Östra sidan tips på semester ort med barn?

21 jan. 2010 23:02
Visningar: 1389
Hej, vi fundera på söder om pattaya eller phuket (någonstans) man kan inte bestämma oss. Vi vill inte vara i pattaya som stad utan söder ut men ändå har närhet med taxi till shopping. Är det dyrare i phuket än närheten av pattaya? Hur mycket? Vissa säger att phuket är lika dyrt som sverige. Vill kunna baka in allt i semestern sol/bad och en del shopping även en del utflykter för barnen. Helst kanske inte på en ö där det bara är sol/bad och inget annat.

Tips?
22 jan. 2010 12:57
Åk INTE till Pattaya - framförallt inte när ni har barn.

Vill ni till Phuket så välj någon av de mindre/lugnare stränderna. Hör direkt med "Siam" här på sajten - han har bra koll på Phuket!

Har du kollat in Ao Nang? Trevligt badort med fina öar utanför ex Poda och du kan shoppa både i Ao Nang eller i Krabi stad. Läs mer här http://www.aonang.se/ eller http://www.krabiguiden.se/aonang/

Det är billigare med mat ju längre söderut från Phuket du kommer och undvik stora dyra "resorts" som ligger avsides - då kostar lunchen lika mycket som i Sverige!
23 jan. 2010 05:10
Hej, Jag tror ni kommer att triva i området söder om Pattaya, Baan Amhoer eller Bang Saray, ca 20 km söder om stan. Lungt och fint med Thailand bästa seafood, nära nog till aktiviteter för barnen som Pattaya Park, go cart, shopping och liknade för vuxna. http://www.ithailand.se har bra listingar på svenskställen
23 jan. 2010 15:54
Har fått nya tips och det lutar åt Koh Samui 1vecka och sen söder om Pattaya, och OM det finns tid och ork, 2dagar bangkok.
Fått bra pris på flyga Thai hela vägen 2vuxna 2barn 17.500kr