Tips om Koh Lipe, Koh Bulone, Koh mook, Koh Lanta

Av Elsbet
27 mars 2014 22:05
Visningar: 1679
I december åker jag och sambon till Thailand för första gången.

Har bokat flyg t/r Bangkok.
Har totalt 33 dagar varav 5 spenderas i Bangkok.
Tänkte flyga ner till Trang och därefter ta färjan till Koh Lipe sen vidare till Koh Bulone, Koh Mook och sen Koh Lanta.

Ska vi boka hotell hemifrån eftersom vi åker i december, det är kanske fullbokat?

Vilka hotell rekommenderar ni på nämnda öar?
Ge gärna tips på aktiviteter mm som vi inte får missa :)
Hur mycket pengar ska man räkna att det går åt till mat?

Tacksam för svar!

/ Elisabeth
Av Mrkala
27 mars 2014 22:15
Tänk på att ni bara får 30-dagars visum som svensk turist...
Av Elsbet
27 mars 2014 22:30
Aa vi vet att vi måste fixa med extra visum.
Vi ska väl beställa ett 60-dagars?
27 mars 2014 22:42
Flera av mina favoritställen: Svarar lite snabbt.. :)
fem dagar i Bangkok låter länge, men ni kanske gillar shopping och en extremt stor och livlig stad? Då blir det säkert fint! Annars är Koh Lipe underbart. Vi bodde på Sita resort. Ligger perfekt vid stranden (med korallrev att snorkla vid precis i strandremsan) Hotellet har två pooler, och vi hade en bungalow vid poolen nere vid stranden. SKulle föredra att bo där än "där uppe".
Koh Mook: Fint! Emerald Cave, ett måste! :) Vi bodde på Sivilai (osäker på stavningen dock). Underbart och lugnt! Vi hade en stor beachfront bungalow. Dock kanske mer kostsamt än vad det smakar så att säga? Men absolut; Har man en bra budget: Kör på det. Rekommenderar absolut att äta på TopHill restuarant, en restaurang mitt i djungen (mitt på ön, finns ju inga direkta vägar, men tuktuk fungerar!) där en mamma har e restaurang i sitt hus. Spartaskt men fantastiskt god mat! Underbart. Koh Lanta är min personliga favorit trots att stränder osv inte kan mäta sig ö.h med någon av öarna som ni ska till innan, men det är ett speciellt klimat där! Jag föredrar Klang dau stranden, den första från Saladan. Men det är fint längre ut också! Royal Lanta och Southern Lanta är två riktigt bra boenden där. Det första kanske lite finare, iof om man bokar deras sviter vid poolen lite längre "upp" som också är den finaste. Vill man bo billigare kan man boka via Lanta divers, de har lägenheter och bungos på Southerns lägenhetsdel. Ett bra alternativ.
Restaurangtips: Sawasdee. (Ligger mittemot Southern vid den dammiga byvägen, ser inte så mkt ut för världen, och ligger som sagt inte beachfront, men sicken god mat! Vi har ätit där massor!)

Boka innan? Ja, det tror jag defentivit är en bra idee. Vi har bara varit där i oktober eller november, men har då bokat innan. Via sawadee tror jag sidan heter?

Trevlig resa, det kommer bli fantastiskt!
Av Elsbet
28 mars 2014 09:52
Tack för ditt svar Perrypillan :)

Vi tänkte stanna i Bangkok 2 dgr på dit resan för att shoppa och 3 på hemresan. Kanske kortar ner det till 2 + 2. Har du tips på bra boende där? Var ska man bo för att ha nära till bra shopping?

Sita resort såg fantastiskt ut på bilderna, dock hade vi tänkt oss hitta boende som kostar runt 500kr natten på Koh Lipe, och lite billigare på Koh Lanta. De andra två öarna räknar vi med att boendet är dyrare.

Har hört att Emerald Cave ska vara jätte coolt, får se om jag vågar simma genom en grotta :P
Jag ska kolla upp boendena du skriver, väldigt svårt att veta såhär i förväg var på Lanta man vill bo, vill gärna ha en bra strand i närheten.

Aa har blivit rekommenderad att använda mig av sawadee.com när vi ska boka boende.

Tack för restaurang tipsen! Det ska bli så gott :)

/ Elisabeth
Av Sierra
28 mars 2014 12:03
Du skall absolut boka online i god tid för boende i december som är peak season.

Här har du boenden på Lipe till ok pris i december. Dock är det inte möjligt att boka förrän i sommar så du får hålla koll på webbsidan. http://thaibeachtravellers.com/hotels

För boende på Bulon rekommenderar jag Bulone Resort. http://www.bulone-resort.com

Info om Lipe finner du på min sida där jag har guide, blogg, bilder, album och senaste info.
Av Elsbet
28 mars 2014 13:25
Tack Sierra!

Vilket hotell är bäst på Lipe? Bundhaya eller Wapi? Är det någon större skillnad på stränderna Pattaya eller Sunrise?

Aa jag tror också vi kommer välja Bulone Resort, den verkar väldigt bra.

/ Elisabeth
Av Sierra
28 mars 2014 18:03
Wapi är en liten familjeägd resort på den mindre livliga Sunrise Beach. Det är livligare vid Bundhaya då det ligger bredvid immigration dit besökare från Langkawi anländer.

Vattnet är lugnare i lagunen vid Pattaya eftersom nordostvinden ligger på mot Sunrise under high season.
Av Gronden
31 mars 2014 18:40
Har bott på Bundaya och Zanom resort på Koh Lipe. Zanom är ett prisvärt ställe på fina Sunrise beach. Pattayastranden tycker jag är finast så långt åt andra hållet man kan komma från Bundaya och där finns även bästa snorklingen enligt mitt tycke. Bodde på Bulone resort i en Beach Front Bungalow som var riktigt fresh jämfört med vännernas enklare och billigare bungalow. Restaurangen var väldigt tråkig men det låg ett mysigt ställe längre upp. De som bodde på Pansand var väldigt nöjda och vi brukade bada på stranden mellan Bulone resort och Pansand. Blev inte så imponerad av koh Mook men såg iof inte så mycket mer än Charlies resort. Emerald Cave simmade vi genom förra året när vi tog en båttur från Koh Ngai.

/Gronden
Av Elsbet
2 apr. 2014 08:38
Tack så jätte mycket för era svar Sierra och Gronden!

Gornden - Bodde ni på Koh Ngai? Rekommenderar du att åka dit?

/ Elisabeth
2 apr. 2014 22:34
Vi har bott på två ställen på Koh Ngai, Koh Ngai resort och Fantasy resort. Det först nämnda gillade vi inte, slitet rum, och ensamt liksom. (Bara den resorten på den stranden)
Jag rekommenderar absolut Koh Ngai, finfin snorkling precis vid stranden! :)
Av Elsbet
16 apr. 2014 11:14
Någon som kan rekommendera Koh Turatao? Hur hittar jag boende där?

Hur dags går båtarna från Pak Bara? Vi flyger från Bangkok till Trang och hade gärna sluppit övernatta där innan vi tar oss vidare till Koh Turatao.

Vi tänkte därefter resa vidare till Koh Lipe, men funderar om vi ska ta oss till Koh Adang är det att rekommendera? Tips på hotell där?

Tacksam för svar!
Av Sierra
16 apr. 2014 16:05
Båtar till Tarutao avgår Pak Bara mellan 11.00 -14.00 under high season. Det är samma speedboats som går till Lipe och vissa av dem gör stopp vid Tarutao.

Ang Tarutao och Adang kan du boka boende genom mail till Pak Bara Travel. Du finner även info om det nya "Tarutao Adventure Tours" här: http://www.pakbaratravel.com/tarutao.html

Adang är fint och där har du fina bungalows. Det går även att hyra tält och det gör du på plats. För att ta sig dit måste du först till Lipe varifrån du åker longtail. Boende kan du boka förutom via länkarna Hille2 lämnade göra på Thai Beach Travellers travelshop på Lipe.

Här har du några av mina färska bilder från Adang:
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/reception-for-bungalows-pa-koh-adang-koh-lipe-thailand-471041
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/bungalows-pa-koh-adang-koh-lipe-thailand-471042
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/bungalows-pa-koh-adang-koh-lipe-thailand-471040
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/bungalows-pa-koh-adang-koh-lipe-thailand-471039
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/talt-pa-koh-adang-koh-lipe-thailand-433757
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/vagvisning-pa-koh-adang-koh-lipe-thailand-471043

http://www.reseguiden.se/forum/bilder/jag-gjorde-en-svang-over-till-adang-fran-lipe-koh-lipe-thailand-469975

Av Gronden
17 apr. 2014 17:22
Elsbet, vi bodde 3 nätter på Koh Ngai på Fantasy resort förra året. Fin Bungalow och min man blev väldigt förtjust i deras Thaibuffe. Annars en enkel restaurang på campresorten bredvid med mycket bra mat. Fanns inte så mycket för övrigt att se och göra och vi tyckte kanske inte stranden och snorklingen var den allra bästa. Vi gjorde en 3 öarstur där Emerald Cave ingick. Ska ni till Koh Mook också så föreslår jag 2 nätter på Koh Ngai och 2 nätter på Koh Mook samt att passa på den närliggande grottan när ni är där. Vi hade 3 nätter på Bulon och skulle nog kanske hellre lägga 4 nätter där och utforska lite mer. Mycket vacker ö! Lade den mesta tiden på Koh Lipe och känner att några nätter på de mindre öarna räcker gott och väl!

Lena