Metrocard new york- fungerar det även på tågen till JFK?

Av Katrinl
9 apr. 2011 14:44
Visningar: 1771
Hej,
Vi är en familj på fyra som åker till New York i juni. Jag har kollat på att köpa Metro Card så att vi kan ta oss runt obegränsat. Det finns 7-dagars unlimited ride metrocard som kostar 29§. Lönar det sig när vi bara är där 4 dagar? Kan man även använda dem på tågen till och från JFK? Det finna även ett annat vanligt metrocard som man fyller med pengar, så mycket man vill, och får 7 % rabatt. Vilket är det bästa alternativet? Och om inte tågresan från JFK ingår, vad kostar det att ta sig till och från flygplatsen då? Olika alternativ där?

Hoppas en new yorkare eller annan kan reda ut detta åt mig;)
Katrin
Av Peter_o
9 apr. 2011 15:32
För att komma till tunnelbanan från JFK måste du åka Airtrain och det kostar 5 dollar. Men vid övergången kan du köpa MTA-kort som kostar $29.

Du är där 4 dagar, räknar du då med ankomst och avresedag? I så fall kanske du inte hinner få ekonomi i ett MTA-kort för gissningsvis reser du inte med än 4 resor på en heldag och bara en på ankomstdagen. Totalt kanske 12 resor. Ordinarie pris $2,25 skulle ge ett pris på $27. Men då kan du köpa rabatterade resor.

Problemet med de rabatterade resorna tycker jag är att man måste beräkna i förväg hur många resor man ska göra. Har man MTA-kort för obegränsade resor blir det enklare att göra spontanresor och man kan tom ta bussen om man vill åka på tvären ett par kvarter. Är man på en gata (street) där det går bussar är det bara att hoppa på, för de går nästan alltid bara rakt fram och stannar vid varje aveny.

/PeterO
Av Peter_o
9 apr. 2011 16:22
Om du ska ta tunnelbanan in från JFK så ser du på kartan på mta.info att du kan ta Airtrain antingen till Howard Beach eller till den andra ändhållplatsen som brukar kallas Jamaica, men det är väl i praktiken stationen innan.

Det vanligaste är nog att man åker via Haward Beach. Men som du ser är linje E från Jamaica en snabblinje som inte stannar så ofta och kan därmed gå fortare. Men när jag provade den för ett år sedan så fick man åka buss några stationer pga underhåll, så det lönade sig inte.

När du åker från Manhattan till Howard Beach för du vara uppmärksam på att tåger går mot Rockaway Boulevard, men det är ganska bra utmärkt att JFK ligger på det tåget. Linje A har alltså flera ändhållplatser.

Åker du ut mellan kl 17:15 - 18:45 en vardag så kan du åka med snabbtåg till Euclid Avenue och där byta till lokal A-linje.

/PeterO