Ni som varit i Thailand! Hjälp.

Av Busans7
17 nov. 2013 23:41
Visningar: 594
jag och min pojkvän ska boka en resa till thailand för att åka i slutet av feb2014 (bra att åka då för övrigt?) och borde vi boka nu i 2013 eller vänta tills de nya året kommit och boka en månad innan bara?

VI vet inte varit man skulle kunna åka.
eftersom det är första gången vill vi nog boka hotell&flyg ihop istället för att åka runt i thailand som de flesta gör. vi vill bara komma till något fint, mysigt, bra ställe med fina ställen att beska, snorkla, båtturer osv. (delfiner?) (dykning?)
vilket ställe vore bra för oss?

vi är 24&25. så gärna ett ställe som inte är helt dött också :D
18 nov. 2013 14:45
Hej

Det är lätt att själv resa runt i Thailand. Men jag förstår om ni känner er osäkra eftersom ni aldrig varit där tidigare. Kolla om ni kan hitta en resa som är "halvcharter". Alltså där ni har första dagarna eller första veckan inbokad på ett hotell och transfer till hotellet ordnad. Sedan när ni är varma i kläderna så kan ni ta er till ett nytt ställe för egen maskin. Att resa omkring och upptäcka är en stor del av upplevelsen i sydostasien, så det skulle vara synd om ni gick miste om det genom att boka en vanlig charterresa.
Några vänner till mig hittade en sådan typ av resa. Där ingick flyg till Bangkok, transfer till Hua Hin, 5 nätter på hotell i Hua Hin - sedan egen tid en vecka (mina vänner åkte till Ko Tao och Koh Samui) och sedan avslutades det med två förbokade nätter på hotell i Bangkok. De ville välja den här modellen eftersom det var första gången de reste med barn....
18 nov. 2013 16:21
Förstår att ni är osäkra eftersom det är första gången. Men jag håller med föregående talare om att resa runt själva är en väldigt stor del och det vore synd att gå miste om.

Förövrigt rekommenderar jag också koh chang eller koh samet. Båda öarna är helt underbara, min favorit är koh samet. Öarna ligger nära varandra utifall ni bestämmer er för att resa själva, det är väldigt enkel att ta sig från den ena till den andra även om det är första gången i Thailand.

Ska ni bara vara på ett ställe rekommenderar jag dock koh chang, det är Thailands 3e största ö så det finns mycket att göra. Koh samet är istället väldigt litet, där är det i stort sätt bara sol, bad, kritvita stränder som känns som potatismjöl under fötterna, mat och party. Självklart kan man hyra jetski eller moppar, men jetski tar 30 minuter och man har sett hela ön på max en dag. På koh chang kan ni rida elefanter, besöka olika platser , i allmänhet bara större utbud på aktiviteter. Koh chang har också bra party även om det inte är lika bra som samet ;)
18 nov. 2013 16:27
Från bkk kan du åka lokalbuss/minibuss/taxi till ban phe, sen ta färja över till koh samet.

På samma sätt gör du till koh chang, fast du åker förbi ban phe till trat istället, och sen färjan över.

Tar 1,5-3 timmar till koh samet, 2,5-4,5 timmar till trat beroende på vad du färdas i.

Taxi är otroligt smidigt om man har budget för det. Vi betalade 3000b från flygplatsen till trat i feb 2013.
Av Hille2
18 nov. 2013 17:06
Citerat från Wahlgren:
Från bkk kan du åka lokalbuss/minibuss/taxi till ban phe, sen ta färja över till koh samet.

På samma sätt gör du till koh chang, fast du åker förbi ban phe till trat istället, och sen färjan över.

Tar 1,5-3 timmar till koh samet, 2,5-4,5 timmar till trat beroende på vad du färdas i.

Taxi är otroligt smidigt om man har budget för det. Vi betalade 3000b från flygplatsen till trat i feb 2013.
2,5 timmar från Bangkok till Trat? Det innebär ju en medelhastighet på 130 km/tim.
Av Walle
18 nov. 2013 17:43
Visst är det enklare att ta en charter men det är inte krångligt att fixa sin resa själv heller...
Att förfrlytta sig i Thailand är enkelt bara att boka i någon reseshop som det finns gott om eller boka förflyttningar på hotellet ni bor på .

Visst är det fint på Koh Samet litet och lugnt med fina stränder och sen ta en tur ner till Koh Chang och nån ö söderut.
Annars kan ni bege er till Koh Lanta och sen några öar söderut från Lanta, finns flera att välja på. När man åker till Lanta tar man inrikes från BKK till Krabi och därifrån enklast att ta en minivan till Lanta.

När man bokar flyg till BKK och ska vidare med inrikesflyg så är det lättast att boka det samtidigt, ex-vis med Thai (direktflyg från Sthlm till BKK sen inrikesflyg därifrån)

Tips på ställen att kolla flygpriser... ring Jade travel eller Thailandresor

Ang resan ner till Koh Chang...
För oss tog resan BKK-färjelägret över till Koh Chang ca 3,5 timme (med några stopp) och då gick det snabbt :-( typ ett inrikesflyg fast med Taxil.... inte kul :-( Jag rekommenderar verkligen att om man ska ta sig ner till Koh Chang så försök att åka minivan eller buss, skippa taxibilarna utanför flygplatsen.
Vi hade otur att få en drogad, trött chaufför som många gånger vinglade till på vägen och körde som en galning.... aldrig mer taxibil från flygplatsen där chaufförerna får jobba dygnet runt för att få inkomst :-(

Kolla runt lite på sidor som Thailandresor.se och Kohchang.se... där finns mycket att läsa och titta på fina bilder :-)

/Walle
Av Hille2
18 nov. 2013 18:15
Ja, 3,5 timme från flygplatsen är snabbt även om det inte slår 2,5 från Bangkok ;) Läskigt och därför jag åker stor buss.
18 nov. 2013 18:42
För oss tog det ca 3,5 timme från flygplatsen till färjeläget i Trat, vi stannade då ca 1 timme hos våra vänner i ban phe som hade fixat taxin åt oss med deras "egen" taxikille. Och vi körde inte i 130km/h.
18 nov. 2013 19:02
Bäst för vuxna är ju att ta minibussar från Victory Munument direkt till färgeläget när man ska till Koh Chang (går även någon avgång om dagen från flygplatsen). Det är dock inget alternativ som jag rekomenderar om ni har småbarn och mycket packning. Stora bussarna från Ekamai till Trat funkar jättebra med barn och packning. Det tar ca 5 timmar med stora bussarna, men varför stressa? Att det är bekvämt och säkert är ju viktigare med småbarn :)
Sista båten till Ko Chang går vanligtvis 18.00. Men under den riktiga högsäsongen sätter de oftast in en extrabåt 19.00 också.
Av Busans7
18 nov. 2013 21:17
Det lutar åt koh Chang och ta sig runt lite - på tiden att våga lite:)
Vi brukar annars va väldigt bekväma med att ha allt bokat och klart. Men Thailand vill man se
Mycket av!

men hur mycket pengar har ni haft med att leva på där? (Om man inte räknar med flyg/hotell)
Och borde vi boka nu eller en sista minuten?
Vi hittade igår för 20 000 för oss båda. Men då var det hotell/flyg i ett.
Kan då lägga till att jag inte är den bästa på att leta resor.
Tar alltid ser säkra sol Apollo, ving, solresor osv :)
Av Hille2
18 nov. 2013 22:03
Citerat från Wahlgren:
För oss tog det ca 3,5 timme från flygplatsen till färjeläget i Trat, vi stannade då ca 1 timme hos våra vänner i ban phe som hade fixat taxin åt oss med deras "egen" taxikille. Och vi körde inte i 130km/h.
Fast du skrev ju 2,5 - 4,5 timmar. Missuppfattade dig och trodde att du hade rest från Bangkok (32 mil). Från flygplatsen är det väl knappt 3 mil närmare och dessutom slipper man den långsamma trafiken innan man kommit ut ur Bangkok. Då blir det bara drygt 80 i medelhastighet på 3,5 timmar . Och för en resa på 29 mil som tar 2,5 timmar blir det 116 i medelhastighet. Rätt snabbt ändå.

Lite offtopic kanske. Men visst går det ganska fort.