Jul o nyår Langkawi och Koh Lipe

Av Carrok
15 feb. 2015 19:54
Visningar: 1953
Hej!
Nu tror jag att vi har bestämt oss för att resa iväg över jul och nyår 15/16. Vi är en familj med 3 barn, 2, 10 och 13 kommer dom vara då.

Vill GÄRNA ha tips och råd för resan, har ni bra hotell (med pool men inga överpriser)
Vi tänkte ta ett flyg från Stockholm - Bangkok och direkt därifrån vidare till Kuala Lumpur. Stanna där kanske 3 nätter? Därifrån flyga till Langkawi. Hur länge är lagom att vara där, en vecka? Sen tar vi båten till Koh Lipe och stannar där i 2 veckor. Eller är det bättre att vara i Langkawi 2 veckor och Koh Lipe en? Eller ska vi ta ännu nåt stopp, var i så fall? :D
Hur tar man sej från Koh Lipe till Bangkok? Därifrån flyger vi hem igen. Trippen blir väl en knapp månad är det tänkt.

Så HIT ME! Bra hotell och andra tips please.

Och en annan fråga, NÄR sjutton släpps det billiga flygbiljetter stockholm- Arlanda tur o retur? Resebyrån sa att dom brukar släppas 10 månader innan, men jag har då inte sett nåt billigt (det ska helst vara direktflyg).
Av Sierra
16 feb. 2015 11:36
Hur länge ni skall stanna på Langkawi resp Lipe kan du kanske få en uppfattning om när du läser mina Reseguider.
Langkawi: http://www.reseguiden.se/reseguider/langkawi-on-som-erbjuder-det-mesta-5278
Lipe: http://www.reseguiden.se/reseguider/koh-lipes-basta-strander-4396

Som du ser finns en hel del att göra och ta del av på Langkawi jämfört med Lipe som i motsats till Langkawi erbjuder kristallklart vatten och vita beacher. Personligen lägger jag hellre två veckor på Lipe.

Vilka flygbolag ni flyger till Bangkok och vidare till KL med påverkar hur ni måste göra med bagage och immigration procedurer när det gäller Thailand under er fortsatta resa. Du kan ju återkomma när du har koll på detta.

När ni skall lämna Lipe mot Bangkok är det enklast att flyga från Hat Yai Airport. Dit kommer ni via speedboat till Pak Bara Pier och minibuss till flygplatsen.

När det gäller flyg så är det dyrast att flyga till Asien över jul och nyår så biljetter för under 8000 SEK tror jag är svårt att få när det är dags. Direktflyg till Bangkok från Arlanda är det Thai Airways och Norwegian som har. Finnair har ett kort stopp i Helsingfors och de har ofta kampanjer. Håll koll på dem!
Av Carrok
16 feb. 2015 22:02
Tack för svaret Sierra!

Är det något av flygbolagen mellan Bangkok och KL som är extra krångligt och vi alltså borde akta oss från? Om jag förstått rätt så åker flygen mellan Bangkok -KL från den andra flygplatsen? I så fall tror jag att vi tar en natt i Bangkok ändå innan vi reser vidare..

Hur lång tid tar det med speedboat till Pak Bara Pier (från Lipe)? Och hur lång tid i minibussen och vad bör den båten och bussen kosta tror du? (Eller om någon annan har en aning såklart!) Flyget hat yai - Bangkok fick jag fram att det kostar 5867:- för oss alla.

Tack för tipset om Finnair, ska absolut hålla koll på deras priser.
Av Sierra
16 feb. 2015 22:35
Ni behöver inte stanna över natten i Bangkok om ni inte vill.

Från Suvarnabhumi trafikerar bl a Thai Airways och Malaysia Airlines KL och från Don Mueang kan ni flyga med AirAsia.

Från Lipe till Pak Bara tar det 1,5 tim och därifrån till Hat Yai Airport knappt 2 tim. Priser som gäller nu har du i länken. Dessa kan ev ändras till nästa säsong men det tror jag inte. Du kan inte boka online ännu och det går lika bra att göra det i någon av Thai Beach Travellers travelshops på Lipe när ni kommer dit.
http://thaibeachtravellers.com/transport
20 feb. 2015 21:47
Hej! Vi är också en familj (med två tjejer födda 05 och 07) som funderar på att tillbringa jul/nyår just i Langkawi och Koh Lipe så jag letar efter exakt samma info som "CarroK" :)

Det jag har förstått av att läsa runt på nätet är att det verkar finnas mer att göra på Langkawi (linbana, vattensporter av olika slag, mer shopping etc) men att det är mer paradiskänsla på Koh Lipe. Vattnet är tydligen också mycket klarare på Lipe än Langkawi och det lockar mig som har tänkt passa på att dyka lite där i så fall :)

Fortsätter hålla koll på den här tråden och hoppas att ni som har varit där kan ge oss lite tips :)
Av Anso75
22 feb. 2015 13:20
Hej!

Vi kommer också att vara på Langkawi med våra tre barn i åldrarna 5-9 år och letar just nu febrilt efter hotell som passar vår budget. Det jag har upptäckt är att det är ganska svårt att hitta familjerum när man har tre barn - två går bra men den tredje...

Vi skulle vilja ha pool också och ju fler krav man har desto dyrare och svårare förstås. Det verkar överlag ganska dyrt på Langkawi med boende tycker jag eller också är det bara jag som är bortskämd med att bo billigt från när maken och jag reste runt i Asien innan vi hade barn och kraven inte var särskilt högt ställda.

Just nu spanar jag på ett hotell som heter "The villa Langkawi". Det ligger inte direkt vid havet och det är kanske det som gör att det är lite billigare. Någon som har erfarenhet av några specifika hotell så tipsa gärna.
Av Sierra
22 feb. 2015 18:59
Anso75,

The Villa Langkawi ligger ca 1 km från Tengah Beach och 1,5 km från Cenang Beach varför taxi är ett alternativ i värmen när man bor där med små barn .....om man vill till beachen (taxi är billigt).

Det finns ett antal boende för 5 pers på Langkawi och Lipe men här har du några familjealternativ vid beachen. Boende med pool kan dock vara svårare att hitta till en rimlig kostnad.

Langkawi: Malibest Resort på Cenang Beach: http://malibestresort.com/

Lipe:
Zanom Sunrise Beach Resort hittar du på agoda.com
Wapi Resort på Sunrise Beach hittar du på agoda.com
Lipe Beach Resort på Sunrise Beach: http://www.lipebeachresort.com/accommodation/family-rooms
Varin Beach resort på Pattaya Beach: http://varinbeachresort.com/main_en/?page_id=47
Bundhaya Resort på Pattaya Beach: http://www.bundhayaresort.com/bundhaya-resort/index.html
Av Carrok
22 feb. 2015 20:16
Vad kul med alla svar och ideér! Vem vet, vi kanske ses där! :D

Jag vet inte hur vi ska göra, jag tror vi bokar hotell och avvaktar med flygbiljetterna. Står ju att man kan avbokahotellen kostnadsfritt, det stämmer va?!
Och väntar på någon slags kampanj på flygbiljetter.. tycker det är för dyrt med dom som finns nu om man inte orkar med en massa byten. Ett stopp i Helsingfors går bra, men helst inte mer än så.
Jag vet bara inte om det är smart att avvakta och vänta på bättre priser eller om det helt enkelt blir ännu dyrare?! Vi tänkte åka ca 11/12 och hem ca 5/1.

Har ni andra redan bokat flyg och vad betalar ni i så fall?

Sierra, vilken strand på Lipe är bäst att bo på tycker du? Är det så pass litet att man går emellan?
22 feb. 2015 21:08
Hej,

vi åkte med quatar ifjol till BKK bokade i början av april. Mellanlandning i Doha ca 2.5 tim.
Åkte med NOK air från BKK till Hat yai. Därifrån taxi till Pakbara sen speedboat till Koh lipe,
Bodde på Mountain resort. Klart absolut finaste stranden där. Maoutain resort har gratis bil som går till Pattya stranden på dagen och till stan på kvällen.
vi betalade ca 7000 för Köpenhamn-BKK och med NOK air va billigt kanske max 200 kr
Av Anso75
23 feb. 2015 06:38
Tack för bra svar!

Vi gjorde tvärtom din plan Carrok - bokade flygbiljetter först och letar nu efter boende. Vi bokade med Turkish från Kastrup-KL den 16/2-5/1. Vi fick betala 32000 för oss 5. Min svåger bokade nästan samma datum fast hem från Singapore och fick betala 27000 för fyra i familjen. Jag tror inte att det kommer att bli mycket billigare men jag kan ha fel. När vi tittade på liknande biljetter förra året var den billigaste vi hittade då (under sen vår någon gång) 40000 för fem.
Av Anso75
23 feb. 2015 06:53
En annan upptäckt jag gjort var hur priserna skiljer sig vardag och helg när det gäller inrikesflyg. Från KL till Langkawi för vår familj på 5 kostar det ca 1000 sek vissa dagar (vardagar) och över 3000 sek oftast på helg. Värt att ha med i beräkningar om man ska flyga någon vända vilket vi planerar att göra dit.
Av Carrok
23 feb. 2015 07:36
32000:- låter som ett bra pris tycker jag! Är det någon mellanlandning för er? Vi måste tyvärr åka från sthlm och härifrån är de billigaste runt 40000:- för oss 5 och då är det inte ens på dom datumen vi helst vill åka.
Jo jag har också märkt att inrikesflyget verkligen varierar i pris! Vi tänkte flygs från bangkok till KL, från KL till Langkawi.och från Hat yai till Bangkok..

Sierra när är bäst att boka inrikesflyget, blir dom dyrare och dyrare eller släpps det billiga biljetter 2 mån innan läste jag någonstans?
Av Sierra
23 feb. 2015 11:42
Citerat från Carrok:
Sierra när är bäst att boka inrikesflyget, blir dom dyrare och dyrare eller släpps det billiga biljetter 2 mån innan läste jag någonstans?
Det finns inget generellt svar på din fråga men det bästa är att gå med i bolagens bonusprogram. Det är gratis och du får ett mail när de har kampanjer.

AirAsia flyger till de flesta destinationer i Asien och har alltid bra (låga) priser. I Bangkok trafikerar de den gamla flygplatsen Don Mueang, knappt en timme från den nya Suvarnabhumi. Det går gratis shuttle buss mellan flygplatserna. På AirAsia´s website uppe till höger anmäler du dig till deras bonusprogram.
http://www.airasia.com/my/en/home.page

Förutom det jag skrev i mitt första inlägg ang Lipe - Bangkok kan ni boka biljetter med AirAsia från Lipe hela vägen till Bangkok; speedboat, landtransfer och flyg på en och samma biljett Det är det absolut billigaste alternativet.
Exvis om du skall göra den resan i övermorgon (25 feb) kostar den totalt 2115 THB (ca 600 SEK)/vuxen + bagageavgift.
Av Anso75
23 feb. 2015 13:22
Citerat från Carrok:
32000:- låter som ett bra pris tycker jag! Är det någon mellanlandning för er? Vi måste tyvärr åka från sthlm och härifrån är de billigaste runt 40000:- för oss 5 och då är det inte ens på dom datumen vi helst vill åka.
Jo jag har också märkt att inrikesflyget verkligen varierar i pris! Vi tänkte flygs från bangkok till KL, från KL till Langkawi.och från Hat yai till Bangkok..
Vi åker med Turkish och mellanlandar ett par timmar i Istanbul både dit och hem. Vi bor mittemellan Stockholm och Köpenhamn så vi har fördelen att kunna välja avreseort utan bekymmer.
24 feb. 2015 15:37
Jag bokade flygbiljetter till Bangkok från Arlanda direkt på Qatar hemsida igår kväll och betalade 24.800 för min familj på 4 personer (varav två barn, 8 och 10 år) med mellanlandning i Doha. Datum 14/12-7/1. Det var stor skillnad att flyga redan den 14/12 mot att åka några dagar senare.
Av Carrok
24 feb. 2015 21:55
Alltså mina resenerver klarade inte av att vänta ut eventuella flygkampanjer ;)
Jag bokade biljetter idag, YES!
Det blev lite ändringar:
Vi flyger från Arlanda den 14/12 (kanske med samma flyg som er Loppan73), mellanlandar i Doha (2,5 tim ca) och sen vidare till Kuala Lumpur. Där tänkte vi stanna 4 nätter innan vi flyger vidare till Langkawi. Efter ca en vecka där tar vi båten till Koh Lipe. Den 4/1 tar vi båten tillbaka till Langkawi och därifrån flyget till Kuaha Lumpur där vi spenderar sista kvällen/natten innan vi flyger tillbaka till Stockholm igen den 5/1 (med mellanlandning ca 3 tim i Doha).

Flygbiljetterna med Qatar gick på 34787:- för oss 5. (Äldsta sonen räknas som vuxen så 3 vuxna och sen barnen 10, 2 år)

För oss blev det mycket billigare att göra så här än att flyga till Bangkok då flygresorna därifrån var rätt dyra datumen vi tittade på.
25 feb. 2015 07:05
Kul Carrok! Visst känns det skönt när bitarna börjar falla på plats :) Vi lyfter 21.25 från Arlanda den 14:e och har sen tre och en halv timmes väntetid innan vi far vidare mot Bangkok. Vi har dock börjat ändra oss ang Koh Lipe och nu lutar det nog istället åt att vi åker till Koh Phangan istället men vi får se. Hur som helst tar vi nog Air Asia sen oavsett om det blir till Langkawi eller till Surat Thani.
Av Anso75
25 feb. 2015 12:50
Grattis till bokade biljetter CarroK. Vi funderar vidare kring hotell. Har du också upptäckt att det ofta inte finns rum för familjer på fem att boka Carro? Trycker man in två vuxna och två barn blir utbudet mycket större. Vågar man chansa på att det inte är några problem att ha minstingen i sängen och boka för 2+2?

Vi har inte heller bestämt oss kring Lipe. Funderar på följande rutt:
Flyg direkt till Langkawi (alltså ingen natt i KL) och stanna där drygt en vecka. Vidare till Penang och Pankor (vet ej hur många dagar på var plats) och de sista dagarna i KL. Vi stannar totalt 3 veckor.
Av Carrok
25 feb. 2015 16:40
Då tar vi samma flyg från Arlanda Loppan73! :D
+
Anso75 ja, det är nästan omöjligt att hitta med 5 bäddar, men jag har letat fram mailadress direkt till hotellen (googla..) och frågat om det går att bo 5 st i ett rum om minsta delar bädd med oss. På vissa ställen är det inga problem. Nåt ställe på Koh Lipe hade bara 3 bäddar men sa att vi kunde ha 2 barn i vår säng om vi ville ;) Kan dock bli lite trångt, hade funkat om det i alla fall fanns en extrasäng!
The villa Langkawi tittade vi också på, men läste recensionerna och det var tydligen böneutrop varje morgon precis intill hotellet som många hade vaknat av.. så det föll pga det.
Än har vi inte ett enda hotell bokat.

Va får er att hoppa över Koh Lipe, har ni läst nåt jag missat?! Jag kanske borde undersöka andra möjligheter jag också. Det kanske finns andra ställen i närheten som är bättre, Sierra har du förslag? :) Någon annan ö runt Langkawi vi inte borde missa?
Av Sierra
25 feb. 2015 18:42
Citerat från Carrok:
Va får er att hoppa över Koh Lipe, har ni läst nåt jag missat?! Jag kanske borde undersöka andra möjligheter jag också. Det kanske finns andra ställen i närheten som är bättre, Sierra har du förslag? :) Någon annan ö runt Langkawi vi inte borde missa?
I närheten av Langkawi, 2 tim 45 min söderut med färja, har du Penang som är en ö med drygt 1,5 milj invånare. Det är ingen ö som erbjuder sköna beacher men som kan vara värt ett besök några dagar. Det går flyg direkt dit från KL och det går även att flyga mellan Penang och Langkawi.

I övrigt finns inga öar förutom i Thailands övärld i närheten där du kan bo.
Av Pelle77
25 feb. 2015 18:47
Citerat från Loppan73:
Kul Carrok! Visst känns det skönt när bitarna börjar falla på plats :) Vi lyfter 21.25 från Arlanda den 14:e och har sen tre och en halv timmes väntetid innan vi far vidare mot Bangkok. Vi har dock börjat ändra oss ang Koh Lipe och nu lutar det nog istället åt att vi åker till Koh Phangan istället men vi får se. Hur som helst tar vi nog Air Asia sen oavsett om det blir till Langkawi eller till Surat Thani.
Phangan är en av mina favoritöar men risken är rätt stor att det kan vara trist väder där i december. Nov är den blötaste månaden och monsunen hänger ofta kvar lite in i januari. Ha detta i åtanke om ni suktar efter soliga dagar på stranden.
26 feb. 2015 10:13
Carrok: Det var mest att jag tänkte att det blir för trångt och för mycket folk på Lipe. Förstår såklart att det är mycket folk vart man än åker just den perioden men Lipe är ju inte så stort. Var sugen på Langkawi tidigare men har läst att det kan vara extremt mycket maneter i vattnet just runt januari och att vattnet inte är så klart. (Vi har även tänkt dyka lite.) Vi var där 2003 och det var en alldeles underbar ö (Lipe) så egentligen vill jag ju dit igen så vi får se... :)

Pelle77: Ja, jag är medveten om det men är det inte så att det ofta är bättre väder på västsidan av de öarna (Koh phangan, Koh Tao etc) den perioden, dvs att det blåser mer på östra sidan? Om du har några bra Koh Phangantips får du gärna skriva i min tråd som jag startade i morse här på Reseguiden :)
Av Anso75
26 feb. 2015 18:30
Vi har mejlat två hotell två gånger till vardera hotell den senaste veckan men vi får inga svar :(
Av Carrok
27 feb. 2015 12:07
Anso75, det verkar som om hotellen på Lipe är mer intresserade av att svara än de i Langkawi..
Vi bokade 7 nätter på Aseania i Langkawi (trots att det ska vara gamla slitna rum så lockar poolen till barnen). Ett rum för 2 vuxna + 2 barn. Har mailat dom två gånger men fortfarande inget svar så då hoppas jag det är ok att vår 2åring delar bädd med oss, får väl räkna med nån extra kostnad för det.

Så nu återstår att hitta hotell på Koh Lipe, och så några nätter i KL men det är nog det lättaste.

Är det någon som var var i KL det är bäst/trevligast att bo? Gärna nära shopping o sevärdigheter, men det kanske är utspritt?
Och ligger flygplatsen i KL långt ifrån, läste någonstans om någon som åkte buss 1 timme från flygplatsen in till city, stämmer det?
Av Sierra
27 feb. 2015 12:48
Ang hotell i KL:
Bor du i Bukit Bintang har du gångavstånd till shopping och restauranger och det tar ca 15 min med taxi därifrån till KLCC (Twin Towers).

Jag har bott på och kan rekommendera Hotel Melia Kuala Lumpur som ligger mitt i "smeten". http://www.booking.com/hotel/my/melia.sv.html?aid=339545;label=city-kuala-lumpur...

Ang transport från KLIA in till KL City:
Se här: http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/kuala-lumpur-city-flygplatsen-35573

Taxi är ett bra transportmedel i KL. Där finns även en monorail (KL Monorail) som går ovan trafiken inom Golden Triangle.

Hop-on Hop-off bussar är ett bra alternativ också. De går dagligen runt stan och stannar på 22 olika hållplatser. Vill ni stanna så gör ni det och hoppar på en buss som kommer senare. Det är engelsktalande guide ombord (inspelad) så ni får info om platser som kommer. Be chaffisen om en karta över turen så ser ni hur den går. Jag har för mig att det kostade 35 MYR/vuxen och ni åker hela dagen om ni vill. Tag med vatten.
Ni kan kliva av vid t ex China Town, Central Market, National Museum, Lake garden, Bird Park, Petronas Twin Towers mm.

Bird Park är riktigt stor och kan vara kul för kidsen.
Av Emolis
27 feb. 2015 19:56
Angående boende i KL så kan jag rekommendera The Nomad SuCasa Apartments som ligger ca 10 min promenadväg från Petrona Towers och alla shoppinggallerior. Hotellet har bl a taxiservice och det är väldigt billigt att åka taxi i KL. Det finns pool/barnpool och det finns även en restaurang (som vi dock inte utnyttjade). Budgetpris trots att det är 4-stjärnigt (enligt malaysisk standard som inte är som svensk). Vi bodde 2 vuxna och 3 barn där nu i julas och var mycket nöjda.
28 feb. 2015 14:03
Har precis kommit hem från langkawi via Singapore ..
Vi (40år) var 11 dagar på langkawi .. Vi hyrde "moppe" under hela vistelsen och detta gjorde att vi kunde utforska ön totalt.. Vart 60 mil vi lyckades pricka kinesisk nyåret och det var på bådde gott och ont .. Svårt med billiga hotel .. Jag skulle tro att normalt skulle 11 dagar vara för länge då man utan nyåret (mkt folk) lättare att ta sej fram ., ön är vacker men mkt eftersatt så om 15 år är det nog inte mkt kvar om det inte vänder.. Många byggnader har man bara stängt dörren för att aldrig komma tillbax till .. Mkt synd .. Men vi kommer gärna tillbax men då kortare tid då vi rörde oss rätt lätt runt ön.,malajerna är mkt vänliga och hjälpsamma .. ☺️
Av Anso75
1 mars 2015 14:37
Pangkor - hur är den ön? Är det ok bad?
Av Anso75
1 mars 2015 14:57
Citerat från Carrok:
Då tar vi samma flyg från Arlanda Loppan73! :D
+
Anso75 ja, det är nästan omöjligt att hitta med 5 bäddar, men jag har letat fram mailadress direkt till hotellen (googla..) och frågat om det går att bo 5 st i ett rum om minsta delar bädd med oss. På vissa ställen är det inga problem. Nåt ställe på Koh Lipe hade bara 3 bäddar men sa att vi kunde ha 2 barn i vår säng om vi ville ;) Kan dock bli lite trångt, hade funkat om det i alla fall fanns en extrasäng!
The villa Langkawi tittade vi också på, men läste recensionerna och det var tydligen böneutrop varje morgon precis intill hotellet som många hade vaknat av.. så det föll pga det.
Än har vi inte ett enda hotell bokat.
Nyfiken. Vilka ställen har de sagt ok för tre bäddar men fem i samma rum? Det är verkligen inte lätt att hitta boende på Lipe verkar det som...inte om man är fler än två...
Av Sierra
1 mars 2015 23:04
Anso75,

Om du läser mitt första svar till dig har du några familjeboenden på Lipe.
Av Anso75
2 mars 2015 13:03
Citerat från Sierra:
Anso75,

Om du läser mitt första svar till dig har du några familjeboenden på Lipe.
Tack! Ja tittar och tittar men tyvärr verkar det fullbokat på många ställen - det är problemet just nu.
Av Anso75
2 mars 2015 13:15
Slänger om reserutten lite och hittar nu lite av varje på Lipe. Tack för tips Sierra.

Vi valde också bort Hotel Villa på Langkawi efter att ha läst om böneutropen...Bodde så en annan gång och fick definitivt för lite sömn ;)
Av Carrok
2 mars 2015 15:43
Anse det var Lipe power beach som svarade att vi kunde bo 5 st i deras trippelrum.
Jag vet inte hur vi ska göra med Koh Lipe, det är ju löjligt dyra priser skulle jag vilja säga! Ska man betala ca 2500:- för ett ok hotell för 5 pers?! Näe.. vi kollar på andra alternativ, men slutar säkert med att vi tar Lipe ändå i brist på annat (vill till nån paradisö).
Kollade tom om det var billigare att ta speedboat till Koh Lanta och bo där. Båten skulle ta 3 tim och kosta 4400:- tur o retur så det gick jämt upp. Men där finns det många fina hotell att välja på!
Ge gärna tips om ni hittar några bra alternativ 😊
Av Anso75
21 mars 2015 16:34
Hej!

Nu var det länge sedan det skrevs nåt här. Hur har det gått med era planer? Blir det Lipe och i så fall vilket boende har ni bokat?

Vi har kommit så långt att vi har bokat våra första nätter i KL, flyg till Langkawi, 6 nätter på Langkawi och sen vet vi inte. Just nu lutar det åt 3-5 nätter på Lipe (och ja - det är verkligen dyrt att bo där).

Sierra eller någon annan: Har ni koll på Oasis Lipe Resort? Ett enkelt boende med många goda vitsord lite billigare än många andra ställen.

En fråga till: Har någon besökt Pangkor och kan säga nåt om det?

Berätta! Hur går det för alla? :)
Av Sierra
21 mars 2015 17:09
Citerat från Anso75:
Sierra eller någon annan: Har ni koll på Oasis Lipe Resort? Ett enkelt boende med många goda vitsord lite billigare än många andra ställen.
Oasis ligger inte vid beachen utan efter grusvägen mot Lipe Beach Resort/Andaman Resort. Nytt sedan 2013. Det är inte bungalows.
Av Anso75
21 mars 2015 17:13
Oasis ligger inte vid beachen utan efter grusvägen mot Lipe Beach Resort/Andaman Resort. Nytt sedan 2013. Det är inte bungalows.
Är det ett ok boende tror du? Tar det lång tid att gå ner till stranden?
Av Carrok
21 mars 2015 18:02
Hej!
Vi här har vi bestämt än så länge..

Vi kommer fram 15 december, och stannar 2 nätter i KL.

17 dec checkar vi förhoppningsvis in på Aseania Resort i ett Super Deluxe Quad rum på Langkawi. Det är dock omöjligt att få svar från dom, så vi vet inte om vår ändring från 19 dec som vi bokat gått igenom.. Annars får vi väl bo 2 nätter på ett annat hotell innan vi checkar in på Aseania den 19e. Jag har mailat 3 ggr nu (senast idag) så får se när dom behagar svara. Enligt agoda är det fullbokat nu, vilket det inte var när vi "ansökte" om 2 extra dagar.

26 dec tar vi båten från Langkawi till Koh Lipe och bor 3 nätter på Ricci House Resort i ett family room

29 december tar vi båten tillbaka till Langkawi och bor 4 nätter på The Ocean Residence resort (Crystal suite) Det verkar ligga helt off, men det finns inte så mycket att välja på för en familj med 3 barn.. Frågan är hur man firar nyårsafton, hotellet verkar inte ha nåt speciellt, det borde väl gå att boka bord på någon restaurang och hoppas på att det är nån nyårshow på stranden eller nåt?! Vad har ni andra tänkt göra??

2 januari flyger vi från Langkawi till KL och avslutar där med 3 nätter innan vi flyger hem till stockholm den 5 januari.

Vi har inte bokat något inrikesflyg än, men eventuellt hinner vi med det ikväll! :D Borde man boka båt till Koh Lipe också?

Anso vad har ni bokat för hotell i KL? Och hur ser resten av er planering ut? :)
Av Sierra
21 mars 2015 18:35
Citerat från Anso75:

Är det ett ok boende tror du? Tar det lång tid att gå ner till stranden?
Det är helt ok och det tar bara några min att gå höger ut från Oasis och sedan vänster till Sunrise Beach.
Av Sierra
21 mars 2015 18:41
Citerat från Carrok:
Vi har inte bokat något inrikesflyg än, men eventuellt hinner vi med det ikväll! :D Borde man boka båt till Koh Lipe också?
Det är ingen brådska att boka färjan över till Lipe men eftersom ni skall vara där över peak season kan det vara lämpligt att öra det någon gång under hösten.
Av Anso75
21 mars 2015 18:44
Citerat från Carrok:
Hej!
Vi här har vi bestämt än så länge..

Vi kommer fram 15 december, och stannar 2 nätter i KL.

17 dec checkar vi förhoppningsvis in på Aseania Resort i ett Super Deluxe Quad rum på Langkawi. Det är dock omöjligt att få svar från dom, så vi vet inte om vår ändring från 19 dec som vi bokat gått igenom.. Annars får vi väl bo 2 nätter på ett annat hotell innan vi checkar in på Aseania den 19e. Jag har mailat 3 ggr nu (senast idag) så får se när dom behagar svara. Enligt agoda är det fullbokat nu, vilket det inte var när vi "ansökte" om 2 extra dagar.

26 dec tar vi båten från Langkawi till Koh Lipe och bor 3 nätter på Ricci House Resort i ett family room

29 december tar vi båten tillbaka till Langkawi och bor 4 nätter på The Ocean Residence resort (Crystal suite) Det verkar ligga helt off, men det finns inte så mycket att välja på för en familj med 3 barn.. Frågan är hur man firar nyårsafton, hotellet verkar inte ha nåt speciellt, det borde väl gå att boka bord på någon restaurang och hoppas på att det är nån nyårshow på stranden eller nåt?! Vad har ni andra tänkt göra??

2 januari flyger vi från Langkawi till KL och avslutar där med 3 nätter innan vi flyger hem till stockholm den 5 januari.

Vi har inte bokat något inrikesflyg än, men eventuellt hinner vi med det ikväll! :D Borde man boka båt till Koh Lipe också?

Anso vad har ni bokat för hotell i KL? Och hur ser resten av er planering ut? :)
Hej!

Vi har nästa identiska resor! :)
Vi reser den 16/12 från Köpenhamn till KL och hem 5/1.
Vi kommer att stanna i KL mellan den 17-20 dec och kommer att bo på Swiss Garden.

Vi har sedan bokat flyg till Langkawi kl 13 (tror jag det var) den 20 dec. På Langkawi har vi bokat in oss på Dayang bay resort. Vi valde mellan det och Aseania men vi hade några frågor som vi ville reda ut med tröttnade när vi aldrig fick några svar via mejl. Det var lite väl dyrt tyckte vi också även om poolområdet såg lockande ut för barnen. Är det fullbokat nu alltså? Vi tänkte att vi kanske skulle kunna ångra oss om det skulle dyka upp några erbjudanden. Det gjorde det till den här julen.

Den 26/12 planerar vi (precis som ni :)) att resa vidare tre nätter till Lipe. Vi tycker även där att det är väldigt svårt att hitta boende som passar både vår storlek på familj och budget men det lutar åt en bokning på Oasis Lipe Resort. Hur mycket fick ni betala för Ricci?

Här tar våra planer slut. Kanske tar vi oss ner via Pangkor innan vi avslutar i KL de sista två dagarna... Vi har också tittat på Penang och det sista alternativet är några fler dagar på Langkawi och Lipe... Känner att vi borde bestämma oss snart för varje gång vi tittar på de olika alternativen har det minskat bland boendealternativen.

Har ni bokat i KL? Var?

Våra vägar kanske möts i jul :)

Ann-Sofie
Av Anso75
21 mars 2015 18:46
...en sak till. Båt mellan Langkawi och Lipe borde man väl kunna boka på plats?
Av Anso75
21 mars 2015 18:58
Nu såg jag att Sierra redan svarat ang färjan. TACK för all hjälp!

En helt annan sak. Vi reser ju med tre barn och funderar kring tänket med flytvästar till kidsen. Om man ger sig ut på dagsturer på mindre båtar men även på färjor - finns det flytvästar att låna?

Och när jag ändå är igång: Vaccination? Vad rekommenderas?
Av Carrok
21 mars 2015 20:35
Anso
Vad kul, då får vi se till att träffas på Lipe i alla fall! :) Jag ska kolla upp vad vi betalade på Ricci, men 6000:- någonting för 3 nätter. Vi var nära att boka på Oasis vi också.
Jag känner igen den där stressen att boka, jag kan inte förstå att allt tar slut redan nu? Kan det vara så att dom släpper rum senare till kampanjpris som du skrev? Vi har redan betalt Ricci då det var billigare om vi tog det erbjudandet som var ej ombokningsbart. De andra hotellen har vi bara bokat men inte betalt.

Vi hade egentligen velat vara längre på Lipe men det är för dyrt helt enkelt, därför blev vår nödlösning att ta 4 nätter till på Langkawi innan vi drar till KL, även fast det hade varit roligare att kanske besöka Pangkor eller Penang. Det kändes som ett för stort projekt tyvärr att åka runt för mycket.

Vi har inte bokat hotell i KL än, det blir nog vi bokar sist då det verkar finnas en hel del att välja på där.

Ang flytvästar så tänkte vi ta med till 2-åringen och lämna kvar den där när vi åker hem för att få plats med lite shopping. Våra andra är 10 och 13 när vi åker så dom får ha de flytvästar som finns, det brukar vara för vuxna.

Ang vaccinationer är våra storkids vaccinerade mot hepatit A och B, vet inte hur vi gör med minstingen, måste kolla upp det. Vi vuxna är vaccinerade mot hepatit A.
Av Anso75
22 mars 2015 09:42
Hej igen!

Vi kan inte riktigt komma fram till hur slutet av vår resa ska se ut. Vi vill inte heller byta boende och ort alltför många gånger eftersom vi reser med barn men samtidigt vill vi ju se och göra lite av varje.

Nu funderar vi på en sak som kanske Sierra eller annan kan svara på: Kan man ta sig mellan Langkawi och Pangkor samma dag eller krävs ett stopp i Penang? Vi skulle vilja slippa två olika platser och ägnar nog hellre en heldag åt att resa men blir det för tufft? I Pengang har vi dessutom varit innan så det känns som om vi kan hoppa över det till förmån för att se ön Pangkor.

Beträffande erbjudanden så hade ert hotell CarroK, som ni bokat på Langkawi ett erbjudande som löd "Bo tre nätter betala för två" denna jul- och nyårsperiod. Vet inte om det kommer tillbaka nåt liknande.

Vår minsting är vacinerad mot Hepatit och maken och jag har Twinrix men de andra två måste nog ha sin dos antar jag...
Av Sierra
22 mars 2015 19:03
Citerat från Anso75:
Nu funderar vi på en sak som kanske Sierra eller annan kan svara på: Kan man ta sig mellan Langkawi och Pangkor samma dag eller krävs ett stopp i Penang? Vi skulle vilja slippa två olika platser och ägnar nog hellre en heldag åt att resa men blir det för tufft? I Pengang har vi dessutom varit innan så det känns som om vi kan hoppa över det till förmån för att se ön Pangkor.
Det enklaste är att ni tar er till Penang och sedan färja över till Butterworth varifrån ni har ett antal dagliga bussar till Lumut. Bussresan tar knappt 4 tim. Från Lumut Bus Terminal ser ni i princip Lumut ferry terminal varifrån färjan över till Pulau Pangkor Jetty avgår. Den tar ca 30 min.

Till Penang kan ni åka färja som tar 2 tim 45 min. Den avgår 14:30 och 17:15 varför det kräver kanske övernattning i Penang. Det finns även en extratur måndag, onsdag och fredag 10:30.

Ni kan även flyga till Penang från Langkawi med AirAsia och Malindo Air.
Av Anso75
23 mars 2015 14:34
Är Penang värt några dagars stopp? I så fall kanske vi väljer bort Pangkor och stannar i Penang några nätter innan vi återvänder de sista dagarna till KL. Vi har varit i Penang en gång innan men det var utan barn och med ryggsäck... HAr alltså ingen koll på vad som kan locka en barnfamilj där. Jag minns bara att vi åkte norrut på ön för att söka bad men att det inte var badvänligt i alla fall just då.

Vet någon något om Penang? Googlar vidare men passar på att kolla om någon varit där. Tips på boende tas tacksamt också emot.

Så än en gång tack till Sierra för tydliga svar om olika resrutter.
26 jan. 2017 21:07
Hej

Hittade denna tråd då vi funderar på att göra en liknade resa över årsskiftet 17/18
Måste fråga vart ni bodde och vad ni tyckte om hotellen?

Tacksam för svar.
Citerat från Carrok:
Hej!
Vi här har vi bestämt än så länge..

Vi kommer fram 15 december, och stannar 2 nätter i KL.

17 dec checkar vi förhoppningsvis in på Aseania Resort i ett Super Deluxe Quad rum på Langkawi. Det är dock omöjligt att få svar från dom, så vi vet inte om vår ändring från 19 dec som vi bokat gått igenom.. Annars får vi väl bo 2 nätter på ett annat hotell innan vi checkar in på Aseania den 19e. Jag har mailat 3 ggr nu (senast idag) så får se när dom behagar svara. Enligt agoda är det fullbokat nu, vilket det inte var när vi "ansökte" om 2 extra dagar.

26 dec tar vi båten från Langkawi till Koh Lipe och bor 3 nätter på Ricci House Resort i ett family room

29 december tar vi båten tillbaka till Langkawi och bor 4 nätter på The Ocean Residence resort (Crystal suite) Det verkar ligga helt off, men det finns inte så mycket att välja på för en familj med 3 barn.. Frågan är hur man firar nyårsafton, hotellet verkar inte ha nåt speciellt, det borde väl gå att boka bord på någon restaurang och hoppas på att det är nån nyårshow på stranden eller nåt?! Vad har ni andra tänkt göra??

2 januari flyger vi från Langkawi till KL och avslutar där med 3 nätter innan vi flyger hem till stockholm den 5 januari.

Vi har inte bokat något inrikesflyg än, men eventuellt hinner vi med det ikväll! :D Borde man boka båt till Koh Lipe också?

Anso vad har ni bokat för hotell i KL? Och hur ser resten av er planering ut? :)
Av Carrok
26 jan. 2017 21:33
Hej! Kul med liknande resa.
Vi ändrade vår, det blev langkawi, Koh lipe, Koh Lanta, krabi och sen tillbaka till kuahla lumpur för att flyga hem.
Absolut bäst var Koh lipe!! Underbart ställe! Skulle ha stannat där minst 1 vecka. MEN båtresan därifrån till Koh Lanta var fruktansvärd.
28 jan. 2017 11:50
Härligt att ni är nöjda med er resa
Vilka hotell bodde ni på i Kuala Lumpur, Langkawi och Koh Lipe?
Vi får fundera på att lägga fler dagar på Koh lipe då... känns som att det finns mer att se på Langkawi
Hur lång tid tog det (totalt med "incheckning") från Langkawi till Koh lipe?
Koh Lanta har vi inga planer på att åka till.

Anna
Citerat från Carrok:
Hej! Kul med liknande resa.
Vi ändrade vår, det blev langkawi, Koh lipe, Koh Lanta, krabi och sen tillbaka till kuahla lumpur för att flyga hem.
Absolut bäst var Koh lipe!! Underbart ställe! Skulle ha stannat där minst 1 vecka. MEN båtresan därifrån till Koh Lanta var fruktansvärd.