5 heta stränder i Sydney

Veronicah
Reseguiden, besökt 20 länder

Bild: Godfer
Foto: nikopa, medlem sedan 2007
Foto: annikahanna, medlem sedan 2009
Sydney är den perfekta destinationen för både solälskare och surfare. Vid World Travel Awards utsågs Bondi Beach i Sydney nyligen till världens bästa strand.
Publicerad 29 november 2009

Bondi Beach är kanske Sydneys populäraste strand, men inte nödvändigtvis den vackraste. Det finns fler heta stränder i Sydney. Här har du några:

Bondi Beach – mest kända

Bondi Beach är en av världens mest kända stränder och nu dessutom korad till världens bästa. Stranden är verkligen urtypen av en australiensisk strand där man kan bada, surfa, sola eller helt enkelt bara njuta av livet med en drink eller en bok! Bondis energiska atmosfär är full av inoljade kroppar. Vid den södra änden ligger legendariska vinterbadarklubben Bondi Icebergs. På paradgatan Campbell Parade trängs kaféer, restauranger och surfbutiker.

Manly Beach – Sydneys vackraste?

En kort båtresa från Sydney Harbour ligger Manly Beach som konkurrerar om utmärkelsen “mest populära stranden i Sydney”. Manlys vågor och långa boulevard frestar till att ta de lugnt. Stranden anses även av många vara Sydneys allra vackraste. Till skillnad från Bondi Beach är stämningen lite mera avslappnad och det är dessutom mycket billigare att köpa saker på stranden här.

Coogee Beach – mycket uppskattad

Coogee Beach är en ganska stor och mycket uppskattad strand, känd för många som “Sydneys strandstad”. Här kan du äta, surfa, simma och njuta av lokalbefolkningens sköna och gästvänliga stil. Här finns dessutom ett trevligt nattliv på strandbaren och hotellet som ligger här.

Shark Beach – familjens favorit

I Nielsen Park i Sydney Harbour National Park ligger Shark Beach – en populär familjestrand. Stranden har fått namnet Shark Beach, eftersom den ligger mitt emot Shark Bay. Stranden är dock skyddad med ett hajnät. Med många gröna, skuggiga platser, grunt vatten, nära till kiosk, toaletter, picknick bord, grill och staden, gör Shark Beach till en populär familjestrand.

Palm Beach – känd från tv

Palm Beach ligger cirka 45-50 minuters bilväg från centrala Sydney och är ett populärt resmål på helgen för Sydneybor. Mycket laid-back och behaglig stämning med stora, fina stränder där man kan surfa, bada och sola. Är du en trogen fan av såpan Home and Away, känner du kanske igen dig på Palm Beach. Det är nämligen här de spelar in några av utomhusscenerna.

Nyfiken på Sydney? Läs mer här.

Flyg till Sydney

Hotell i Sydney från 3 stjärnor