Packning långresa syd/centralamerika

Av Anniiea
25 feb. 2018 11:47
Visningar: 555
I och med det varierande vädret så behöver man varma kläder också men undrar vad för typ av varma kläder man behöver ha med sig?
25 feb. 2018 14:17
Ingen aning vad dina planer är, ska du ut i naturen, upp i berg eller bara strosa runt i kall stadsmiljö?
Jaja, hursomhelst så kan du titta på en sida jag själv kikade på igår om man nu gillar att vara mer aktiv
https://www.bestigakebnekaise.se/vandringsklader/
Lager-på-lager med andra ord, funkar överallt
Av Ciae
28 feb. 2018 20:05
Hej Anniiea,

De flesta jag mött som har packat "fel" ångrar att de inte hade med sig mer-tillräckligt varma kläder.

Det beror som sagt på vart du ska, när du ska dit och vad du har tänkt att göra. Har du tänkt att resa till södra Chile eller Argentina framför allt i vinterhalvåret (april-september) så föreslår jag att packa ned en svensk vinterjacka. Det kan blir både kallt och blåsigt i söder och vinterkläder här är både dyrt och inte av särskilt god kvalitet. Längre upp i Argentina, Chile, Brasil etc. räcker det med vind-regnjacka och en tjockare tröja. Vet att Peru också kan bli kallt, men osäker på var-när och hur.
Av Jonas73
28 feb. 2018 20:53
Hej,
Ja, det kan bli kallt, framförallt på lite högre höjd, även i Peru Chile och Bolivia under april - september. Som kallast var det minus 13 i juli utanför San Pedro de Atacama när jag var där för två år sedan. Jag rekommenderar underställ, fleecetröja, handskar, mössa, en vindtät jacka och varma skor (jag ångrar att jag glömde packa varma skor).

En del bussar, enklare hotell och vandrarhem i Peru, Bolivia och Chile saknar uppvärmning. Är det kallt ute blir det kallt även inne. Även om det brukar finnas varma filtar kan det vara bra att ta med en varm sovsäck.

/Jonas