New York - shopping & sightseeing - tips?

Av Sush
27 feb. 2012 22:37
Visningar: 3606
Jag och min man åker till New York i april och har drygt tre dagar att spendera.

Vi har aldrig varit där så vi vill se de sevärdheter som man bara inte får missa, äta frukost eller middag på det där mysiga stället med så god mat men ändå är inte är hutlöst dyrt.
Och eftersom jag är med ;-) så vill jag naturligtvis shoppa. Kläder, skor, bra ställen, gärna kvalitetskläder, utan att vara lyx.

Och vad bör man undvika, både gällande dålig shopping och farliga områden.

/Sus
Av Erc
27 feb. 2012 23:00
Citerat från sush:
Jag och min man åker till New York i april och har drygt tre dagar att spendera.

Vi har aldrig varit där så vi vill se de sevärdheter som man bara inte får missa, äta frukost eller middag på det där mysiga stället med så god mat men ändå är inte är hutlöst dyrt.
Och eftersom jag är med ;-) så vill jag naturligtvis shoppa. Kläder, skor, bra ställen, gärna kvalitetskläder, utan att vara lyx.

Och vad bör man undvika, både gällande dålig shopping och farliga områden.

/Sus
Det första tipset lyder: Sök här. Frågorna är besvarade gång på gång av många rutinerade New York-resenärer.

Det andra tipset: Har ni tre dagar - kompromissa inte med boendet.

Tips nummer tre: Låt fötterna göra jobbet - visst är Manhattan stort, men promenerandet ger mycket.

Tips fyra: Har du inte varit i NYC innan och ska vara där i tre dagar. Bege dig upp på Top of the Rocks - gärna tidigt under vistelsen.
Av Peter_o
28 feb. 2012 08:52
Med så kort tid i New York kan det ju inte vara aktuellt att åka till ett outlet utanför stan. Satsa på Macy's och börja med att visa passet i informationen så du får 10%. Ska du åka till Liberty Island (Frihetsgudinnan) ska du vara nere i Battery Park före kl 8 på morgonen. Du har inte tid med att stå i kö (den är tillräckligt lång ändå).
Farliga områden finns inte fler på Manhattan än i Stockholm. Hinner du med så gå en bit på 125:e gatan, men bo ska du göra mellan 20:e och 50:e gatan, gärna i mitten.
Jag antar att du hittar dålig shopping kring Times Square, i alla fall ska du inte köpa elekronik där.
Personligen värderar jag sevärdheterna högre än matställena, så var jag ätet beror mer på var jag för ögonblicket befinner mig, än att jag ska ranta runt till ett ställe som någon annan tycker var bra, då.

/PeterO
Av Annl
28 feb. 2012 17:20
Kan bara instämma med de kloka herrarna - det är viktigt att bo bra med så få dagar i NYC.

Och vad gäller shopping -bege dig inte till outleten vid Ground Zero - det är bara skit där och du slösar bara bort en massa värdefull tid.

Jersey Garden är en outlet som ligger 25 minuters bilfärd från Manhattan nära Newarks flygplats. Kanske kan det vara nåfot att googla och kolla vad de har för butiker och om det är något som faller di smaken- då sparar du ju tid i och med att allt ligger samlat.

Manhattan är som Peter skriver lugnet självt numera.

Och frukost måste förstås ätas i sann NYC-anda på stan.

Pastis är en supertrevlig restaurang med fransk bistromat som ligger i Meatpacking District. Supertrendigt efter att det var med i Sex and the City. Kanongod mat!
29 feb. 2012 14:35
Hej sush!

Jag äter gärna gott och på den där speciella restaurangen eller med "the food to die for". Det är ju en tredjedel av nöjet med resan :D

Jag använder både tripadvisor.com och opentable.com för att planera mina restaurangbesök.

Har du Smartphone så finns tripadvisor och även en som heter yelp till din hjälp.
De visar alla ställen i din närhet eller vad du nu söker på (används med fördel innan resa för planering) inklusive massvis med omdömen så att du hittar favoritrestaurangen :)

TripAdvisor kan även guida dig vad gäller shopping, sevärdheter och all vad du kan tänka dig på samma sätt "Vad finns i närheten och vad tycker folk om det?" :)

ha en trevlig resa!
Av Sush
29 feb. 2012 16:39
Hej,
Tack för alla superbra tips jag fått. Jag kommer få stor nytta av detta i april.
Toppen!
/Sus
29 feb. 2012 18:56
Är ni det minsta intresserade av foto/datorer o tillbehör, så är http://www.bhphotovideo.com väl värt ett besök, sjuk affär med 62 counters enbart med experter på digitala systemkameror o tillbehör. Bra priser.. bara judar i korkskruvslockar, grejerna man beställer går på band i taket.. Ligger ganska bra till hörnet 34th/9 ave.

Håller med om Top of the rocks. En drink på Marriott Marquise, Times square kan vara kul, uppe i den roterande baren på 48e våningen (dyrt, ja..).

Om man vill till Jersey gardens, så går det buss (111 var det visst ifjol iallafall) 6,5 USD/väg från Port Authority, 42nd street, tog 25 min har jag för mig..gillade det stället..bra affärer, inte alla lyxmärken o samlat under tak..

Går ni på 5e ave, så kan man ju hoppa in o ta en fika på svenska kyrkan 12-18, en liten bit in på 48th east.

Dottern tipsar om Club Monaco (kläder), finns bl.a på 160 Fifth Avenue .

Ååå vill dit igen!