Langkawi, Koh Lipe & KL - boende mm??

Av Verolin
12 feb. 2014 09:55
Visningar: 1036
Vi är två familjer med barn mellan 4 och 9 som ska åka till Malaysia i dec-jan 2014-2015.
Har läst lite tips här innan om boende men många är flera år gamla och ställen förändras så jag undrar om rekommendationer på boende på alla tre ställena, men på Langkawi över jul i första hand.
Gärna pool och nästa strand och resuranger. Behöver inte vara någon stor resort utan snarare något mindre, gärna bungalows. Har tidigare varit på Koh Lanta och Koh Chang och gillar deras mindre resorter, inte de stora charterställena.
Hur är Kangkawi i jämförelse med dessa ställen?

Sen tänkte vi åka till Koh Lipe över nyår. Tar gärna tips på mysiga ställen även här. Rent och fräscht men det behöver inte var lyx.

Avslutar sedan med ett par dagar i KL. Vill gärna ha hotell med pool så barnen kan bada en stund mellan all sightseeing.

Tacksam för alla tips och råd!!
Av Sierra
12 feb. 2014 10:49
Boende på Langkawi: Malibest Resort på Cenang Beach.
http://malibestresort.com/

Bra boende till bra pris på Lipe: Wapi Resort (har familjerum) på Sunrise Beach eller Varin Resort (extrabädd) på Pattaya Beach.
Siten öppnas för bokningar nästa säsong till sommaren.
http://thaibeachtravellers.com/hotels

Pool finns inte på dessa. På Langkawi finns pool på vissa ställen men de är antingen dyra, ligger inte vid beachen eller långt från restaurangområdet längs Cenang Road. Resorter med pool på Lipe har du här:
http://lipepowerbeach.com/index.html
http://www.idyllicresort.com/location.html
http://www.sitabeachresort.com/
http://www.ztouchresort.com/
Av Verolin
12 feb. 2014 11:09
Tack Sierra!!

Har precis fått kontakt med Malibest som verkar ha några rum kvar över jul, dock inte precis vid havet. Men, men, ett par meter kan vi nog gå :-).
Pool är inte jätteviktigt. Åtminstone inte hela tiden... Tittade även på Aseania (blandade recensioner) och Frangipani (relativt dyrt) för att kanske ta ett par dagar med pool för barnens skull.
På Koh Lipe ser ju vattnet fantastiskt ut så en pool är väl knappast nödvändigt där.
Av Lenche
28 feb. 2014 16:02
Hej Verolin,
Vi är också en familj med 2 barn 12 och 14år som ska åka till Langkawi och Koh Lipe i dec-jan 2014-2015.
Vi har varit på Langkawi för ca 15 år sedan och då bodde vi på Holiday Villa, men det har nog hänt mycket sen sist, men vi har inte varit på Koh Lipe.
Vi har bokat The Reef på Koh Lipe, familjerum som ligger mitt på ön. Jag tror att det kan vara ett bra alternativ för då har man tillgång till alla olika stränder på ön. Pool behövs nog inte där för stränderna är så fina. Men vi ska börja bo på Langkawi i en vecka och då vill vi nog ha pool, mest för barnens skull.
Vi har funderat på Aseania Resort, verkar ligger nära både strand och restauranger.
Någon som har bott där ?

Tacksam för tips.
Av Maria76
3 mars 2014 13:39
Hej!

Vi kom just hem från både Langkawi och Lipe, efter en jättehärlig resa. Vi var till Langkawi för 18 år sedan och det har verkligen förändrats.

På Langkawi bodde vi på Rebak Island, en liten ö 15 minuter med båt från själva huvudön. Jättefint ställe men det är klart att lite bökigt blir det ju när man alltid behöver anpassa sig till båtens turlista (går att beställa båt för vilka tider som helst men då kostar det också, annars är båten gratis). Vi gillade dock Rebak, lugnt och skönt, aktiviteter på hotellet, schysst pool och jättegod mat.

På Lipe bodde vi på Mali resort, jättefint ställe som jag verkligen rekommenderar. Men kanske med Lipes mått mätt, lite åt det lyxigare hållet. Vi bodde i de nyare bungalowsen, de hade också äldre bungalows som säkert var lite billigare och de såg också helt ok ut. Vi gillade också Pattaya beach men bodde på den lugnare sidan, liksom uppåt (norrut?). Våra barn saknade inte pool på Lipe och de blev riktigt duktiga på att snorkla, de är 4 och 7 år gamla.

Vi åker gärna tillbaka till Lipe!

Mvh,
Maria