag hatar det. När jag till sist frågade om det inte var ngt annat än antal soltimmar på resmålet som räknades svarade de NEJ! Och det är teoretiskt möjligt med många timmar sol på Svalbard.... Och vi hade bra väder. Men medeltemp i juli är + 7 grader... Men tänk att de har 5 månader med midnattssol!

Men nu har vi även sett Svalbard "mitt i vintern". Nu fattar även jag vad BLÅTT ljus är! Se bilderna.

I Österuropa har jag sett varenda håla... Men då var det nästan alltid i tjänsten. Det är en upplevelse att åka långt ut på landet och göra affärer! Man träffar människor på ett sätt som man har svårt att göra som turist. Rumänien är ett av de ställen som jag varit mycket i...

Nästa längre resa? Kanske Alaska igen. Eller Grönland. Våra döttrar frågar ibland: varför reser vi aldrig till normala resmål som alla andra? Jag vet inte. Men jag vill inte åka charter. En del av resan är att själv upptäcka landet och hur det är! Man ser inte lika mycket som på en av proffs välordnad resa. Men jag tycker att man får ut en annan dimension. Eller?

Mooses besökta platser
Bilder  (Se alla 76 bilder)
Moose
Moose säger om Rolf_52s bild "Kronhjort i Yellowstone NP":
Snygg bild! Den är mäktig när den brunstar!
7 december 2014 16:34 - Anmäl
Moose
1 ny bild från Sverige
22 juni 2014 16:33 - Anmäl
Moose
Moose säger om Cecilajjas bild "Kyrkan i blåsväder":
Läcker bild!! Vilket ljus!
4 februari 2014 21:01 - Anmäl
Moose
Moose säger om Andrees bild "TURist":
Härlig bild! vilken glimt i ögat!!
17 april 2013 19:47 - Anmäl
Moose
Moose säger om Kindboms bild "Svampskogen":
Fantastisk bild! OK - skönt att gå från eget hus direkt till svampskogen. Det är LYX! Men att sedan i denna lyx se tillfället! Läckert!
31 oktober 2012 19:48 - Anmäl
Vänner
Diskussioner
Moose har svarat i 14 diskussioner om Thailand, USA, Rumänien och 4 andra länder.