Lämna ut kreditkortsnummer??

Av Pente
1 jan. 2014 23:51
Visningar: 2151
Vi ska hyra en lägenhet i San Fransisco genom Home away fast direkt från ägaren. Ägaren ber oss att meddela kreditkortsnummer, datum och cvv-kod så han kan reservera första delbetalningen. Detta känns ju oerhört osäkert. Om vi lämnar ut de uppgifterna kan väl han handla på vår kredit sedan? Det verkar dock som att det är så här det går till väldigt ofta. Vissa är anslutna till tex paypal, men långt ifrån alla. Han verkar seriös för övrigt, har hyrt ut under många år med goda recensioner. Någon som har erfarenheter?
Av Birgere
2 jan. 2014 00:02
Väldigt vanligt i UK och i USA när man hyr privat.
Dom brukar även säga att man inte ska skicka alla uppgifter i ett mail, dela upp det i flera, faxa eller ring.
Personligen föredrar jag att använda paypal vid sådana transaktioner.
Men jag har även kört med metoden med att ge nummer i CVV.

Ska man vara riktigt krass så kan ju nästa vem som helst fiska upp dom numren från ditt kort så om man nu lämnar ut numret till någon man vet identiteten på så känns det ganska safe.
2 jan. 2014 00:31
Be att få ett Sign on File-dokument där du anger hur mycket som får dras. Hindrar ju självklart inte skumma typer men sätter gränser hos seriösa.
2 jan. 2014 14:03
,
Vi ska också hyra en lägenhet I SF ( I hörnet av Union Sq o Genua Place) Ifrån ägaren via Homeway. Jag bad istället för kreditkorts betalning att få ägarens bankkonto nr. Det brukar vara att de vill ha 50 % av summan, resten på plats. Det finns ju alltid en risk, men hittills har vi inte drabbats av några skurkar. Bl a har vi hyrt av kanadensare I Mexico, av britter I Nice.
Av Daytona
2 jan. 2014 14:52
Vi hyr alltid genom Homeaway och liknande sidor när vi reser i USA. Som vi uppfattat det så kostar det att få lägga ut sina objekt på div sidor, och därför anses dom som väldigt säkra. Skulle någon missbruka ett kreditkort etc så åker vederbörande ut från sidan. Det är i alla fall så våran favorit " landlord" förklarat det.

Därmed inte sagt att det finns rötägg även där, men jag tror risken är minimal. Vi brukar betala med det vanliga bankortet utan kredit, då finns det sällan några större summor att handla för ifall kortet skulle skimmas el dyl.
Av Pente
2 jan. 2014 19:28
Tack för era svar. Pratade med Nordea idag som inte direkt rådde oss att meddela kortnummer, men samtidigt sa att man får gå på magkänsla.... Till slut öppnade jag ett nytt personkonto som vi kopplar ett kort till. Där sätter vi in de pengar det gäller, endast.