Lankawi

3 feb. 2013 12:40
Visningar: 943
Hej!

Vi kommer att åka 4 vuxna och 2 barn (5 och 2 år) och är sugna på Lankawi.
Vi landar i KL 20 feb och stannar 2 dagar där. Sedan har vi drygt 2 veckor "fria". Tips på resmål och boende önskas!

Tips på bra boenden på Lankawi? Bör man boka hemifrån eller är det enkelt att fixa på plats?
I första hand är det sol och bad vi är ute efter men såklart även en del andra aktiviteter och sevärdheter.
Annat som är bra att tänka på?
3 feb. 2013 14:35
Hej Ulrika.
Har precis varit tre dagar på Langkawi...vi tyckte strändernapå norra sidan ön var dom finaste.
Speciellt den som heter Tanjung Rhu Resort - det är skyltat privat område, men det finns en del som är öppen för allmänheten, bara man skriver på en blankett som förklarar lite ordningsreglar.
Annars är linbanan mäktig...sikta på solnededgången!! Seven wells är också fint, dock en tuff trappklättring...!
Vill ni äta utomordentlig bra "europisk" mat till kriminellt låga priser så får ni åka till Coco's Bistro!!!
Vi bokade boende innan vi anlände till ön...men det kanske kan ordnas från kl...
Ön är inte stor men har ändå mycket att bjuda på!!!
Mvh!
Av Sierra
3 feb. 2013 15:15
Jag håller med om att beachen i norr vid Tanjung Rhu Resort tillhör öns bästa. Dock är boendet på norra delen mycket begränsat och förhållandevis dyrt.

En utflykt till Pulau Payar är en populär dagsutflykt där vattnet är kristallklart. Ön ligger 35 km söder om Langkawi och erbjuder inte övernattningsmöjligheter. Du åker dit från Kuah Jetty i Kuah Town. Biljett inkl transport till båten fixar du i en travelshop.
http://www.malaysiasite.nl/payar.htm

Du har även en hel del matnyttig info i min Guide om Langkawi.
http://www.reseguiden.se/reseguider/langkawi-on-som-erbjuder-det-mesta-5278
3 feb. 2013 17:09
Tack!!

Hur är det med boendet då? Är det lätt att boka på plats eller bör man ha gjort det nu innan man åker?
Vi tänker oss minst 3stjärnigt och gärna gångavstånd till stranden.

Just nu är vi inriktade på att besöka 2 platser, varav ena Langkawi. Tips på någon fler plats?
Av Sierra
3 feb. 2013 19:22
Det är alltid bäst att under high season boka boende på Langkawi innan ankomst. Särskilt eftersom ni har önskemål om min 3-stjärnigt och på beachen. Ett bra alternativ till bra pris är 4-stjärniga Sunset Beach Resort på norra delen av Tengah Beach.
http://www.sungroup-langkawi.com/sunset/index.html
http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g298283-d511083-Reviews-Sunset_Beach_Resort-Langkawi_Langkawi_District_Kedah.html

Annan plats?
En idé kan ju vara att ta några dagar på Koh Lipe i Thailand, endast 50 min bort från Telaga Harbour på Langkawi. Där har ni gångavstånd (barfota) till någon av beacherna oavsett var ni bor, de flesta boenden är förresten direkt på beachen.
http://www.reseguiden.se/reseguider/koh-lipes-basta-strander-4396
7 feb. 2013 20:39
Vilket bör man välja av Malaysia öst- eller västkust? En smaksak kan jag tänka mig men har ni några tips eller rekommendationer/åsikter?
7 feb. 2013 20:40
Sen funderar jag även på bra boende på Koh Lipe?
Av Hille2
7 feb. 2013 21:14
Ett litet tips hur ni kan få massor med färsk information om Lipe/Langkawi.
Jag gjorde en sökning och hittade 43 inlägg gjorda de senaste 11 veckorna där "Lipe" fanns i rubriken, många trådar var riktigt långa och fullspäckade med information. Bara att ta för sig!
Av Sierra
7 feb. 2013 23:14
Ulrica,

När ni är i området är Malaysias västkust den bästa vädermässigt. Säsongen på östkusten börjar i slutet av mars och innan dess är många resorter stängda pga nordost monsunen.

Boende på Lipe?
Det finns mycket att välja på, men det sedan ett knappt år nya trevliga Mali Resort på den lugna västra delen av Pattaya Beach är perfekt för er när ni har små barn. Sanden är mjuk och vit, det är inte djupt och vattnet är lugnt då vinden kommer från andra sidan ön. Ett kanonställe! http://www.maliresortkohlipe.com/
11 feb. 2013 21:53
Hur är det med boende på Koh Lipe? Vi planerar att stanna 6 nätter men på MaliResort där vi tänkt bo finns bara ledigt i 3 nätter. Har försökt googla alternativa boenden men det verkar va ganska fullbokat överallt. Finns det hotell ( i hyffsat skick) som man kan boka på plats eller måste man förboka för att ha en chans?
14 feb. 2013 09:22
Ok. Känner mig smått panikslagen då allt verkar fullbokat. Har jobbat som en tok med att söka boende på Koh Lipe hela veckan! 25-28 feb har jag fått, men inte 22-25 feb :/ Känns rätt hopplöst just nu. Det jobbiga är även att på många ställen måste man skriva in bankuppgifter och allt vid ansökan och sedan får man inte veta om det är tillgängligt förrän dagen efter. Så man vill ju inte heller riskera att betala dubbelt boende (vilket ju iofs verkar liten risk med tanke på att det är fullbelagt överallt...)
Vågar man chansa och hoppas finna något på plats iaf mon tro??
Av Tipp1
14 feb. 2013 09:32
Vi kom nyss hem och bodde på Sita toppen hotell och bästa stranden på pattaya sidan och jätte lätta att snorkla där:) Lipe resort ligger brevid och är också jätte fint sen finns det ett annat hotell på sunrise beach som heter Anda Resort också jätte fint:) den stranden är lite lugnare inte så mycke långtailbåtar. njut passa er bara för glas i sanden tyvärr:(
14 feb. 2013 09:42
Problemet är bara att det verkar va fullbokat överallt :/ Jag tycks ha sökt överallt!! Ska kolla dessa ställen igen, tack för tipsen!
14 feb. 2013 11:15
Tack!! Där verkar det finnas! Fick också precis mail från Castaway att de har ledigt åt oss. Där verkar inte heller finnas ac så frågan nu är vilken av dessa man ska välja nu när man plötsligt fick valmöjligheter :)
Av Sierra
14 feb. 2013 11:46
Visserligen dyrare men jag skulle valt Castaway!
10 mars 2013 20:18
Hemma igen!!
Så fantastiskt härliga ställen!

Mali Resort på Koh Lipe rekommenderas verkligen. Trevlig personal, fint boende, lugn del av stranden och helt enkelt toppen!

På Langkawi bodde vi på La Pari Pari vilket också var himla fräscht med stora rum. Det låg dock inte på stranden, men inom gångavstånd. Det enda vi kände oss lite skeptiska mot var vattnet. De hade inga vanliga vattenflaskor utan eget filtrerat vatten. Med tanke på att några i vårt sällskap drabbades av hög feber och magproblem i början av vår vistelse på Langkawi vågade vi oss aldrig på att prova detta vatten utan gick till närmsta MiniMart och köpte istället.

Båda dessa ställen rekommenderas i vilket fall!