Överraska med romantisk resa; Sardinien, Sicilien, Kalabrien?

22 apr. 2012 11:29
Visningar: 6839
Hej kära resenärer!

Jag har äntligen sparat ihop pengar till att kunna överraska min kära fästman med en första romantisk resa tillsammans där målet är att bada på fina stränder, äta god mat och bara rå om varandra i lugn och ro. Vi har var för sig tidigare varit i Grekland och jag kände därför att det skulle vara kul att pröva något nytt varför jag har börjat kika lite på Italien och då främst öarna Sardinien och Sicilien alternativt Kalabrien på fastlandet.

Kroatien har också varit ett alternativ tidigare, men då jag läst att stränderna där är mest klippstränder och stenstränder och jag vet att fästmannen föredrar sandstränder samt att jag hört att maten inte är så bra har jag avskrivit Kroatien, är detta ett felaktigt drag?

Frågan är alltså; var i Europa ska man fara om man vill ha fina stränder, god mat och lugn och ro? Är Sardinien/Sicilien/Kalabrien bra alternativ eller finns något bättre? Vi ska åka i slutet av augusti och vill helst ha någon typ av charter från Stockholm då vi inte är så vana resenärer...

Väldigt tacksam för svar! Vill verkligen att vår första resa ihop ska bli så fantastisk som min älskade förtjänar!

Vänliga hälsningar,
Fanny
Av Zahide
22 apr. 2012 12:58
Av dessa tre har jag bara varit på Sicilien och det är många år sedan, men Taormina som jag bodde i då kan jag verkligen rekommendera om du vill ha romantik.
De flesta av turisterna var par och även mina bordskamrater vid hotellet (jag hade halvpension och åt middag på hotellet varje kväll) var två par som båda var där på smekmånad.
Taormina är en mysig och romantisk by högt upp och utsikten över havet eller mot Etna är vacker.
Jag kommer tyvärr inte ihåg hur stranden såg ut men det gick linbana ner.

Var till Baska Voda i Kroatien för två somrar sedan, det kan jag också varmt rekommendera för romantik, men stranden är ju som sagt stenstrand.
Vi åt nog bara god mat i Kroatien.
Av Desires
22 apr. 2012 18:13
Hej!
Har varit på alla ställen du beskriver!

Kroatien är underbart, men fina sandstränder har jag nog bara upplevt där i Omiz (3 mil från Split).
SÅ Kroatien är nog inte det bästa om han inte gillar stenstränder. (Det är oftast ljuvligt när
man kommer ut i vattnet, har oftast badskor för det är lättare att gå i då....)

Sicilien är också härligt, Berömda Taormina är underbart - men dyrt tror jag!
I så fall skulle jag hellre rekommendera den fina medeltidsstaden Cefalu, både romantiskt och mysig. Här har du en sandstrand mitt i byn i princip, och många bra restauranger. Här kan du titta på mina foton o tips om Cefalu http://www.desires.se/#post90

Sardinien är också en underbar ö, med mängder av läckra sandstränder, men om ni vill ha charter blir
det väl bara Alghero
. Det är också en fin stad med sandstränder som blir finare ju längre från
själva staden man kommer......Mycket folk i Alghero den tiden, och packat på stränderna där i staden.
Sardinienfoton o tips här http://www.desires.se/#post36

Så jag skulle nog helst rekommendera Kalabrien för en romantisk resa med sol och bad vid sandstränder. Tropea är en jätteläcker romantisk stad med underbara stränder, tyckte vi!
Mängder med restauranger i den pittoreska staden som serverar utsökt
mat, inte heller lika dyrt i detta område som övriga Italien.
Foton o tips om Tropea http://www.desires.se/#post12
Av Annl
30 apr. 2012 07:54
Hej,

Jag har varit på Sicilien och det är fint och just Cefalu som rekommenderades är väldigt pittoreskt (och dessutom sandstrand som ju var ett krav) och inte alls så mycket turister som Taormina.

Taormina är oerhört vackert men alldeles överfullt med turister och det gäller säkert särskilt augusti.

En sak som ni bör tänka på med södra Italien och augusti är värmen och hur ni pallar den. Det kan bli rejält varmt där då. Vi var på Sicilien i början av juli och hade över 45 grader och detta satte dessvärre stopp för våra planer att åka till bl.a. Agrigento.

Du skriver att ni helst vill åka charter eftersom ni inte är vana resenärer. Det är inte svårt att resa på egen hand och jag tror att du kan tjäna en del pengar på att boka själv och plocka ihop en resa på egen hand. Ryanair flyger ju tex till Sicilien. Fråga gärna - vi är många här på RG som gärna hjälper till.

Ni kommer att få en fantastisk resa - Italien är enkelt att resa till.

En annan sak också; prisläget på Sicilien var betydligt billigare än då det italienska fastlandet kunde vi konstatera (och det är ju inte fel).

Trevlig resa!