Nyår i Sydney

Av Alleved
10 dec. 2014 18:07
Visningar: 2233
Hej!

Jag och min nyblivne man med bror och fästmö ska snart till Australien och kommer stanna i Sydney över nyår. Har hört om allt från fina restauranger och mysigt parkhäng till timslånga köer för att få en glimt av fyrverkerierna.

Vad är det som gäller i Sydney över nyrår? Vilka är era bästa tips och rekommendationer? :-)
Av Desires
10 dec. 2014 21:58
Låter jättemysigt att fira nyår i just Sydney! Har ännu inte gjort det själv, men hört att det ska vara härligt!
Däremot har jag varit i Aussi och Sydney 2 ggr. Här ett tips jag tror på:

Bege er till Sydney Harbour Bridge....
Har förstått att det är just här man ska befinna sig för att fira nyår! Det ska vara helt fantastiskt; med programpunkter som flygturer över hamnen, fyrverkeri med synkroniserad musik från kända barn- och poplåtar, följt av en ljusparad med mängder av upplysta fartyg, samt det otroliga fyrverkeriet på 12-slaget vid Harbour Bridge - som varar i exakt tolv minuter, en för varje månad under året.

Om ni vill uppleva denna bron på bästa sätt under dagen kan ni ta er till George Street - under Harbour Bridge har man Operahuset rakt framför sig. Bege er gärna hit för att se de mest vågade broklättrarna som härifrån börjar sin tur på bron till bågens topp. Vi såg flera våghalsiga klättrare när vi var där. Om man inte vågar klättra men ändå vill se utsikten…..kan man ta sig till sydöstra sidan av bron och för en billig penning komma upp till Road Traffic Authorities där man kan njuta av en utsikt nästan lika bra som från toppen av bron.

Sydney är en härlig stad med många fantastiska upplevelser, och sköna människor. Vill du se mer foton o tips ang Sydney kan du titta in här http://www.desires.se/#post64
11 dec. 2014 00:03
Den bästa utsikten över fyrverkerierna är från Mrs Maquarie's Chair precis utanför Royal Botanic Gardens. Där ser man både Operahuset och Harbour Bridge.
Men man bör inte komma för sent. Jag var där för 10 år sedan och kom nog vid 18-19-tiden. Då hade de ett fyrverkeri kl 21 och ett vid midnatt.
11 dec. 2014 11:12
Vi där för några årsedan och vi hade en fantastisk picknick i Mrs Maquarie's Chair
Köpte med oss massa god mat, dricka och satt och spelade spel och kikade på folk
Men va där i god tid då folk sitter där hela eftermiddagen för att få bra platser !!