Med rullstol i London

Av Flupp
23 feb. 2015 20:24
Visningar: 793
Jag och min sambo planerar att besöka London under årets semester och vi har därför lite frågor. Hon har aldrig varit där tidigare och jag var där 1992, så det var ett tag sedan.
För att göra det lite mer spännande så sitter vi båda i rullstol, så vi behöver därför kanske svar på en del, för allmänheten, ovanliga frågor. Men vi hoppas att någon kan svara på det.
Vi kommer att flyga till Gatwick och funderar då på hur vi enklast ska ta oss till hotellet. Det ska gå tåg från flygplatsen, men kan man åka det tåget med rullstol? Går det att komma på tåget från perongen, finns det hiss tågstationen upp till markplan?
Om ni istället tycker att vi bör ta en taxi, vad kostar det ungefär?
25 feb. 2015 23:00
Ja det går hissar ner till perrongerna på Gatwick.

Gatwick Express som är snabbtåget till Victoria (om ni ska bo åt det hållet) tar rullstol men du måste förboka för att få assistans: +44 208 5282 900 (eventuellt svarar de på mail också (Logga in för att se e-postadress))

Southern Trains kör också andra linjer till exempel till Blackfriars och St Pancras om ni ska ditåt och skriver att rullstolen måste vara smalare än 700 mm för att komma in på alla tåg utom en modell som används delvis på just Gatwick Express så om du ringer dem får du ju svar.

Taxi från Gatwick kostar £22.50 per person om man är fyra som delar så du får ringa och höra vad det kostar med två plus rullstolar: +44 (0)1293 550000. Jag har alltid tagit tåget själv och vet bara att när man ringer taxi i England istället för att bara stoppa en så är det ofta mindre bilar och små privata bolag så det kan skilja sig åt vad de kan erbjuda just på Gatwick. Eventuellt rekommenderar de något annat bolag.

Jag sitter faktiskt och filar på ett inlägg om detta till min blogg just nu men det är massor att ställa samman.
26 feb. 2015 11:32
Några kompisar till mig reste med rullstolar till London förra året. De säger att Londontaxi funkar bra - mycket rullstolsvänliga. Tunnelbanan funkar också utmärkt - fast bara från en del stationer/nergångar. Det finns en karta över tillgängliga stationer att ladda ner: http://www.tfl.gov.uk/transport-accessibility/