Resetips

Av Jonm
29 maj 2015 12:51
Visningar: 224
Hej!

Nu har jag och min sambo bokat 22 dagar på Sri Lanka. Vi ska besöka Kandy, Tangalle, Mirissa och sen har vi några dagar obokade. Jag tar gärna emot tips om vad vi inte får missa, och vad vi gärna kan undvika och annat.

Även nyfiken på vad vi kan förvänta oss av Sri Lanka. Naturen vet jag, men hur är det med vattnet och stränderna? Är det paradistränder och fint vatten med spännande snorkling? När jag har sökt runt verkar det vara väldigt vågigt/stormigt vatten, inte så fina stränder och dåligt dyk/snorkelvatten?

Förutom naturen vill vi ha härliga, lugna dagar på vita stränder med härligt fint vatten, gärna med spännande undervattensliv.
29 maj 2015 16:53
När vi var där så bodde vi i Hikkaduwa precis vid havet och det var väldigt höga vågor, tror inte jag badade ordentligt där alls utan mest doppade fötterna. Min vattensäkra klocka gick nämligen sönder där också. :)
Men härliga stränder och härlig natur och grönska och god mat. *
Finns nog flera trådar här sedan förut om du söker på Sri Lanka under diskussionstrådarna.
http://www.reseguiden.se/cgi-bin/rg/forum_thread.cgi?forum_thread_category_id=1&site=reseguiden&event=default&country_id=182
Mvh
Av Jonm
29 maj 2015 17:05
Tack för svar! Jag har kollat igenom gamla trådar, men hittar inte så mycket mer än om att det är fina stränder och höga vågor. Det jag är nyfiken på är om det finns vissa delar att undvika för att slippa för höga vågor, även om stränderna är fina vill ju ju gärna njuta av vattnet också, utan att oroa oss för att dratta på ändan av alla vågor=)
Av My53
29 maj 2015 21:14
Vi ska också åka till sri lanka i dec/jan och har försökt fått svar på var man kan snorkla. Hade en idé om att kombinera med Maldiverna men vi har bara 17 dgr på oss så det blir nog lite splittrat. Hade jag haft fler dagar så hade jag tagit en tor till Maldiverna för där ska det vara fantastisk snorkling(och tydligen kan man bo billigt o ta båtar ut till olika fina ställen). Vore kul om ngn annan som varit i Sri Lanka kunde svara på snorkling. Vi får hoppas att fler svarar på tråden.
30 maj 2015 19:36
Hej, vi var i Unawatuna och där åkte många ut med båtar & snorklade. Inga vågor. Vi var där i april. Mirissa lite livligare vatten men absolut badvänligt. I Unawatuna åkte vi till Jungel Beach med lite snorkling & i Mirissa en kortare strandpromenad till sköldpaddssnorkling. Ett besök i Yala rekommenderas. Vi åker tillbaka i oktober.
31 maj 2015 11:03
Åkte tåg mellan Colombo-Kandy och Kandy-Ella, vilket var mycket mysigt. Mycket teplantager, berg och mycket grönska. I Ella var det många som gick på vandring.

Finns en fin botanisk trädgård nära Kandy, i Peradinya som är fin, där finns också en massa apor och flygande hundar.

När ni är i Mirissa kan ni ta bussen till Galle, om ni vill se lite koloniala byggnader, handla och ta ut pengar från ATM. Fanns ingen bankomat i Mirissa 2013, men kan ju ha ändrats.

Var på en fin strand i Tangalle 2013 - Goyambokka, som då var ganska obebyggt, men de höll på att bygga runt om. Var dock ganska mycket vågor där med.