Melbourne, Cairns och Sydney

Av Katrinl
13 sep. 2014 11:00
Visningar: 3200
Hej,
Nu har vi bokat flyg över jul och nyår! Kan knappt tro det. Jag har läst på och vet en del om dessa platser såklart men nu när det blev klart att vi ska åka dit (!) vill jag ändå be om hjälp och samla på mig så många tips som möjligt.
Vi är en familj med son, dotter och tillhörande pojkvän (15,19, 21 år). Vi reser tillsammans i tre veckor och sedan lämnar vi dotter och pojkvän kvar i Melbourne där han ska göra sin högskolepraktik på ett sjukhus i tre månader.
Vi tycker om att se och uppleva djur och natur. Vi flyger ut den 15 december till Sydney och hem från Melbourne den 7 januari. Vi har än så länge inte bokat inrikesflyg men tänker oss fem nätter i Sydney, en vecka i Cairns med omnejd och resten av tiden i Melbourne med omnejd. Stora barriärrevet, djungeln i norr, great ocean road och Phillip Island är platser vi tänker oss.
Hur långt tid tar det att köra mellan Melbourne och Adelaide? Kommer hyra bil när vi är där.
Outbacken...Hur långt måste man ta sig för att komma dit? Är det möjligt från de platser vi utgår från? Nationalparker som är värda att besökas i närheten? Skulle väldigt gärna til Ayers rock men tror budgeten sätter stopp där..
Hoppas ni orkar svara, det är guld värt inför en resa!

Katrin
13 sep. 2014 20:48
Det är ju irrelevant hur lång tid att köra mellan Melbourne och Adelaide om ni nu ska se er omkring på vägen. Så jag rekommenderar att ni har 2-3 övernattningar däremellan.

Vad exakt är det ni vill se i Outbacken? Den är ju mest torrt med röd sand, stora farmar och små byhålor med en pub. Nåt annat är det ju om man vill se ställen som Ayers Rock, Kakadu etc.
Kan inte svara på hur långt ni måste för att se lite "outback", men det är närmare till öknen från Adelaide än Melbourne och Cairns.
Av Babbo
13 sep. 2014 21:36
Jag skulle rekommendera Broken Hill med omnejd för att se "Outbacken". Det ligger inte SÅ långt ifrån era önskade resmål Adelaide och Melbourne.

Det finns flera nationalparker i närheten av Broken Hill t.ex. Mutawintji National Park (känd för bl.a. aboriginal art) och Mungo National Park. Där finns den typiska röda jorden och alla outbackens djur och inte alls så turistiskt som Uluru. Att hyra en guide är ett bra tips. Man ser och upplever så mycket mer då.

I närheten finns också Silverton där flera kända filmer spelats in t.ex. slutscenerna i Fem svarta höns (A Town Like Alice) och Priscilla, Queen of the Desert. Även Flying Doctors har spelats in i närheten. Typisk australiensisk outback med andra ord. Outbacken är inget vi stannade i särskilt länge men det är roligt att ha upplevt. Och ett måste om man reser till Australien.
Av Katrinl
14 sep. 2014 08:37
Tack för tipsen! Ska läsa på mer om dem :)
Av Myran10
14 sep. 2014 21:26
Great Ocean Road är fantastiskt, och missa inte de små pingvinerna på Phillip Island(kvällstid). Vill tipsa om ett väldigt trevligt boende utefter GOR. Lemonade Creek Cottages, ligger i regnskogen vid Erskine falls. Nu är det ganska många år sen vi var där men detta är ett ställe jag absolut vill tillbaka till. Små stugor/husinredda i engelsk stil. Mängder med kakaduor och papegojor. Våra tjejer var 3 och 5 när vi var där och pratar fortfarande om hur de matade fåglarna ur händerna. Efter GOR finns det en toptreewalk som ni inte heller får missa, och koalor i det fria (ganska tråkiga/sega egentligen men ser gulliga ut). Otrolig natur... missa ej GOR.... men runt jul/nyår kan det vara ganska "kallt"! Vi åkte tåg mellan Sydney och Melbourne... smidigt!

I Sydney är ett tips att bo ute på Manly beach. Många lägenheter att hyra! Nära med färjan in till Sydney!

Cairns- åk norrut! Till regnskogen! Tropiskt område - så det är varmt och skönt! Gå nightwalk! Barriärrevet uppe vid Cairns var jag inte så imponerad av. Tyvärr mår själva revet inte så bra! Det finns/fanns ett forskningscenter i Cairns som har föreläsningar om revet för turister... intressant!

Ett annat boende/transporttips - runt Melbourne såg vi massor med yngre som hyrt typ folkabussar. Dessa var målade/dekorerade i massa olika färger och teman, ganska roliga, och man kunde både sova och laga mat i dom. Att hyra husbil är svindyrt men dessa tror jag var ganska billiga.

Försök boka boende i förväg, man spar mkt tid på att veta var man ska. När vi var till Sydney- Melbourne åkte vi runt jul och nyår och mkt var uppbokat ett bra tag i förväg. Nu hade vi iof små barn men jag kommer ihåg att vi var förvånade att det var så svårt att hitta ledigt boende den tiden.
Av Katrinl
15 sep. 2014 18:34
Tack för svar! Jag ska genast kolla upp det boendet.
Den toptreewalk som du nämner ligger i slutet av GOR, hur hittar vi dit? Verkar vara ett ställe för oss :) Vill absolut se koalor i det fria. Min son skulle aldrig gå med på att se dem instängda i parker..

Barriärrevet var ju synd att du inte var så imponerad av. Man tror ju att det ska vara det fantastiskt. Var i Thailand och upplevde att deras rev inte mår bra efter tsunamin...
Nightwalk låter spännande!

Vet att vi är sent ute med all bokning av boende och flyg men har pga att det inte varit klart med ungdomarnas resa och då pojkvännens praktikplats kunnat boka förrän nu. Men jag vill absolut ha allt klart innan. Vill inte lägga tid och energi på det under resan. Ibland kan det räcka med att komma fram till vad och var man ska äta ;)
16 sep. 2014 10:34
Jag tycker att Barriärrevet är fantastiskt! Men det beror kanske på vart man åker, det är ju ofantligt stort område, även bara utanför Cairns. Båda gångerna jag var där åkte jag med katamaranen Passions of Paradise och att jag åkt med dem två gånger är ju ett tecken på hur fantastiska de är! Superbra service, bra mat och så kommer man till jättefina ställen. Du kan se bilder i resealbumet på min sida. Bilderna är ju såklart inte lika fina som verkligheten dock!
Av Katrinl
16 sep. 2014 15:37
Härligt Marie. Tack för tips på bolag som gör bra turer! Ha nog redan varit inne på din sida, mycket bra info. De snorkelturer som går ut från Cairns är det bara dagsturer? (Vi dyker inte)
Av Myran10
16 sep. 2014 17:33
Jag kan nog hålla med om Barriärrevet, det beror säkert på var utefter det man är. Rekommenderar absolut att åka dit när man är i närheten, men jag hade förväntat mig mer i jämförelse med andra rev jag sett. Gör ordentlig research så ni kommer till ett bra ställe. Hursomhelst så är Cairns och regnskogen norröver värt ett besök.
17 sep. 2014 10:42
De flesta är dagsturer, men det finns garanterat längre också. Det brukar vara kombinerade snorklings- och dykturer. Jag dyker heller inte.

Jag rekommenderar också Cape Tribulation, särskilt utanför stinger season (maj-okt).
Av Babbo
17 sep. 2014 11:19
Menar du att man ska snorkla vid Cape Tribulation Marie78? Det skulle inte jag göra med tanke på dom krokodiler som finns i området......;-)

Vi var på Green Island och där var inte snorklingen så bra. Mest grådaskiga koraller. Som sagt det gäller att välja ett bra ställe. Vi satt och väntade på att vinden skulle lägga sig så vi skulle kunna åka längre ut men det blev inte så.
17 sep. 2014 13:53
Testa White Water Rafting på Tully River när ni är i Cairns. Grymt...

Cape Trib schysst, men undvik VERKLIGEN wet season då ni kan regna inne.

Outbacken... Det roliga med outbacken ÄR ju att det är små hålor med en pub... :-) Där om någonstans får ni se det australien, och de australier, de flesta backpackers bara läser om.
17 sep. 2014 21:39
Ne, någon snorkling vid Cape Trib känner jag inte till, men det var Myran10 som började tipsa om att åka dit. Krokodilerna håller främst till vid floderna, inte lika mycket vid stränderna. Men visst, risken finns ju. Det var i alla fall helt underbart att bada där. Nästan folktomma, långa och breda stränder.
Av Babbo
18 sep. 2014 08:32
Så du badade på Cape Trib Marie78? Det skulle jag aldrig vågat! Tyckte det satt varningsskyltar för krokodiler överallt.. Kanske därför stränderna är breda och folktomma ;-)
18 sep. 2014 23:38
Citerat från Babbo:
Så du badade på Cape Trib Marie78? Det skulle jag aldrig vågat! Tyckte det satt varningsskyltar för krokodiler överallt.. Kanske därför stränderna är breda och folktomma ;-)
Absolut! Det är bara kubmaneter jag är rädd för. Såg nog bara en krokodilskylt på ett ställe, men enligt lokalbefolkningen är skyltarna onödiga; krokodiler brukar inte attackera på stränder. Men jag hade aldrig hoppat i Daintree River!
Av Babbo
21 sep. 2014 21:34
Citerat från Marie78:
Citerat från Babbo:
Så du badade på Cape Trib Marie78? Det skulle jag aldrig vågat! Tyckte det satt varningsskyltar för krokodiler överallt.. Kanske därför stränderna är breda och folktomma ;-)
Absolut! Det är bara kubmaneter jag är rädd för. Såg nog bara en krokodilskylt på ett ställe, men enligt lokalbefolkningen är skyltarna onödiga; krokodiler brukar inte attackera på stränder. Men jag hade aldrig hoppat i Daintree River!
Nej i Daintree River vill man inte hoppa i! Däremot tycker jag att båtturen där var väldigt upplevelserik. Vi såg så många djur - krokodiler, grön trädgroda, någon slags grön trädorm och massor av flying foxes i träden. Nästan den bästa upplevelsen i OZ.
Vi hade en guide och han tyckte inte att vi skulle bada på Cape Tribulation.
Av Katrinl
5 okt. 2014 17:53
Nu har resan börjat forma sig. Vi landar i Sydney och är där 5 nätter. Har koll på de större grejerna men tar gärna fler tips här. Vi flyger vidare till Cairns och är där 5 nätter. Här tänker vi oss stora barriärrevet och regnskogen. Här kommer vi att fira julafton så har ni tips på hur de firar tar jag gärna emot det.
Sedan flyger vi ner till Melbourne. Vi plockar ut en hyrbil och ger oss direkt av mot Great Ocean road. Vi övernattar i Apollobay. Fortsätter dagen efter. Gör en avstickare till toptreewalk och fortsätter sedan till Grampans nationalpark. Här har vi 2 nätter innan vi beger oss till Melbourne. Vi har 5 nätter i Melbourne och dessa är över nyår så jag tar gärna emot tips kring det. De sista 4 nätterna spenderar vi dels hos pojkväns släkt i släkten (som vi inte känner) och dels i deras strandhus på Phillip Island.
En del får man helt enkelt välja bort, som tex outbacken och Ayers rock. Tre veckor är bara tre veckor. Är ändå nöjd med planeringen så här långt. Men oj, vad jag har fått jobba på att leta boende. Lagt mycket tid, vi är sent ute. Men hoppas de blir bra.
Av Susbe
9 okt. 2014 06:57
Hej Katrin! Jag bor i Adelaide och hade kunnat tipsa om en del haromkring, men nu ser jag att ni inte ska hit. Annars hade jag velat rekommendera Flinders Ranges och Wilpena Pound som ar en fantastisk bergskedja 5 timmar norr om Adelaide och vagen dit ar mycket "outback". Sa har man inte tid att aka till "the Red Centre" (=Uluru etc) sa far man en bra outback-feeling av detta.
Men det jag mest ville tipsa om ar langs GOR. Jag hade borjat med ett stopp vid Bells Beach, en av Austr mest kanda surfbeacher. Torquay strax innan har bl a Quicksilvers HK, och outlet, plus ett trevligt surfmuseum. Valdigt fina promenader langs (ovanfor beacherna), Great Ocean Walk, om man vill rora pa sig lite, t ex mellan Torquay-Jan Juc-Bells Beach. Kangurur ar lattast att traffa pa pa Angleseas golfbana. Och lattast vid skymningen, det kryllar av dem da. Sa spelar ni golf ar det ju hur cool som helst, och aven om man inte gor det kan man aka dit och kolla. Koalor hittar man strax utanfor Kenneth River. Man far kora upp Grey River Road, bara 500-1000 m, parkera och ga och titta upp i traden, och lyssna. De later VALDIGT speciellt! Aven pa vagen ut till Otway Lighthouse finns det mkt koalor. De sover 19 h/dygn sa man far vara glad om man ser nan som ar vaken. Strax fore Otway finns aven en frack liten regnskog, tar bara 30 min att traska igenom. Austr har 3 olika typer av regnskogar; tropiska, subtropiska och tempererade. Har i sodra Austr ar de tempererade. Missa inte 12 Apostles, helst vid solnedgang. Fantastiskt vackert.
Ett Melbourne-tips ar att aka upp till Skybaren pa Rialto Hotel. Det ar gratis till skillnad fran det kanda utsiktstornet, aven om sen drinkarna inte ar helt billiga... :) Have fun!
9 okt. 2014 08:55
Citerat från Susbe:
Hej Katrin! Jag bor i Adelaide och hade kunnat tipsa om en del haromkring, men nu ser jag att ni inte ska hit. Annars hade jag velat rekommendera Flinders Ranges och Wilpena Pound som ar en fantastisk bergskedja 5 timmar norr om Adelaide och vagen dit ar mycket "outback". Sa har man inte tid att aka till "the Red Centre" (=Uluru etc) sa far man en bra outback-feeling av detta.
Men det jag mest ville tipsa om ar langs GOR. Jag hade borjat med ett stopp vid Bells Beach, en av Austr mest kanda surfbeacher. Torquay strax innan har bl a Quicksilvers HK, och outlet, plus ett trevligt surfmuseum. Valdigt fina promenader langs (ovanfor beacherna), Great Ocean Walk, om man vill rora pa sig lite, t ex mellan Torquay-Jan Juc-Bells Beach. Kangurur ar lattast att traffa pa pa Angleseas golfbana. Och lattast vid skymningen, det kryllar av dem da. Sa spelar ni golf ar det ju hur cool som helst, och aven om man inte gor det kan man aka dit och kolla. Koalor hittar man strax utanfor Kenneth River. Man far kora upp Grey River Road, bara 500-1000 m, parkera och ga och titta upp i traden, och lyssna. De later VALDIGT speciellt! Aven pa vagen ut till Otway Lighthouse finns det mkt koalor. De sover 19 h/dygn sa man far vara glad om man ser nan som ar vaken. Strax fore Otway finns aven en frack liten regnskog, tar bara 30 min att traska igenom. Austr har 3 olika typer av regnskogar; tropiska, subtropiska och tempererade. Har i sodra Austr ar de tempererade. Missa inte 12 Apostles, helst vid solnedgang. Fantastiskt vackert.
Ett Melbourne-tips ar att aka upp till Skybaren pa Rialto Hotel. Det ar gratis till skillnad fran det kanda utsiktstornet, aven om sen drinkarna inte ar helt billiga... :) Have fun!
Värdefulla tips!
Även om TS inte ska dit så tipsa gärna om Adelaide med omgivningar också :-)
Vi ska köra, Adelaide 6nätter, Robe 1n, Marengo 1n, Melbourne 6n, Lakes Entrance 2n, Canberra 5n, Sydney 6n, i Februari-Mars.
9 okt. 2014 23:32
Citerat från Floridasidan:

Värdefulla tips!
Även om TS inte ska dit så tipsa gärna om Adelaide med omgivningar också :-)
Vi ska köra, Adelaide 6nätter, Robe 1n, Marengo 1n, Melbourne 6n, Lakes Entrance 2n, Canberra 5n, Sydney 6n, i Februari-Mars.
5 nätter i Canberra?! Det var mycket! Men ni har kanske era skäl till det? Jag spenderade en dag där och det var fullt tillräckligt.
9 okt. 2014 23:44
Citerat från Marie78:
Citerat från Floridasidan:

Värdefulla tips!
Även om TS inte ska dit så tipsa gärna om Adelaide med omgivningar också :-)
Vi ska köra, Adelaide 6nätter, Robe 1n, Marengo 1n, Melbourne 6n, Lakes Entrance 2n, Canberra 5n, Sydney 6n, i Februari-Mars.
5 nätter i Canberra?! Det var mycket! Men ni har kanske era skäl till det? Jag spenderade en dag där och det var fullt tillräckligt.
Vi har väl tänkt lägga en del av tiden på utfärder runtomkring och ett par dagar för att utforska stan, museum, parker och annat där. Är stan tråkig, heldöd, utan sevärdheter, ful, otrevlig?
4 dagar brukar inte vara för mycket i en normal stor stad om man vill se mer än ytan men Canberra är kanske ett undantag, vi kan ju alltid ändra planerna om det är så illa.
Av Sussbe
10 okt. 2014 02:25
Citerat från Floridasidan:

Värdefulla tips!
Även om TS inte ska dit så tipsa gärna om Adelaide med omgivningar också :-)
Vi ska köra, Adelaide 6nätter, Robe 1n, Marengo 1n, Melbourne 6n, Lakes Entrance 2n, Canberra 5n, Sydney 6n, i Februari-Mars.
5 nätter i Canberra?! Det var mycket! Men ni har kanske era skäl till det? Jag spenderade en dag där och det var fullt tillräckligt.
Vi har väl tänkt lägga en del av tiden på utfärder runtomkring och ett par dagar för att utforska stan, museum, parker och annat där. Är stan tråkig, heldöd, utan sevärdheter, ful, otrevlig?
4 dagar brukar inte vara för mycket i en normal stor stad om man vill se mer än ytan men Canberra är kanske ett undantag, vi kan ju alltid ändra planerna om det är så illa.
Bade Canberra och Adelaide ar relativt sma stader, man kan se sjalva staderna pa en dag. Jag var 2 dgr i Canberra och det rackte, men det regnade och da blir ju allt lite trakigare. Det fick mig dock att spendera i stort sett en hel dag pa National Museum, missa inte det, det ar fantastiskt! Jag ar normalt inte en museumperson, men detta gav en valdigt bra inblick i mkt av allt som ar Australiskt. Det kanske finns mkt i omgivningarna i Canberra, jag tycker sjalv det ar valdigt haftigt att komma utanfor staderna och ut pa landet eller i bergen, det kanns liksom mer som det akta Australien an de stora staderna.

Har i Adelaide finns det ocksa nagra fina museer som man nog inte ska missa, har sjalv inte hunnit med dem an. Finns manga fina beacher, gillar sarskilt Henley och Range beaches, men aven Glen Elg och Brighton ar mkt trevliga. Valdigt lugna, inga surfvagor (folk kite surfar dock). Gillar man att vandra sa finns det mycket fint inom 20 min fr stan, Adelaide Hills. T e x Mount Lofty, Waterfall Gully, Chambers gully (mkt koalor), Morialta Park, mm. Vingardar finns det gott om, Claire ar sarskilt populart, mysig liten stad, och aven McLaren Vale, massor med goda viner :). Barossa Valley som ar mer kant har jag inte varit i annu. En mkt popular utflykt ar till Kangoroo Island, det bor man nog passa pa. Mkt djurliv och fantastiska klippformationer (Remarkable Rocks). Dock dyrt med farja. Bo kan man gora pa Backpacker hostel. Storsta attraktionen ar nog annars det jag namnde tidigare, Flinders Ranges med Wilpena Pound, 5 timmar norrut. Mkt fint outback-igt pa vagen oxa, gamla staderna Quorn, Hawker, Melrose t ex. Kanns valdigt australiskt. Coober Pedy ar en gruvstad som verkar ratt kul, har inte varit dar, ligger ytterligare langre norrut, liksom Arkaroola vilket oxa ska vara valdigt fint.
Sjalva Adelaide ar en mysig stad att bo i, finns nagra fina restaurangstrak, sarskilt Rundle Street. Mkt god glass och choklad. Glen Elg ar en jattemysig beach forort, 30 min med tram. Ha det gott! Sjalv ska jag till Cairns om en vecka, det var sa jag hamnade i den har traden. :)
10 okt. 2014 07:50
Citerat från Sussbe:
Bade Canberra och Adelaide ar relativt sma stader, man kan se sjalva staderna pa en dag. Jag var 2 dgr i Canberra och det rackte, men det regnade och da blir ju allt lite trakigare. Det fick mig dock att spendera i stort sett en hel dag pa National Museum, missa inte det, det ar fantastiskt! Jag ar normalt inte en museumperson, men detta gav en valdigt bra inblick i mkt av allt som ar Australiskt. Det kanske finns mkt i omgivningarna i Canberra, jag tycker sjalv det ar valdigt haftigt att komma utanfor staderna och ut pa landet eller i bergen, det kanns liksom mer som det akta Australien an de stora staderna.

Har i Adelaide finns det ocksa nagra fina museer som man nog inte ska missa, har sjalv inte hunnit med dem an. Finns manga fina beacher, gillar sarskilt Henley och Range beaches, men aven Glen Elg och Brighton ar mkt trevliga. Valdigt lugna, inga surfvagor (folk kite surfar dock). Gillar man att vandra sa finns det mycket fint inom 20 min fr stan, Adelaide Hills. T e x Mount Lofty, Waterfall Gully, Chambers gully (mkt koalor), Morialta Park, mm. Vingardar finns det gott om, Claire ar sarskilt populart, mysig liten stad, och aven McLaren Vale, massor med goda viner :). Barossa Valley som ar mer kant har jag inte varit i annu. En mkt popular utflykt ar till Kangoroo Island, det bor man nog passa pa. Mkt djurliv och fantastiska klippformationer (Remarkable Rocks). Dock dyrt med farja. Bo kan man gora pa Backpacker hostel. Storsta attraktionen ar nog annars det jag namnde tidigare, Flinders Ranges med Wilpena Pound, 5 timmar norrut. Mkt fint outback-igt pa vagen oxa, gamla staderna Quorn, Hawker, Melrose t ex. Kanns valdigt australiskt. Coober Pedy ar en gruvstad som verkar ratt kul, har inte varit dar, ligger ytterligare langre norrut, liksom Arkaroola vilket oxa ska vara valdigt fint.
Sjalva Adelaide ar en mysig stad att bo i, finns nagra fina restaurangstrak, sarskilt Rundle Street. Mkt god glass och choklad. Glen Elg ar en jattemysig beach forort, 30 min med tram. Ha det gott! Sjalv ska jag till Cairns om en vecka, det var sa jag hamnade i den har traden. :)
Stort tack! 10 timmars utfärd blir nog lite magstarkt men i övrigt massor att googla och lägga in i planerna!
Museum och natur är två saker vi brukar lägga tid på, vilken strand vi skulle prioritera har vi också funderat på liksom var det är bäst att besöka vindistrikt :-) Känns inte som att vi kommer få problem att spendera tiden, första gången i Australien och det verkar finnas hur mycket som helst att se :-)

Återigen tack och trevlig tur till Cairns, dit får vi åka i framtiden om vi fastnar för landet (kontinenten)....
10 okt. 2014 22:19
5 nätter i Canberra?! Det var mycket! Men ni har kanske era skäl till det? Jag spenderade en dag där och det var fullt tillräckligt.
Vi har väl tänkt lägga en del av tiden på utfärder runtomkring och ett par dagar för att utforska stan, museum, parker och annat där. Är stan tråkig, heldöd, utan sevärdheter, ful, otrevlig?
4 dagar brukar inte vara för mycket i en normal stor stad om man vill se mer än ytan men Canberra är kanske ett undantag, vi kan ju alltid ändra planerna om det är så illa.
Nej, det är en vacker stad, men liten och det som finns att se går rätt snabbt. Ni kan ta en rundtur i Parlamentet t.ex. Museer är där också några stycken om man är intresserad av det. Annars tycker jag det är lite smådött ur nöjessynpunkt.
Annars har jag själv inte sett något utanför stan så det kan jag inte tipsa om.
Av Babbo
10 okt. 2014 22:33
Citerat från Marie78:
5 nätter i Canberra?! Det var mycket! Men ni har kanske era skäl till det? Jag spenderade en dag där och det var fullt tillräckligt.
Vi har väl tänkt lägga en del av tiden på utfärder runtomkring och ett par dagar för att utforska stan, museum, parker och annat där. Är stan tråkig, heldöd, utan sevärdheter, ful, otrevlig?
4 dagar brukar inte vara för mycket i en normal stor stad om man vill se mer än ytan men Canberra är kanske ett undantag, vi kan ju alltid ändra planerna om det är så illa.
Nej, det är en vacker stad, men liten och det som finns att se går rätt snabbt. Ni kan ta en rundtur i Parlamentet t.ex. Museer är där också några stycken om man är intresserad av det. Annars tycker jag det är lite smådött ur nöjessynpunkt.
Annars har jag själv inte sett något utanför stan så det kan jag inte tipsa om.
Jag skulle nog också dra ner på antalet dagar i Canberra. Trots att min son bodde där i ett år och vi fick special guidning så kan jag inte säga att det är någon jättespännande stad. Två dagar max där. Det mest spännande med Canberra tyckte jag var alla kängurur i omgivningarna runt staden.

Om ni gillar museer så missa inte Hyde Park Barraks Museum i Sydney. Där kan man bl.a. få se en del av de saker dom första immigranterna hade med sig. Ganska rörande. Museet ligger bra till vid vackra Hyde Park.
Av Katrinl
12 okt. 2014 10:45
Citerat från Susbe:
Men det jag mest ville tipsa om ar langs GOR. Jag hade borjat med ett stopp vid Bells Beach, en av Austr mest kanda surfbeacher. Torquay strax innan har bl a Quicksilvers HK, och outlet, plus ett trevligt surfmuseum. Valdigt fina promenader langs (ovanfor beacherna), Great Ocean Walk, om man vill rora pa sig lite, t ex mellan Torquay-Jan Juc-Bells Beach. Kangurur ar lattast att traffa pa pa Angleseas golfbana. Och lattast vid skymningen, det kryllar av dem da. Sa spelar ni golf ar det ju hur cool som helst, och aven om man inte gor det kan man aka dit och kolla. Koalor hittar man strax utanfor Kenneth River. Man far kora upp Grey River Road, bara 500-1000 m, parkera och ga och titta upp i traden, och lyssna. De later VALDIGT speciellt! Aven pa vagen ut till Otway Lighthouse finns det mkt koalor. De sover 19 h/dygn sa man far vara glad om man ser nan som ar vaken. Strax fore Otway finns aven en frack liten regnskog, tar bara 30 min att traska igenom. Austr har 3 olika typer av regnskogar; tropiska, subtropiska och tempererade. Har i sodra Austr ar de tempererade. Missa inte 12 Apostles, helst vid solnedgang. Fantastiskt vackert.
Ett Melbourne-tips ar att aka upp till Skybaren pa Rialto Hotel. Det ar gratis till skillnad fran det kanda utsiktstornet, aven om sen drinkarna inte ar helt billiga... :) Have fun!

Tack för tipsen! Guld värda!
Av Katrinl
23 jan. 2015 19:47
Hej!
Jag kan inte tro det men nu är vi redan hemma :) En helt fantastisk resa!! Några highlights:
Promenaden mellan Coogee beach och Bondi beach
Båtturen över till Manly beach
Snorkling med Passion of paradise ut till stora Barriärrevet
Tåget till Kuranda i regnskogen
Att kramas med koala..
Great Ocean road
Första mötet med 70 kängurus på väg till Grampians nationalpark, sen när de var precis överallt och runt oss på stället vi bodde på i Halls Gap, mellan bilen och ytterdörren till stugan vi hyrde..
Alla vackra papegojor som fanns i mängder och som satte sig på en om man erbjöd mat( man fick det i Sheerbrooks forest)
Grampians nationalpark- vilka vyer!
Nyår i Melbourne
Phillip Island och grymma vågor
Pingvinerna på Phillip Island
Gästvänliga Australiensare

Är TACKSAM men med lätt PTD (Post travel depression)

Tack för de tips jag fick här!
24 jan. 2015 16:01
Grejen är... Du kommer ALLTID att längta tillbaka.

När nu Australia Day är nära får jag ruggig OZ-abstinens!
Av Sussbe
25 jan. 2015 19:31
Kul KatrinL med din rapport över highlights! Jag är oxå hemma i Sverige igen, med starka abstinensbesvär... Fick några nya tips av dig, t ex promenaden vid Bondi och Halls Gap/Grampian. Övriga har jag oxå gjort (fast t ex annat båtbolag till barriärlevet - jag åkte med Poseidon, utgick fr Port Douglas, vilket jag verkligen kan rekommendera! Tyckte Port Douglas var mkt trevligare än Cairns, men Cairns lite billigare. Jag tvekade mellan Bondi och Manly under min sista helg i Oz, vilket var i Sydney i november. Men båt ist för buss blev den avgörande faktorn, och jag älskade Manly! Favvo av alla ställen jag hann med var dock Byron Bay - fantastisk liten ort med härlig feeling, naturliga stränder och fin surf! Får ta mig till Grampian nästa gång - för tillbaks ska jag!!! :)
11 mars 2015 17:31
Hej!

Även om jag mest snyltade lite på tråden så vill jag tacka för alla tips, var en del som vi säkert inte prioriterat utan dessa!

Kort sagt blev det en fantastisk resa med massor av natur, djur, fantastiska landskap och olika städer.
Allt var väl inte som väntat och allt hann vi inte så för lång tid hade vi inte någonstans, inte ens våra fem nätter i Canberra, utfärder till nationalparker och annat blir lätt hela dagar. Det vi inte var beredda på var att det var tämligen dött även i städerna undantaget möjligtvis Sydney då allt stänger tidigt, t.o.m. stora köpcentra. Att göra sevärdheter och utfärder på dagarna och sen fördriva kvällarna med shopping och "gå på stan" funkade inte där. Det andra som vi var mer beredda på som ju inte är direkt positivt är prisläget, blev vår överlägset dyraste resa hitintills och då blev det ändå knappt någon shopping alls...

Lite foton om någon vill se vad vi såg :-) http://foto.floridasidan.se/#!album-65