Små genuina öar i södra Thailand mellan Phuket och Langkawi?

Av Ssus
26 okt. 2017 11:20
Visningar: 907
hej!

i januari sticker vi i två veckor till Thailand. Landar i Phuket och vill besöka lite öar på södra sträckan runt Phuket och och bort mot Koh Lipe.

Gillar: Öar där det knappt finns vägar, mysiga små små öar med fina stränder där det händer nästan ingenting alls. Det ska vara VACKRA stränder, gärna långgrunt och inte så vågigt, vill gärna kunna ligga i och flyta runt utan att bli översköljd av vågor och bortforslad av strömmar. Kan bo i en trähydda utan toa.
Öar jag gillat starkt tidigare: Koh Lipe, Koh Wai, Koh Kood är stora favoriter. Sydösterut(?) på Koh Chang är också trevligt.
Ställen som är för exploaterade för min smak: Ao Nang, Koh Samet och Koh Samui.

TIPS :D?
Skriv gärna varför du rekommenderar stället också :)!!
7 nov. 2017 16:06
Runt Surin öarna så finns det en fin och lugn ö som heter Koh Surin. Det är en nationalpark och dom har bara små tält längst stranden där man kan bo i och några få bungalows. Finns inga vägar eller nånting byggt på ön. Det är så naturligt det kan bli och så fint! Lugnt, kristall blått vatten, fina stränder och jättebra snorkling. På ön finns dock bara 2 restauranger om jag minns rätt och gemensamma toaletter och dush.
Av Atjima
14 nov. 2017 21:10
Tack för tips! Vilket år var du där? Och är det någon annan här som läser detta och kan ge lite mer info. Hur många nätter är tillräckliga att lägga här??