Bangkok - ge mig era bästa tips!

7 maj 2018 16:29
Visningar: 342
Hej!

Vad får man inte missa att göra i Bangkok? Och vart ska man bo i denna gigantiska stad? Vi reser med två barn ( 6+ 11) och vill inte missa era roligaste tips!
Tusen tack på förhand :)
Av Marviil
7 maj 2018 17:45
Strosa runt i Lumpini park och se vilda varaner.

Ta en drink i en sky bar.

Besöka Chatuchak market.

Bo på Sukhumvit pga skytrain och shopping.
Av Nicken
7 maj 2018 19:38
Citerat från Marviil:
Strosa runt i Lumpini park och se vilda varaner.

Ta en drink i en sky bar.

Besöka Chatuchak market.

Bo på Sukhumvit pga skytrain och shopping.
Kunde inte sagt det bättre själv. Finns tid för avkoppling är Lumpini Park ett trevligt ställe, utan Bangkoks vanliga hets. Varanerna blir en bonus i vardagen.

Här kommer några mer eller mindre vanliga saker att göra:

1) Smile Club. En hårklippning i "rosa-neon-50-tals-stil". Finns (iaf fanns) i Ekkamai mall.

2) Robotrestaurangen kan säkert vara skoj för barn, men hyfsat tråkig för mig som "vuxen". https://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g293916-d2734232-Reviews-Hajime_Robot_Restaurant_Rama_3-Bangkok.html

3) Ta en Klongbåt. Jag tycker det är skoj att åka runt i de små kanalerna och beskåda det lokala livet en pytteliten bit bort. En stund iaf.
8 maj 2018 08:14
Hej!

En skybar är verkligen värt ett besök! Själv besökte jag Sirocco på Lebua Hotel vilket var väldigt fint (ena Hangoverfilmen spelades in några scener där). Dock är jag osäker på om de har åldersgräns med tanke på era barn. Så det kan vara bra att kolla upp :) Samt hade de klädkod där sandaler inte var tillåtna och killar fick inte ha shorts.

Chatuchak market håller jag med om att ni borde åka till! Men se till att ha plats i väskan då marknaden är stor!

Åka med båtarna som går längst kanalen är ett utmärkt sätt att ta sig fram på och väldigt billigt. Det är även ett roligt och lite annorlunda sätt att ta sig fram på och man får se en annan sida av Bangkok.

Om ni är intresserade av tempel så är Grand Palace ett måste! Tänk dock på att det kan bli väldigt varmt och att det är speciell klädsel även här (långbyxor/långkjol etc).

Khao San Road är ju roligt att uppleva en kväll om man inte har varit där. Men jag hade inte bott där.

Sen är Kinatown en trevlig stadsdel att vandra runt i tyckte jag. Gillar ni shopping så är även ett besök på MBK och Siam Square ett måste.

Hoppas ni får en bra resa!
10 maj 2018 23:29
Tack alla gulliga för jättebra svar! Ovärderligt med så konkreta tips!
11 maj 2018 07:01
Vi brukar alltid bo på Berkeley Hotel i Pratunam, bra hotell med pool. Finns bra familjerum som passar er, bäst priser via deras egen sida. Massor med shopping i närheten.

http://www.berkeleypratunam.com/
Av Mipec
11 maj 2018 09:59
Citerat från M_olsson:
Vi brukar alltid bo på Berkeley Hotel i Pratunam, bra hotell med pool. Finns bra familjerum som passar er, bäst priser via deras egen sida. Massor med shopping i närheten.

http://www.berkeleypratunam.com/
Vi brukar å andra sidan bo nära Saphan Taksin. Då är man nära både flodbåtarna (sevärdheterna och chinatown) och skytrain (in till Siam för shopping etc).

Dessutom riktigt nära Asiatique.

Ligger det inom budget kan jag rekommendera Anantara Riverside som har en riktigt fin pool lummigt belägen lite bortom den mest hektiska delen av Bangkok. (Dom har en båtshuttle in till Saphan Taksin och kvällstid också till Asiatique)

Närmare Saphan Taksin och med lägre priser finns Bossotel. Dom har numera fina familjerum om jag ite tar fel (och en fantastisk liten promenad mellan hotellet och Saphan Taksin)
Av Rk68
11 maj 2018 16:10
Bangkok by bike kanontur som barnen också klarar av
Av Erik777
12 maj 2018 11:03
Det viktigaste tycker jag är att bo nära BTS/Skytrain. Och då menar jag riktigt nära. Gå inte på hotellbeskrivningar om 5 min walk / 700 m to BTS och liknande. Det ska vara skitnära.

Senaste gångerna har jag bott på King Royal Garden in som ligger precis vid Surasak BTS. En extra fördel är att det bara är en BTS-station till Saphan Taksin och flodbåtarna. Flodbåt och BTS är de vettigaste transportmedlen under högtrafik. När det är lugnare kan man lika gärna åka Meter-Taxi. Snabbt, säkert, luftkonditionerat och billigt så länge du åker med merparten av ärliga chaufförer. Grundregel: det ska vara du som hittar taxin, inte taxin som hittar dig.
Glöm allt du lärt dig om tuktuks i Phuket. I Bangkok är det civilicerat.
Av Pelle77
12 maj 2018 18:07 (redigerad)
Bangkok är min favoritstad! Att cykla med Arne är ett väldigt bra tips. Jag har testat både fm och em-turen och bägge är bra. Ett kul sätt att se ett en annorlunda sida av Bkk.

Att bo nära BTS eller MRT är ett annat bra råd. Fast jag gillar att bo vid floden med och har Millennium Hilton som favorithotell. Det är mysigt att ta båten till Saphan Taksin och att komma ifrån storstadspulsen lite. Dessutom har de egen båt som går till Asiatique som är som en utomhusmarknad med både butiker och restauranger o barer. Nackdelen med flodläge är att det tar lite tid att ta sig in till Siamområdet där de flesta butikerna ligger.

Med barn skulle jag rekommendera att ta en tur på floden och in i klongerna. Gör ni cykelturen ingår en kort båttur. Annars gillar jag att gå på mattur. Har testat ett par vandringsturer samt en på tuktuk (den sistnämda var jättekul men går sent),

https://www.bangkokfoodtours.com/?gclid=EAIaIQobChMImLSzrsaA2wIVyoKyCh3yDg8xEAAYAiAAEgJM_PD_BwE

Siam Ocean World borde också kunna uppskattas av kidsen.

Vill ni undvika horder av turister är takbaren Above Eleven super. Väldigt bra utsikt över skylinen i Bkk och humana priser på drinkar.

Vill ni unna er bra massage så sök upp Health Land som finns på flera ställen, deras therapeutic massage är den mest prisvärda jag testat.

Trevlig resa!
14 maj 2018 10:23 (redigerad)
Tack igen, ska kolla upp desa hotell! Parken med varaner låter jättebra, cykeltur och flodbåt likaså :)