Nyfiken på Sri Lanka

Av Chilli
20 maj 2013 16:57
Visningar: 1516
Hej ,någon som kan berätta lite om landet , allt positivt o negativt, är sugen att åka dit 2 v jan -14 , vi hade tänkt fixa flyg o boende själv , på västra sidan. Inget tips eller råd är för litet.
Väl mött någonstans
Chilli
Av Desires
20 maj 2013 20:56
Hej!
Ja Sri Lanka verkar onekligen vara ett fantastiskt land. Har själv ej besökt landet ännu, men vill absolut göra det i framtiden. Däremot har jag en gästartikel på min reseblogg, skriven av en person som varit där fler ggr. Här kan du läsa utdrag ur den artikeln

"En resa på Sri Lanka börjar ofta med att man åker upp mot den kulturella triangeln.
Här kan man gå uppför det fantastiska Sigiriya-berget, belöningen är en otrolig utsikt!
I omgivningen möter man också det spontana djurlivet, med apor som kastar sig i träden. Sigiriya är ett av åtta ställen på Sri Lanka som är med på Unescos världsarvslista.

Något som verkligen också kan rekommenderas är att göra en jeep-safari i Yala nationalpark. Faktum är att detta är den leopardtätaste nationalparken i världen, har man tur får man se leoparder sträcka på sig uppe på klipporna. I parken finns även elefanter, krokodiler, buffalos, hjortar och många andra vackra djur.

Sri Lankas stränder är fantastiska och verkligen värda några dagar av avkoppling. Tangalla är ett mindre exploaterat område och här finns riktiga paradisstränder med sand och turkost vatten. Perfekt för att koppla av på någon skön resort. Även underbara Mirissa Beach är väl värd ett besök."

Vill du se foton från detta artikel, titta in här http://www.desires.se/#post162
21 maj 2013 11:14
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/sri-lanka-rekommenderas-13066/sok/sri+lanka

Kan också tillägga att det var en grönt och frodigt land då vi var där, tyvärr var det lite oroligt då så det var utegångsförbud på kvällarna. Men vi hann se mcyket ändå och hyrde privat chaufför och gjorde en rundresa som var helt fantastisk.
Glöm inte att köpa fint te på en riktig teplantage, det är så gott och det håller så länge.
Vi gjorde besök till Columbo, Kandy, safari, södra Sri Lanka, Galle och vi bodde i Hikkaduwa.
Hotellet var fantastiskt också och precis vid havet.
Var med om ett enormt äventyr då vi blev bekanta med en polischef som bjöd hem och vi åkte i raketfart in i djugeln med beväpande poliser med oss mm mm.
Det är notg lite lugnare nu men man ska inte ge sig upp till nordöstra delen.

God mat och trevligt folk och grönt och vackert. (Var det då i alla fall 1988 och sen drog vi vidare till Maldiverna i två veckor).
Mvh
Av Daquiri
21 maj 2013 12:25
Jag och min familj har varit på Sri Lanka en gång och både min man och jag vet att vi kommer att återvända. Mycket trevligt resmål. Framför allt tyckte vi om Kandy och botaniska trädgården. Pinnawela (tror jag det stavas) med elefanter är väldigt sött. Sitter du på rätt restaurang när dem badar får du uppleva elefantbad "live". Naturen är väldigt fin på SriLanka. Vägarna byggs efter naturen så det tar ganska lång tid att förflytta sig. Transfern från flyget till orter söderöver tar några timmar. Trots detta är det väl värt att resa dit.
Av Joakimn
22 maj 2013 08:18
Jag har skrivit en heldel om Sri-Lanka och har många bilder därifrån så för att inte upprepa mej.
*gå in på min sida o läs samt ta del av de bilder som finns från vår 6 veckors backpacking med våra barn där. ( 2005-6)
Av Chilli
22 maj 2013 18:35
Tack ska ni ha.
Väl mött någonstans
Chilli
Av Chrivi
26 maj 2013 18:30
Vi tyckte om merissa för stranden, hikkaduwa för sköldpaddorna ooch ramboda waterfall hotel för den fantastiska utsikten på dom tre vattenfallen. Tillbringade 3 v på srilanlanka och trivdes väldigt bra, stor chans att vi återvänder, det står lite mer i resealbumet.
Av Chilli
18 juli 2013 17:03
Tack ska du ha ,kanon.
Väl mött någonstans
Chilli