Lipe-Tarutao-Bulon och tillbaka

Av Magnusa
18 okt. 2012 21:29
Visningar: 330
Hej på er och tack för hjälpen vi fått, särskilt Sierra. Nu har vi bokat det mesta för vår vistelse i södra Thailand o Malaysia i vinter. Vi har 3 pojkar 5, 7 och 9 år gamla så vi vill absolut ha det mesta klart inför vår semster. Vi ska bl.a. ta oss från Lipe till Koh Tarutao och senare vidare till Koh Bulon. Det är under jul/nyårsperioden. Bör man då boka båtresan mellan dessa öar innan? Är det ok att åka longtail eller är det bäst att ta speedbåtarna? Vi har redan bokat mellan langkawi-lipe tor.
Med vänlig hälsning
Magnus
Av Sierra
18 okt. 2012 22:59
Eftersom ni skall åka under riktiga peak season bör ni boka båtturerna.

Det finns ingen schedulerad trafik mellan Tarutao och Bulon utan det normala är att ta speedboaten från Lipe 09.00 till Tarutao med ankomst 10.00. När ni senare skall till Bulon avgår speedboaten 10.00 till Pak Barra (10.30). Sedan hoppar ni på den dagliga transfern till Bulon som avgår 12.30. Den korta turen till Bulon tar 30 min.

Det kan finnas en möjlighet att åka longtail mellan Tarutao och Bulon. Det är 10 sjömil och tar ca 1,5 tim. Är sjön lugn är det ok men är det gropigt kanske kidsen inte tycker att det är kul?

För att kolla detta med longtail och boka, oavsett om ni åker via Pak Barra eller longtail, är det enklast att kontakta Pakbara Travel via mail och talar om ur ni vill åka (även tillbaka). De är mycket serviceminded.
http://www.pakbaratravel.com/pbcontact.html
Av Magnusa
22 okt. 2012 14:55
Hallå ! Tack för bra tips om PakBara Travel. Som Sierra skriver är de väldigt serviceminded. Det blir privat longtail från Tarutao til Bulon, spännande. När vi fått erfarenheter från vår resa planerar jag att skriva om detta här på Reseguiden förhoppningsvis till nytta för andra. Som bokningarna nu ser ut är det Langkawi-Lipe Bila Beach - Tarutao Ao Molae - Bulon Marina och BulonLeh - Adang Pakar Rung - Lipe Sanom Beach - Langkawi Toksenik. Totalt drygt 6 veckor. Återkommer med erfarenheter från turen.
Magnus
Av Hille2
22 okt. 2012 16:14
Jag har åkt stor färja mellan Lipe och Tarutao samt mellan Tarutao och Bulone men det var några år sedan. Finns de inte kvar längre?
Av Sierra
22 okt. 2012 21:12
Citerat från hille2:
Jag har åkt stor färja mellan Lipe och Tarutao samt mellan Tarutao och Bulone men det var några år sedan. Finns de inte kvar längre?
Nej, de finns inte kvar.