New York - jazzklubb?

Av Tilda8
17 mars 2011 20:48
Visningar: 1864
Hej!
Vi åker till New York för första gången den 8-12 april. Någon som har tips på en bra jazzklubb som man kan besöka? Bra förslag på restauranger? Alla prisklasser mottages tacksamt!
Mvh
Matilda
Av Peter_o
17 mars 2011 21:39
På Birdland kan du även äta. De har flera avdelningar under kvällen. Söndag 10/4 är Hilary Cole där kl 18. Se http://www.birdlandjazz.com/

Blue Note har bl andra Toots Thielemans under dessa dagar. Se http://www.bluenotejazz.com/newyork/index.shtml
Även där kan du äta.

Jazz Standard har Mingus Big Band måndag 11/4. Kanske lite knepig musik, men övriga den veckan vet jag inget om. http://jazzstandard.com/red/index.html

Adressen http://jazzstandard.com/ går till huvudsidan där du även kan kolla in restauranten som ligger i gatuplanet, Blue Smoke.

Village Vanguard har jag aldrig lyckats passa in något intressant band hos. Tydligen har de börjat servera enklare Pizza. se http://www.villagevanguard.com/

Men det bästa jazz-stället är nog Jazz at Lincoln Center http://jalc.org
Tyvärr är Wyton Marsales konsert där utsåld (troligen sedan länge). Obs att detta inte ligger i Lincoln Center utan i det stora affärskomplexet i Columbus Circle.

Sedan har du en sammanställning på http://www.ny.com/clubs/jazz/ men lita inte på vad som står där utan googla fram ställets hemsida.

Tänker du gå på Blue Note rekommenderar jag att du löser entre via nätet i förväg.

/PeterO
Av Sanoj80
19 mars 2011 19:29
Om du är i NY på en måndag kan du gå till Café Carlyle. Vet inte exakt var det ligger, har inte varit där själv, men det kan du nog googla fram eller fråga på ditt hotell. Woody Allen spelar där på måndagar (kanske inte alla, men har du tur så är han där) och det lär vara något alldeles extra att se och höra dennna STORA men lilla (till längden) stjärnan spela på sin klarinett där.
Av Peter_o
19 mars 2011 19:52
Jo, fast det kostar:
WOODY ALLEN & THE EDDY DAVIS NEW ORLEANS JAZZ BAND
Every Monday at 8:45 p.m. except Mar. 21 & 28
Special Engagement: Fri., Apr. 8 & Sat., Apr. 9 at 8:45 p.m.
Through March 14: General seating, $110 per person;

I morgon (dvs söndag 20/3) framträder Woody Allen här i Stockholm sedan är han i Oslo på måndag, därför är han inte på Carlyle då.

/PeterO
Av Tilda8
20 mars 2011 11:17
Ok, tack båda för era svar!! Ska googla era förslag och se vad som passar oss bäst!!
Av Annl
20 mars 2011 13:39
Hej,

Köp den röda Guide Michelin över NYC för 2011 - där får du tips på såväl stjänrkrogar som var man äter bäst för 20 dollar liksom även en uppräkning av restauranger från olika länder. Guiden är inte dyr att beställa om man beställer den från Amazon eller liknande. perfekt att ha med sig på resor och man minimerar risken att hamna fel. Finns i lite olika versioner.

Ni kommer att få en helt fantastisk resa - NYC är så häftigt.

På tal om restauranger har jag läst att Restaurang Pastis i Meatpacking District är hippt och inne (har varit med i Sex and the City) men jag har inte varit där själv ännu.