En heldag i Bangkok - vad ska man inte missa att se/göra tycker ni?

Av Evano
9 jan. 2017 00:16
Visningar: 691
Har fixat så vi får en heldag med egen bil (med chaufför) i Bangkok och vill gärna ha tips och råd på vad man bör se och vad man kan hoppa över! Vi har tre barn med (5,7,9 år). Alltså vad ni tycker vore kul för barnen att se och vad ni även tror att de orkar med under en dag!!

Tex hur länge behöver man på Grand Palace? Vilka andra tempel kan vara kul att besöka? Vilken marknad är värd ett besök? (inne i Bangkok alltså så den flytande marknaden 7 mil utanför går bort). Nåt annat? Vi vill inte rida elefant eller se apor, krokodiler eller sånt. Alla tips välkomnas. :-)
9 jan. 2017 05:51
Båttur på kanalsystemet låter som en perfekt grej för er, med så pass små barn.

Man kan ju se liggande. buddhan också, brecis bredvid grand palace.
11 jan. 2017 11:07
Finns väl en djurpark mitt i stan, kanske värt att besöka?
Annars åk båt i kanalen, låt dem äta på "ColdStone", är ett glasställe, som Dunkin Donuts, Mcdonalds osv. Gillar nog barnen. Annars vet jag inte riktigt =)
Av Evano
12 jan. 2017 00:26
Tack snälla för alla tips!!
Av Evano
31 jan. 2017 00:23
Är den flytande marknaden utanför Bangkok värd att besöka? Verkar vara 10 mil så ni som varit där - är det värt resan för att uppleva detta eller är det bättre att gå till nån icke-flytande marknad inne i stan istället och lägga tiden på annat?
Av Babs
31 jan. 2017 01:54
Glöm den flytande marknaden. Totalt värdelös. Finns många bättre marknader i Bangkok.
Av Evano
31 jan. 2017 23:34
Citerat från Babs:
Glöm den flytande marknaden. Totalt värdelös. Finns många bättre marknader i Bangkok.
Tack för svaret Babs. Har du tips på någon som vi hellre bör besöka? Har läst någon stans att det finns en annan flytande marknad men bara strax utanför Bangkok. Vet du vilken jag menar?
Av Babs
1 feb. 2017 02:03
Det finns en vattenpark som är hyfsad. Kan vara nåt för ungarna. I seaworld finns det ett stort akvarium där man kan dyka med hajar, samt en 5D biograf som är hyfsad. Tycker själv att akvariet är sevärt. Brukar vara mycket folk där. Bäst att vara där när dom öppnar. Bangkok by bikke kanske kan vara nåt. Vet dock inte hur det går för ungarna.
Av Babs
11 feb. 2017 19:53
Kom hem från Bangkok i torsdags. Nåt som jag verkligen kan rekommendera är Bangkok by bike. Jag och min fru gjorde det förra helgen. Cykel på småvägar bland lokalbefolkningen. Två helt underbara guider som gjorde det hela till en toppendag.