Tips på Sydney och Auckland

26 maj 2013 18:40
Visningar: 742
Hej!

Vi planerar att åka till Australien över jul och nyår. Vi är en fam på 2 vuxna och 2 unga tonåringar. Vi har släkt Sydney så det kommer bli en del släktträffar men vad mer? Vi kommer fram på julafton och träffar troligtvis släkten 24 och 25 dec. Sedan har vi 3 "fria" dagar :) Vi kommer att bo i Sydney någonstans. Var vet vi inte. Allt verkar så dyrt och vi vill hålla oss till en lite lägre budget men vill ändå att hotellet ska vara någorlunda och helst ha pool. Nära stranden? Vlken strand är bäst?

Vi vill åka till Nya Zeeland också när vi ändå är så nära så vi tänkte åka till Auckland 29-31 dec. Vad ska vi prioritera där? Någon som har tips? Hyrbil en dag? Eller stanna i Auckland? Jag har googlat lite sevärdheter.

Tillbaka till Sydney igen på em nyårsafton och firar nyår med släkten och umgås med dem.

Sedan har vi ca 6 dagar i Sydney. (någon dag med släkten igen)Tips på vad vi kan göra se? Operahuset, darlig harbour, bron, bondi beach, något kul för för sönerna...vad mer? Ta sig fram i Sydney? Tåg, taxi, buss? Hyra bil? Åka till Canberra hade vi också tänkt.

På vägen hem stannar vi i Hong Kong i 2 dagar. Vi är borta totalt 19 dagar.

/ Ellie
27 maj 2013 16:03
Angående stränder i Sydney gillar jag Manly norr om centrum och i södra delen är Coogie, Tamarama, La Perouse och de små vikarna väster om The Gap, som Lady Jane och Shark Beach.
Men jag tror de billigaste hotellen ligger vid Bondi om det är vid stranden ni vill bo.
Ni kan också ta en tur till vinområdet utanför Sydney (kommer inte på vad det heter just nu!), Taronga Zoo, Blue Mountains, Luna Park...

Det är lätt att ta sig runt. Det finns både tåg och bussar som kör överallt. Man kan ta en tur till Blue Mountains och vinområdet, men är ni många kan ni ju lika bra hyra bil.

Jag hade inte åkt hela vägen till Nya Zeeland för bara några dagar, landet förtjänar mer än så. Hade hellre stanna i Australien då.
Visst kan man se Auckland på de dagarna ni har om ni nu ska iväg. Ni kan t.ex. besöka Great Barrier Islands utanför stan, det går båtar dit. Några längre turer är inte lönt för ni hinner inte upp till Northland eller ner till t.ex. Rotorua. KANSKE hinner ni Coromandelhalvön, men det blir tight.
27 maj 2013 18:34
Tack för svaret! :) Vi ska fundera lite på vad vi vill prioritera. Längtar!!!!!!
Av Desires
27 maj 2013 19:13
Sydney - djur
Om man vill se kängurur när man befinner sig i Sydney kan man besöka djurparker, t ex ta färjan till Taronga Zoo. Där kan man komma djuren riktigt nära och få chansen att mata en vallaby eller fotograferas med en koala. Om du går rundturen "bakom kulisserna" (max 8 personer), så får du träffa djuren på riktigt, och höra professionella djurskötare berätta om Australiens speciella djurvärld.
Är man intresserad av djur som lever i havet ska man besöka Sydney Aquarium som ligger på den östra sidan av Darling Harbour. En häftig upplevelse på akvariet var att gå igenom glastunnlarna och titta på hajarna som simmar ovanför.
Sydney - annat
Naturligtvis ska ni även se Sydney Harbour Bridge, The Rocks, och Sydney Fish Market.
Manly beach är den mysigaste stranden och platsen att ta båt till! Båtarna avgår från Cirkular Quay. Vid Manly Beach finns en 2 kilometer lång strand som börjar vid Manlys gågata. Manly blev vår favoritö som vi återvände till.

Nyår i Sydney
Vid nyår ska man befinna sig vid Sydney Harbour Bridge. Det ska vara helt fantastiskt; med programpunkter som flygturer över hamnen, fyrverkeri med synkroniserad musik från kända barn- och poplåtar, följt av en ljusparad med mängder av upplysta fartyg, samt det otroliga fyrverkeriet på 12-slaget vid Harbour Bridge - som varar i exakt tolv minuter, en för varje månad under året.

Håller med Marie om att det kanske inte ger så mycket att åka till Nya Zeeland bara för några dagar, Själv tycker jag nog att Sydney har mer att ge än Auckland, särskilt om ni bara har ett par dagar där i NZ. Men Nya Zeeland är verkligen också fantastiskt, vi hade bara 10 dagar där, det var lagom för nordön.

Foton på Sydneys sevärdheter hittar du här http://www.desires.se/#post64