Resa i östra Siambukten

14 juli 2022 07:24
Visningar: 148
Söker tips.. vi är två familjer 4 vuxna och 4 barn i åldrarna 10-15år som ska åka till ko Chang- Koh Kood och avsluta 4 dagar på Koh Samet i februari -23. Vi söker tips på snabbast transfer mellan resmålen, allt utom flyg. Vill lägga så lite tid som möjligt på transport och gärna om möjligt styra vilken tidpunkt på dagen vi åker för att inte ”slösa bort” dagar…Vi kommer att ta en van från Bangkok till Koh Chang, funderar på speedboat från Chang till koh Kood men var bokar vi detta smidigast?
Har inte hittat snabbast/smidigast mellan Koh Kood och Koh Samet, så tacksam för tips här med…
Av Lattjo
8 aug. 2022 07:20
Tjena
Jag har åkt taxi bus och flyg till Koh Chang. Vill ni inte slösa bort tid... Är flyg till Chang det bästa alternativet
Resan är riktigt tråkig och tar 5-7 timmar med något stopp på vägen.
Att sätta sig i en van och skumpa runt 5-7 timmar efter en rätt lång flygning är skit segt tycker jag.
kommer ni sent på eftermiddagen eller kvällen hinner ni inte med sista färjan. så jag tippar att ni behöver åka från BKK senast 14:00 för att vara säkra på att komma med sista färjan. Att flyga med BKK air är smidigt och tar 1 timme sen är det 30 min taxi till färjan och 45 min på färjan sen är ni på ön.
Om ni inte vill flyga av någon anledning är det smartare att börja med Koh Samet då blir taxiresan några timmar kortare vilket ni säkert kommer uppskatta.

Till Koh Kood tar det 2 timmar med Speedboat. Ni kan köpa enkelbiljetter för 900 bath/st via Kai Bae hut speed boat service.
Dom har båtar från Kai bae kl 09:00 varje dag. Man är på Koh kood kl 11.00 lite beroende på var man vill hoppa av.

Är inte resan helt spikad skulle jag rekommendera en dag på Koh Kham super fin strand och en av dom ballaste öarna/ naturreservat tycker jag. Ön ligger några minuter från Koh Maak som oxå är rätt ball på sitt sätt. Lätt att ta sig runt på till skillnad från Koh Kood.. (Favorit hotell på Koh Maak är klart Lazy days.)
Lycka till

Till Koh Kood är det en bit. Så