New York i juni 2011

4 nov. 2010 19:24
Visningar: 894
Åh vad jag är glad, min sambo och jag skall precis boka en tripp till New York i juni 2011! :)

Nu har vi liite funderingar..

* Är det en bra idé att spendera fem nätter och sex dagar i new york och sedan fortsätta till boston för att vara där i fyra dagar och sen åka hem därifrån?
Prismässigt skiljer det sig inte speciellt mycket utan vår undran är väl mer om man hinner och det inte blir för stressigt?

* Är Hilton Manhattan Eat i New York bra? Någon som vet?

* Vi vill så klart ha enormt många tips om vad vi MÅSTE göra i New York, gärna sånt som inte är typiska turistfällor :)

Mvh
Emma och Gustav
Av Peter_o
4 nov. 2010 22:54
Jag vet inget om Boston, men 4 dagar där verkar mycket. Jag skulle lägga minst en dag till i New York, men man bör tänka på att det blir en hel del gående i NY. Jag antar ni vill till Boston av någon speciell anledning, annars är det nog mer att se i Washington DC.

Hotellet vet jag heller inget om, men det är säkert bra. Dock vill jag påpeka att det är drygt två långa kvarter till tunnelbanan . Dock går det bussar på 42:a gatan som hotellet ligger på. MTA-kort gäller på båda.

Det jag kallar turistfällor är flotta restauranter i turistkvarteren, inte att gå upp i Empire State Building, gå runt på Time Square, Central Park, Kolla in Frihetsgudinnan osv. Jo att försöka åka ut till Liberty Island efter kl 10 på förmiddagen i början av juni, det är en turistfälla. Det är löjligt långa köer då. Men kommer man till Battery Park före 8 så är det nog inget problem att ta sig ut.

Självklart måste ni gå ut på Brooklyn Bridge, gärna i solnedgången. High Line ska ni inte missa. Den är gratis. Passa på att först gå igenom Chelsea Market, ena utgången är alldeles vid High Line.

/PeterO
Av Peter_o
5 nov. 2010 14:29
Du skriver "spendera fem nätter och sex dagar i new york", men det blir väl bara fyra och en halv dag?

Visserligen landar du troligen någon gång mellan kl 13 och 19 lokal tid, men du lär inte ha sovit på planet och lokal tid 19 är då 01 enligt din biologiska klocka. Det jag menar är att dagen före första natten hinner du inte med så mycket mer än att känna på miljön (inte det sämsta).

Sedan ska du flyga till Boston efter den 5:e natten, så den dagen blir i bästa fall halv i New York.

Så jag får bara ihop det till drygt 4 dagar (på tok för lite om det är första gången ni åker till NY).

/PeterO
6 nov. 2010 08:26
Tack för kanonbra tips hörrni, så bra att höra från någon som varit där tidigare. Då lägger vi nog till en dag i new york och tar bort en i boston.

Okey, så det går inget tunnelbana när där.. då blir det kanske att leta vidare efter ett annat hotell då! :)

Hur tar vi oss bäst från flygplatsen? JFK.. Såg att det finns bussar att förboka som inte kostade allt för mycket, men det kanske är smidigt att åka kollektivt också därifrån?

mvh
Emma
Av Peter_o
6 nov. 2010 11:17
Ja, man tar det förarlösa AirTrain till Howard Beach/JFK Airport. Kostar 5 dollar som betalas vid utgången. OBS! Fråga personalen på perongen (röd kavaj, går inte att missa) vilket tåg du ska ta, för det är lätt att ta fel. Sedan byter du till tunnelbana A vilket kostar 2,25 dollar. Kan du redan där köpa ett MTA-kort för obegränsade resor på tunnelbana och buss under 7 dagar (kostar $27) så är det en fördel eftersom du bara är där högst 7 dagar. (Annars väntar man till nästa morgon eftersom de räknar hela dagar på kortet.)

När du åker tillbaka ska du vara uppmärksam på till vilken ändstation tåget går, men det är bra skyltat och du har säkert bett om en karta i någon tunnelbanespärr tidigare.

Bor man mer åt västsidan har man nära till flera tunnelbanor än det är på östsidan. Se karta på
http://mta.info/nyct/maps/submap.htm

/PeterO
7 nov. 2010 16:36
nu har vi bokat flygbiljetterna och bestämt oss för att skippa Boston och ta det nästa gång istället :)

Vi har spanar vidare på alla dessa hotell.... vilket beslut!
Av Peter_o
8 nov. 2010 09:10
Ja, det blir alltid en nästa gång, då det gäller resor till New York.

/Peter