Koh Wai, Koh Kood och andra öar i östra Thailand

12 nov. 2012 22:00
Visningar: 2651
Hej!

Jag söker tips på boenden på tex Koh Wai och Koh Kood och ev andra öar i den regionen (ej Koh Chang)

Vi är en familj med två barn, 3 och 4

Vi har haft långtgående planer på Koh Mak men läser mycket om sandloppor? Och funderar på att byta ut den mot någon annan ö under vår ö-luff i östra Thailand

Jag blir jätteglad för tips!
Av Fia1980
14 nov. 2012 10:02
Hej! Vi åker till koh kood med småbarn i december och bor på koh kood resort, har inte varit där tidgare så kan ju inte rekommendera det egentlogen :) men det låter fint. Själv har jag varit på Koh Mak för några år sedan och det var väldigt mycket sandloppor som liksom bits hela tiden, tänker att det skulle vara ganska besvärligt med småbarn och vill undvika så mycket klagande och tjurande som möjligt, så vi valde bort Koh Mak, som för övrigt är paradisön själv..

På Koh wai har jag bott på Koh Wai Pakkarang resort, den ligger just vid piren där båten lägger till och har en liten strand just nedanför. Verkligen en idyll, dock svårt att ta sig runt på den pyttelilla ön, detta var iof några år sedan) och inte mycket att göra. Många snorkelturer går hit, har för mig att det inte var bra bad men kan absolut ha fel.
17 nov. 2012 19:09
Hej och tack för svar!!
Vi funderar just på Koh Wai Pakarang resort. Och Dusita resort på Koh Kood .

Ja, det får nog bli att hoppa över Koh Mak, så många som verkar ha erfarenhet av sandloppor därifrån.
Av Karten
20 nov. 2012 16:02
Hej,

Förra säsongen var vi på både Koh Maak och Koh Kood över jul/nyår och på Koh Maak bodde vi på Lazy Days och det kan jag verkligen rekommendera. Vi hade hört talas om sandloppor även då men vi (10 pers) hade inga som helst problem med det. Service och läget på Lazy Days är kanon.

På Koh Kood bodde vi på The Nature Beach Resort och alltting var även där bra men det låg lite "off", dvs ca 700m från själva ringvägen och vägen dit var en knölig grusväg.
Resorten ligger i en stor vik med en härlig brygga där det längst ut är en större yta med några stolar. Detta gör att det inte blir problem vid lågvatten.

Jag var och kollade in Dusita och det ligger bättre till map närheten till ringvägen och stället såg också trvligt ut.

Lycka till
joakim
29 jan. 2013 10:05
testa koh kood ,bo på siam beach resort,grymt prisvärt ,bra för barnfamiljer underbar lagom långgrund strand ganska enkel service,smörj in er på kvällarna man ser inte eller känner dom små asen (mosquitos) när dom biter men dom finns där....enkelt boende på siam rakt på beachen med ac från 1800 baht med otrolig "karibisk" utsikt ,detta är ett lugnt enkelt ställe där man kanske stannar 3-5 dagar,jag har varit i thailand ca 20 ggr och jag kan säga att detta stället är top 3 på min lista....=)