Över jul o nyår

Av Alone29
1 juli 2011 20:37
Visningar: 797
JAG SKA RESA MED MIN MAMMA TILL USA . JA miami fort luadelade key west . orlando också new york.... jag vet hur länga måste vara i USA För besöka allt stadelat då m...m. jag ville ha info om allt florida o jag älskar att shoppa m.m.

tack på förhand V.M H .
Cissic
Av Annl
3 juli 2011 14:44
Hej,

Jag befinner mig just nu i Key West och återkommer till dig när jag utforskat omgivningarna och restaurangerna.
Av Annl
6 juli 2011 14:30
Hej igen,

Key West är en liten mysig ort och den stora fördelen är vädret - här har aldrig varit frost - och det är gott och varmt året om och det är ett populärt och säkert resmål till jul. För några år sedan var två familjer som vi känner i Florida över jul - en i Orlando och här i KW. Familjen i Orlando hade hur kallt som helst sett ur ett Floridaperspektiv medan de i KW hade 25 grader. Ni kommer alltså att få det gott och varmt här till jul.

Många säger att KW inte är som övriga USA och det stämmer så tillvida att det är nära till allt och att man kan promenera runt inne i stan mellan de olika butikerna och restaurangerna, vilket ju annars är ovanligt här i USA. De gamla sydstadshusen är väldigt vackra

Resan till KW tar minst tre timmar med bil. Det är 17 mil att köra från fastlandet och under stora delar av resan är det bara en fil så det kan lätt uppstå köer och det är svårt att köra om. Delar av resan är väldigt vacker då man kör på låga broar över öppet hav.

Beträffande boende i KW så få du fundera på vad ni vill ha. Vi valde att bo granne med stranden men det innebär att vi har 50 minuters promenad in till stan. Vill man inte ha det (det finns i och för sig väldigt gott om taxibilar) och man inte tycker att det är så noga att bo granne med stranden så finns det mängder av boende inne i stan. På Duval Street (det är den gatan där Hemingways pub ligger) såg jag massor med skyltar om att man hyrde ut rum m.m. Granne med havet i slutet av Duval Street och i anslutning till Mallory Square (det är där man kollar på den beryktade solnedgången) finns en resort som ligger jäkligt fint - Ocean Key Resort & Spa. Schysst poolområde som vetter ut mot havet. Längs med havet och förbi Mallory Square i riktning t båthamnen fanns också mängder med trevligt och bra beläget boende. Där fanns även en restaurang som såg fin ut och som hade kalasläge vid havet.

Även i riktning mot Southernmost Point (där USA tar slut och det bara är 13 mil till Cuba) såg jag att det finns mängder med hotell.

Och på tal om restauranger så åt vi middag på en cubansk restaurang som ligger precis bakom Ocean Key-resorten; ett stort rött tegelhus som ser ut som en gammal förrådsbyggnad. Där var trevligt och spännande att testa cubansk mat. Det var gott och särskilt de båda salsorna som de serverade till det varma brödet var helt grymma. Och bananchips serverades till guacemole -jättesmaskigt. Och deras Moijito var intev heller dum. Tänk bara på att portionerna är väldigt stora- det är något som gäller generellt i USA - men det är inga problem att dela (och att få med sig en doggy bag anses helt normalt om man skulle vilja det).

Fogerty´s är en restaurang som ligger i de gamla vackra sydstadshusen på Duval street. Där käkade vi lunch en dag och de hade en schysst meny och mycket att välja mellan. Cobbssalladen var god men enormt stor som sagts tidigare. Kan dock vara bra att veta en sak som an kanske inte tänker på; vi ville ha en öl och ett glas vitt vin till lunchen i värmen men detta börjar inte serveras förrän klockan tolv. Eftersom KW är känt som ett partyställe var detta lite oväntat.

Om du vill shoppa så ligger de "finare" butikerna borta vid hamnen. På Duval street är det mycket tingel-tangel och t-shirts och den typen av shopping. Även på Mallory Square var det samma slags försäljning men omgivningarna där är väldigt mysiga.

Resorten Ocean Key har en restaurang med kanonläge där man se solnedgången och den skall vara riktigt bra - vi tänker oss att äta middag där till kvällen.

Du räknar upp en hel del ställen som ni skall besöka - hur länge planerar ni att vara i USA? Vad jag tänker på är att ni bör tänka på att USA är stort och att det är enorma avstånd och att det kan bli stressigt att besöka för många ställen. I New York t.ex. vara i en vecka för det fallet att ni aldrig varit där tidigare, eftersom det finns hur mycket som helst att göra.

Trevlig resa!
7 juli 2011 11:45
jag ska besöka new york O MIAMI , FORT LUADELADE, KEY WEST , Orlando m.m.
jag har aldrigt vara i NEW YORK City. jag har sätte det på teven då ja heller inte vara i miami så videra
vi tänker oss vara i 3 månden i USA se allt då
jag längre eftar USA NU. ja vi ska åka... i nov kommer hemma i feb till sveige igen då

och jag ska shoppa kläder skor dvd film m.m. i USA

jag ska ta med mig min bära dator på resa också.

jag vill gärna göra hela dela i miami , orlando , new york , key west ,fort luadelade .

JA Vad behöver jag tänka på när jag och min mamma till USA M.M.

JA Vilket saker ska men undervilker i USA????

men tar dem alla BETAL kort i USA När men handla i stora varorhus ??

m...m
Av Annl
8 juli 2011 00:50
Hej igen,

I USA betalar man företrädesvis bara med kort - det är inga som helst problem eller gränser för hur lite man handlat. Mycket smidigt!

Dock kan det vara bra att tänka på att hålla koll på sitt kort- för det mesta kräver de inte pass eller leg och bara en underskrift så det är bra att tänka på.

En annan sak som är viktig då det gäller kortbetalningen är att man alltid skall betala i dollar; ibland kan de i butikerna fråga om man vill betala i sin lokala valuta men då skall man alltid svara nej eftersom kursen blir bedrövligt dålig. Alltid US dollar alltså och håll koll på kortet så går det hur bra som helst och det är så smidigt.
8 juli 2011 11:34
hej igen

ja kan du berätta mer new york city också om Miami

, fort luadelade m.m. orlando

om boned i på hollet m.m.

m.v.h CIssic
Av Peter_o
8 juli 2011 12:29
Rubriken på den här diskussionen är Över jul och nyår, (Nåja, nästan i alla fall). Men jag har nu förstått att Alone29 som skrev första inlägget är samma person som sedan heter Stockholm29. OK, det framgår även av att ett par inlägg är underskrivna med Cissic. Men till saken, 3 månader verkar rätt lång tid om främsta intresset är att shoppa.

14 dagar i New York (Manhattan) är väl vad man klarar av, sedan brukar fötterna säga stopp (för att inte nämna ekonomin). Men sedan är det 2½ månad kvar? Är det sol och bad som gäller sedan? Jag tycke att jag nyligen läste att det gick att bada på någon ort i Florida.

Kommer ni ha tillgång till bil under hela tiden i Florida?

/PeterO
Av Peter_o
8 juli 2011 12:34
Jo, att ta med sig en bärbar dator är något man kan ha glädje av, men tänk då på att bara boka hotell som har trådlös internetförbindelse (WiFi). Är den dessutom gratis, som många hotell har, så tjänar du $10 per dygn.
Du kan inte använda ett svenskt internetabonnemang i USA. Fungerar det så blir det fruktansvärt dyrt. Du skulle säkert kunna koppla upp dig för 100000 kr under den tid du är där.

/PeterO
Av Annl
15 juli 2011 17:20
Hej igen,

Jag håller med Peter om att det räcker med en vecka i New York.

På tal om dina resplaner och frågor så skulle jag vilja slå ett slag för New Orleans - det är helt klart värt att besöka denna fantastiska stad. Du flyger dit från Miami på knappt två timmar.

New Orleans är en riktigt trevlig och häftig stad och man har fått ordning på stan till stora delar i alla fall efter Katerina år 2005. De franska kvarteren är riktigt häftiga och det finns mängder med barer och restauranger och riktigt fina affärer. Oerhört vackra gamla hus.

Man bör bo i de franska kvarteren tycker jag. Vi bodde mitt i smeten på ett riktigt bra hotell - Bourbon Orleans Hotel - och som hade en fin innergård med pool. Dock skall man tänka på att man inte skall bo på själva Bourbon street (där är det party hela natten) och inte heller i de delarna av Bourbon street som ligger nära Canal street (där är det strippklubbar och liknande inte så kul ställen).

Café du Monde är kul att besöka - har öppet dygnet runt och har varit öppet sen 1862. De serverar i princip bara cafe au lait (till nöds kan du få choklad men inte te) och sina speciella kakor -beignets. Dessa får man med eller utan socker. De har dessutom en fin souvenirbutik som ligger snett över gatan sett från kafeet och där finns mycket kul och inte bara de vanliga souvenirerna.

Och så har de en speciell drink i NO - gröna handgranater som serveras i speciella gröna glas där nedre delen av glaset är format som en handgranat. Jättesmaskiga Frozen Daiquries som passar perfekt i värmen!