Miami

6 nov. 2016 09:50
Visningar: 214
Har precis kommit hem efter drygt 2 veckor på underbara Miami Beach. Nu får jag vänta 1,5 månad innan jag är på plats igen och kan njuta av det underbara vädret, kulturen, maten, utelivet, naturen...

Tänkte bara skriva lite tips om Miami som jag tror inte skrivits innan.

Många åker till Wynwood på dagtid för att se den fantastiska gatukonsten, men missa inte Wynwoods kvällsliv. Fullt ös och bra priser! Extra kul är att det är mer locals som hänger där än t.ex. på South Beach. Börja kvällen på Wynwood Yard, ät något gott från någon av foodtrucksen, sitt i baren och njut, gå sedan vidare och upptäck varför Wynwood är så hett!

Ät lite BBQ på Shortys BBQ på South Dixie Highway. Visst deras Ribs är inte bättre än Flanigans Ribs, men vilket underbart BBQ ställe! Hela stället vibrerar av klassisk BBQ och testa en av deras platters. Kan t.ex. kombineras med att man avverkat några timmar på Ventian Pool som bara ligger någon km därifrån.

Åk hela vägen ut på Key Biscayne (avgift 8 USD för att köra in på nationalparken med bil), parkera vid lighhouse café och njut en stund på stranden innan ni går en runda och tittar på området, MISSA INTE ATT GÅ UPP I THE LIGHTHOUSE. Från the Lighthouse har man en underbar utsikt, ni ser bl.a. de sista 7 husen i Stiltsville. Stiltsville är hus ute i vattnet på styltor, det har varit betydligt fler, men orkaner har tagit den ena efter den andra...

Gå ut och njut av nattlivet även på South Beach och North Beach, se till så att ni upplever hela Miami Beach och inte bara en del av denna underbara plats.

På South Beach missa bl.a. inte Bodega (goda tacos och en speak-easy klubb), och mer klassiska Mangos.
På North Beach missa inte Sandbar, Lous Beergarden (känd bl.a. från Diners, Drive-in and Dives), On the rocks...

Åk gärna på Foodtruck party (tisdagar från 16.00 på Halouver beach och onsdagar från 16.00 på Pelikan Harbor).

En av de bästa sakerna med Miami är att det kvittar hur ofta man varit där innan, varje gång man kommer dit (även om det bara är någon månad sedan man var där sist), så har det hänt en hel del och nya ställen har öppnat!

Vad det gäller North Beach, så är det så som South Beach var för en hel del år sedan, det är som tiden på Miami Beach stått lite stilla. Men de senaste åren har en del hänt och nu skall området fixas till ytterligare. Nya hus skall byggas och fler hotell med mera.

Nytt centrum skall byggas längs 71st street. Ocean Terrace som är nergånget (just Ocean Terrace är egentligen en fantastisk gata med stor potential, men de som äger husen längs med den har väntat på den nya detaljplanen och därför har inget gjorts med husen på år, skall byggas om). Nu är detaljplanen klar och inom några år kommer området se annorlunda ut (vissa tycker det är bra andra vill ha kvar det som det är). Passa på att upplev North Beach innan det är renoverat och ombyggt! Det finns ju anledningar till varför t.ex. filmen Baywatch med bl.a. Zac Efron och Dwayne Johnson, som har premiär nästa år spelat in en del scener på North Beach (som enda ställe på Miami beach som de filmade).

Var ni än åker och spenderar er tid på Miami beach, så kommer ni garanterat ha en underbar tid!