Ovanliga saker att göra i London

11 feb. 2014 12:05
Visningar: 11139
Hej! Jag och min familj ska åka till London nu i Juni för andra gången. Första gången så gjorde vi det mesta som turister brukar göra men denna gången vill vi göra något speciellt. Har ni några tips på något speciellt man kan göra? Vi som åker är 17, 14 och 45 :) tacksam för svar
Av Asok
11 feb. 2014 16:36
Kan rekommendera en guidad tur runt Highgate Cemetary.
Av Marilcj
12 feb. 2014 06:34
Marknader som Portobello o Camden....inte som marknader man är van vid!

Vi går mycket i London vilket gör att man får se o va med om en del man kanske inte är annars
12 feb. 2014 08:35
Tack så mycket för era svar! :)
Av Desires
12 feb. 2014 14:40
Hej!

The OXO-tower
är ett tips jag fått (adress: Bargehouse Street, South Bank, SE1 9PH). Om man inte vill trängas med andra turister i London Eye men ändå vill beskåda London lite från ovan ska man ta hissen till högsta våningen i OXO-tower, fantastisk utsikt därifrån (och på sommaren är även takterassen öppen!). Trevligt hus med det lilla galleriet i bottenvåningen, små hantverks- och designbutiker på första och andra våningen, och restaurang högst upp där maten sägs vara ljuvlig.

Covent Garden
är ett jättetrevligt område tycker jag! Här finns många mysiga restauranger och små cafeer. T ex hittar du här "Jamie Oliver's Italian" och "Ellas Bakehouse" (bredvid affären Whistles).
Covent Gardens stora marknadshall är också kul att besöka, jag tycker inte att det är en turistfälla!

Harry Potter-älskare!
3 mil från London - i Leavesden - ligger Warner Bros Studios.Ta t-banan till Euston, sedan tåget till Watford Junction. Därifrån går det bussar till studion. Biljetter hit säljs bara som förköp och det är ju enklast att göra hemifrån.Här är länken http://tickets.wbstudiotour.co.uk/webstore/shop/ViewItems.aspx?CG=HPTS&C=TIX

Lite mer tips på vad man kan göra i London finns här: Things to do in London http://www.timeout.com/london/things-to-do/101-things-to-do-in-london
Via Gratis i London får du många suveräna tips http://londonsvenskar.com/att-göra-i-london/gratis-i-london

Här är mitt eget inlägg om London med många tips på hotell, restauranger o shopping http://www.desires.se/#post77
15 feb. 2014 12:32
Översvämningarna borde ha lagt sig vid det laget och det finns slussar i Teddington som ska stoppa dem så jag rekommenderar en tur på Themsen till Hampton Court Palace. Köp enkelbiljett så ni har tid att se palatset också och ta tåget hem. Båtturen tar flera timmar längs det gröna Themsen med en massa palats, fiskande hägrar, fina kanalbåtar och annat intressant.

Rekommenderar också en tur till Wimbledon. Dels tennismuséet som svensk men framför allt att strosa runt i den gamla bykärnan.
Av Amd90
18 feb. 2014 18:13
Såg att någon rekommenderade Highgate Cemetary, även Abney Park i Stoke Newington är en gammal (och stor) skogskyrkogård. Rätt häftig plats, tror det kvalificerar som ovanlig turistattraktion :)

Borough Market är i och för sig turistigt, men jag tycker det är värt ett besök om man inte har varit där! Massa massa mat (kan ju aldrig vara dåligt, speciellt inte när det finns mycket man får provsmaka) och ännu mer folk. Ligger vid London Bridge.

Finns ju i princip miljoner parker att besöka också. Richmond Park är gigantisk och full av hjortar (i alla fall varje gång jag har varit där), Hampstead Heath är vansinnigt mysig med utsikt över London som bonus, etc.
Av Axel999
26 dec. 2014 12:29
Skulle verkligen rekommendera Churchill War Rooms. Känslan är speciell och andra världskriget känns inte alltför långt borta när man går runt nere i rummen.

Här finns ytterligare 22 tips på ytterligare saker att göra i London. Några av dem kan nog klassas som ganska så ovanliga.
http://www.vadkanmangora.se/i-london