"Måsten" i Bangkok

24 aug. 2010 19:05
Visningar: 1177
Vi är 2 vuxna och 2 tonåringar som ska tillbringa 3 dagar i Bangkok i januari 2011. Vilka sevärdheter rekommenderar ni att inte bomma?
25 aug. 2010 07:48
Hej

Templet Wat Pho mäktigt, med den gigantiska guldbuddhan.

Sedan har ni en trevlig marknad, där ni kan göra riktiga fynd, kom bara i håg att pruta minst 30% av priset.
Denna marknad heter Chatuckak Weekend market eller "JJ".
Markanden är tyvärr bara öppen lör/sön mellan 08-18.

En annan som är öppen varje dag är tex Suan Lum Night Bazar, bäst att besöka denna marknad är efter 18.

Sedan har ni ett fint grönområde med bla en massa exotiska djur.....Dusit Zoo

SIam
25 aug. 2010 08:39
Ladda ner Vagabonds reseguide om Bangkok gratis - där står alla måsten!

http://www.vagabond.se/Redaktionellt/Stadsguider/Bangkok_-_cityguide/

Tonåringarna lär gilla shopping på MBK och Pratunam gatumarknad! (Billiga kopior på det mesta)

Här är en affär för mammor eller tonårsdöttrar: http://www.jinnyleather.net/ Säljer fina skinnväskor, skor, plånböcker mm (lite dyrare kopior än du hittar på "gatan" men till betydligt högre kvalitet) - de har ett litet "showroom" i Silom Village på Silom Road men de har en affär till... (som man måste explicit fråga om)
25 aug. 2010 12:44
Rekommenderar också Grand Palace, fantastiskt, men se bara upp med dom 'vänliga' tuktukförare som försöker tuta i dig att det är stängt. Det är bara lurendrejeri så säg bara vänligt men bestämt att ni inte är intresserade av vad dom ev erbjuder. Vi råkade även ut för en person som såg VÄLDIGT officiell ut från turistpolisen, det tog en stund att avslöja honom...men vi gjorde det.
Av Mpc
25 aug. 2010 16:06
här kommer det en tråd ang. vad man inte ska missa då man är i Bangkok ni hinner gaska mycket på tredaga men det gäller att ta ut några platser som man inte ska missa först gången.... Man ska ta det lugnt se sig om kring inte springa runt som hemma då missar man pulsen i en storstad som bangkok är man kan ju återvända det gör vi stannar i minst fyra dag men först gång var vi i tre dag men det var för lite sa vi . så var gång nu så stannar vi i fyra daggar.

nu till tråden

http://www.thailandresor.se/ sen gå vidare till Bangkok Guide, Hotell bokning & Sevärdheter
25 aug. 2010 18:55
Förutom MBK:s shopping och Grand Palace, så skulle jag rekommendera en middag i Baiyoke Sky Hotel och restaurangen Cristal Grill på 82:dra våningen. Man får äta hur mycket man vill och det är bara att välja. Utsikten är fantastisk. Efter maten kan man se sig om i det museum som finns där. Boka bord om ni vill vara säkra på att få plats.