Första gången i phuket..tips tack!

5 juli 2013 16:41
Visningar: 1911
Hej, jag och mannen ska äntligen lämna barnen hos farföräldrar och ha vår "honeymoon" som vi aldrig haft fast vi varit tillsammans i 8,5 år, så det var dags..och vart skulle man åka än till jordens paradis thailand,
efter många om och men, har vi beställt biljetter till phuket, i februari till Kata beach i en hotell som heter kata palm & resort spa,

Men, vi vet INGENTING om thailand, visst vet man lite om det man hört runt, men inget konkret,
så vi skulle vara super tacksamma, om några erfarna thailand.-besökare kunde tipsa oss, om stället vi ska till, (kata beach), då menar jag generellt, bör vi se upp för något, göra något speciellt, åka till något ställe?...
det vi är ute efter är shopping, romantiska ställen, ute live... ja ni som har barn och får för en gångs skull vara ensamma, anar nog vad vi menar =0)

tusen tack på förhand /Amela & Damir
5 juli 2013 19:44
Hur länge ska ni vara där och hur ser budgeten ut?

Mvh Fredrik
5 juli 2013 22:30
Hej , för det första tack för svar,
vi ska tyvärr bara vara en vecka, det är vad vi har möjlighet med barnvakt, men budgeten är ganska bra,
7 juli 2013 22:24
Oj... Jag och min fru åkte 8 dagar för länge sen, då gjorde vi en utflykt till Phi Phi. Tog färjan över, hängde där hela dagen och sen hem igen. Utöver det så gjorde vi strandhugg på olila stränder. Kata Noi och Nai Harn tycker vi är bäst!
Så mycker mer än det skulle inte jag göra... Ät god mat, passa på att käka färska frukter och handla piratkopior så ni storknar =)

Mvh Fredrik
9 juli 2013 13:59
Om ni vill ha det lite lugnare och inte så mycket turister så håll er till Kata beach. Vill ni se turistfällan så kan ni ta en tur till patong. På dagen fylls hela stranden med massa turister, sedan på kvällen stänger dom av patong gatan och hela den fylls med partysugna människor. Ifall man vill kan man bila förbi Kata beach, man följer typ en och samma väg hela tiden, under vägens gång så får man se massa fina platser och maffiga utsikter.
Jag skulle inte rekommendera Phi phi, av den enkla anledningen att den stranden är äcklig och innehåller strandmaskar som kryper fram när vattnet drar sig tillbaka.

Lycka till med resandet.
9 juli 2013 15:00
tack så hemskt mycket för svar, spec, om phi phi, för vi tänkte besöka antingen det eller similian island..
så då vet vi åtminstone att vi INTE ska till phi phi hehe ;)
än en gång tack!
9 juli 2013 15:04
tnäkte också fråga er, jag antar att det är mycket kryp /insekter i thailand, är dem typ överallt och kommer in i hotell rummet, och på restauranger och så? för en gång så åkte vi till gran canaria och blev riktigt överraskade av deras stora äckliga kackerlackor usch! dem var överallt!
9 juli 2013 17:11
Simili ska vara helt fantastiskt, gillar man att dyka så ska man definitivt åka dit. Jag har varit i Thailand 5.5månad men inte hunnit besöka det än.
Vissa älskar phi phi men jag är inte en av dom vilket oxå gör att jag inte kan prata bra om den ön. Jadu krypen är ju inte så mysiga, om ni väljer att bo på bättre ställen, låt oss säga att ni betalar 1500-2000 (300-400kr) baht per natt vilket blir billigt när ni är två så borde ni inte få några kackerlackor, men ödlor kan titta in. Allt beror ju så klart på vilken standard ni vill ha, men ha för vana att alltid granska rummen efter hål, etc, innan ni säger ja.

Myggorna håller ni borta med myggsprej som ni köper där.
Thailand är ett underbart land.
9 juli 2013 17:56
Visste inte att Phi Phi hade sunkat ner sig så pass, men jag har inte varit där sen 2006 i och för sig...
Då vill jag tipsa om Raya Island! Super fint där... Värt ett besök!
23 juli 2013 20:55
tack så hemskt mycket allihopa før underbara tips och råd.. ;)
vi har redan bestællt hotell genom fritidsresor, som skall vara i ganska bra standard, ller rættare en av dem bæsta så då bør inte vi ha några objudna gæster som tittar in...:)
23 juli 2013 21:08
Konstigt att du kallar Thailand för "jordens paradis" när du inte visste NÅGONTING om landet i fråga...

Phuket är enligt mig inget paradis överhuvudtaget. Ledsen att säga det men det är min åsikt.

Finns vackrare öar i omgivningarna. Phi-Phi är absolut värt ett besök. Strandmaskar finns i hela Thailand överallt. Kackerlackor likaså. Det får man på köpet i Thailand och är enbart charmigt.

Hoppas ni får en bra resa men se till att ta er bort från Phuket också.
Av Tittin
25 juli 2013 23:42
phiphi är väl fortfarande mysigt om man gör sig besväret o går bort till long beach......o badar på dagarna sen har man ju alllt man vill ha på kvällarna i byn;)
Phuket är enligt min åsikt förstört om man tänker på patong kata o karon.....
Då är de bättre uppåt koh lak p kho kho khao där finns även en mysig thai by takuapa;)