Tips om bkk och koh samui

18 mars 2017 18:39
Visningar: 718
Hej. Åker till thailand i november.Denna gång blir det 4-5 dagar i bangkok sen flyga till koh samui och runt på öar i närheten.

Hur ser det ut med boende på öarna? Har varit mycket i phuket och letat boende på plats. Antar att de funkar lika bra på öarna runt koh samui och även bangkok för den delen?? Funderar dock på att boka något boende för tiden i bangkok.

Utöver den frågan.
Finns det några måsten att göra i bkk och vilka öar bör jag besöka? Vill se vackra landskap och bra dykning. Även festa. Tips på klättring eller andra roliga aktiviteter på öarna och bkk är tacksamt!

Tack på förhand. Mvh
18 mars 2017 23:11
November och Koh Samui är ingen bra kombination. Sämsta tiden på året.
19 mars 2017 09:22
Ja... trodde samui låg närmre bangkok....

Nåja koh chang då? Eller andra tips? :)
19 mars 2017 10:38
Hur ser det ut på koh chang samt öarna i närheten? Finns det mycket guesthouse man kan bo på? Eller måste man boka boende i förväg?
19 mars 2017 11:13
Hej Thommy!
Det kan vara lite monsun - regnperiod i nov, men det är ett tropiskt klimat så det kan regn närsomhelst året runt.
Jag var nere i Bangkok förra året i början på november, vecka efter höstlovet och det var kanonväder ☺ lite regn på kvällen. 2 nätter och det var bara skönt när man badade på takpoolen i Bangkok.

Några polare var nere på jullovet och det regnade i 2.v hela tiden för dom på Koh Phangan grann ö med Koh Samui.
Så några regn garantier finns inte, när det ska och inte ska regna. Så vill du åka i Nov gör det .

Åker du ensam,familj eller med polare ? och vilken budget har du på hotell ?

Det går bra att boka/hyra direkt där nere i Thailand så det e bara tuta och köra.

Från Bangkok flygplats tar man sky-train in till centrala Bangkok om man vill åka billigt typ. 50 bath.

Ett tips på bra hotell nära party område Sukhumvit www.artehotelbangkok.com lite dyrt runt 3.000 bath per natt.
Ett annat budget tips nära Khaosan Road party område www.thesskhaosan.com runt 1.500 bath per natt.

Till Khaosan Road går det inte att åka skytrain eller tunnelbana så då är taxi billigast OM du får dom att åka på taxameter men som turist vill dom att du ska betala mer än thailändare så dom förhandlar gärna lite kan vara runt 100-200 bath från tunnelbana stationen "Hua Lamphong". Passa dej för Tuk-Tuk dom kan vara riktigt dyra ibland om ni inte förhandlar priset innan.

Flyg till Koh Samui direkt från bangkok kan bli dyrt runt 2.000:- sek.
Men om du flyger med www.nokair.com till Surat Thani och sen åker taxibus+båt till Koh Samui runt 700:-sek som dom säljer i paketpris. Nokair flyger från en annan flygplats i norra Bangkok som man kan åka till med tåg eller taxi.

Lycka till
19 mars 2017 15:59
Hej! Tack för tipsen. Vi åker ner 2 par. Vi har väl ganska hög budget. Men vi brukar försöka bo så billigt som möjligt. Man ska ju ändå bara sova där. Men ska absolut kolla in hotellen du länkade. Vi har eventuellt styrt om planerna mot koh chang. Blir ändå några dagar i bangkok. Har du några tips om koh chang och öarna i närheten?Vi är ute efter dykning, partaj,vackra landskap och gärna värme såklart :)
19 mars 2017 19:35
ja tyvärr så har jag inte varit på Koh Chang ännu men har hört av vänner att det är super fint där.
Har en länk som kanske svara på det mesta av era frågor om Koh Chang. www.kohchang.se
19 mars 2017 19:45
Jag tror att det är smart av er att styra om till Koh Chang! Koh Samui har ju toppen i sin regnperiod i november - visst kan man ha tur, men sannolikheten är liten. Koh Chang har toppen i sin regnperiod i augusti och november brukar bjuda på ganska fint väder. Visst kan man få en och annan regnskur, men det brukar inte vara så farligt.
Ni skulle t.ex. kunna bo i Kai Bae. Där är det mysigt och laidback med bra blandning på turisterna. Vill ni ha mer party så kan ni prova Lonley Beach. Vill ni ha mer uppstyrt och resortkänsla så finns ju alltid de stora stränderna längre norrut på ön. Dykturer utgår från Bang Bao längts ner på västra sidan. Snorkelturer utgår från Bang Bao och Kai Bae.
En pärla till boende som ni kan fundera på att njuta av några dagar är Mangrowe Hideaway i Salakphet längst ner på östra sidan. Vill ni leva lite robinsonliv några dagar så kan ni åka över till Koh Wai.

Jag har lite bilder i en gammal blogg om ni vill se:

http://lillaannareser.blogspot.se/2016/10/en-onodigt-jobbig-resa-till-koh-chang.html
http://lillaannareser.blogspot.se/2016/10/koh-wai-och-slutet-pa-resan.html
20 mars 2017 09:19
Kanon! Tack för svar. Blir nog koh chang då :)
20 mars 2017 09:33 (redigerad)
Koh Chang och Pattaya alt. Koh Samet kan vara bra kombo om ni vill ha fler resmål i samband med er resa.

HardRock Hotel i Pattaya är ett riktigt bra hotell, kan upplevas ngt dyrt men det är det helt klart värt. Har varit där 4 ggr med familjen och våra barn gillar verkligen stället. HRH passar alla. Dessutom finns det massor med shopping och andra nöjen i Pattaya.
20 mars 2017 14:16
Okej. Det ska vi absolut kolla upp. Tack :)
Av Erik777
31 aug. 2017 14:50
Mitt favorithotell i Bangkok är King Royal Garden Inn. Varför då? Jo för att det både är billigt, ligger precis vid ingången till en BTS, Surasak (Alltså inte "nära"), bara en BTS-station från Chao Praya båtarna, samt har en pool på taket, både poolområdet och rummen är slitna och bedagade, men imho är det bra värde för pengarna.

BTS och Chao Praya båtarna är enligt mig de bästa transportmedlen i Bangkok som lider av konstant trafikinfarkt. Om man vill festa i Khao San road området så tar man båten dit och taxi hem på natten. Men man kan lika gärna festa någon annanstans.

Se i BKK: Templen kring Grand Palace och Chatuchak marknaden eller någon annan stor marknad, Chinatown, Little India. Sen tycker jag man ska åtminstone kolla på sexturisterna på Soi Cowboy, även om jag inte tycker man ska köpa sex.
Göra i BKK: Äta gatumat och äta gatumat igen. Förutsatt att inte myndigheterna städat bort alla försäljare. Gå på bio är en kul upplevelse, helst med VIP-paket! Åka båt på Chao Praya, om ni inte gör det ändå för att ta er runt. BKK Zoo är helt okej om man inte besökt ett zoo i asien förut. Samma med alla stora shoppingmalls som MBK, Terminal21, Siam center etc. Inget speciellt om du varit i Seoul eller Kuala Lumpur innan. Men speciellt om du jämför med Nian i Gävle :)
Av Zolaa
8 sep. 2017 15:35
Vi avslutade våran thailandsresa 2015 med några dagar i Bangkok och det är ju en sjukt cool stad! Hade blivit tipsad av en kompis om hotellet Lebua at State Tower som är det hotellet där Hangover filmen då dom var i Thailand spelades in. Lite dyrt men för 2 nätter tyckte vi att vi kunde lyxa till det då vi sparat in pengar på boende under resan hittils. Fantastisk utsikt över bangkok från alla rum och rooftop baren får man inte missa!! Sen var frukostbuffen den absolut bästa vi ätit.

Ang aktiviteter så kollade vi på TripAdvisor på saker att göra i Bangkok och åkte till ett 3D museum som fått bra reviews och var supercoolt så det kan rekommenderas!
Hade även blivit tipsad av andra att pröva gå på lyx-bio då vi var i Bangkok. Bio är väl inte det första man tänker på när man är på semester men det var verkligen en upplevelse! Man fick ligga som i en säng med täcke och hade en egen "servitör" som serverade en med snacks/dricka under filmen. Thailändsk text men engelskt språk så funkade utmärkt.

Om ni inte redan hunnit boka nånting så åk hellre till västra delen av Thailand? Mer väder-säkert där runt den årstiden. Vi åker själva till koh lipe i år då många säger att det är bästa paradiset :-)