Kryssning MSC eller Royal Caribbean??

Av Melle75
27 mars 2016 16:55
Visningar: 4631
Sugen på en kryssning i sommar med RCCL i Karibien. Har åkt i medelhavet med MSC innan. Undrar om någon har erfarenhet av båda rederierna? Är verkligen RCCL så mkt bättre att det är värt 40.000 exkl dricka VS 25.000 all inclusive? Samma avrese datum samma stopp Jamaica, Mexico, Haiti.
Mottager gärna tips från någon som åkt med båda rederierna.
27 mars 2016 22:02
Jag tycker båda låter dyra fast det beror väl på vilken hytt man tar. Har inte åkt med någon av dem men skiljer utbudet så mycket som priset visar? Jag åkte Norwegian Epic Januari förra året en vecka ensam i insides hytt för under 6000 sek som var helt underbar med Blue man Group, Hypnositör, Kareoke varje kväll, ståuppare, stort casino, gym, 10 restauranger med mat och fika/dessert från 7-22:30, gratis roomservice, utomhusbio mm, men hade ingen annan erfarenhet på vad man kan förvänta sig då det var min första Caribian kryssning .
Har precis bokat Carnival Conquest 8 dagar Januari 2017 3 pers insides för 14.200 sek, och sällskapets 2:a på drygt 13k insides med dubbelsäng + 13$/dag/pers i tip. Den har 1000 mindre passagerare än Epic men har ju ändå allt man kan önska sig vad jag kan se.
Har ju ingen aning om hur den är men fullt normala recensioner och med strandhugg bl.a. i St Maarten där man får se landande plan på beachen kan det inte bli fel.
Jag är så förvånad att det är så lite frågor här om kryssningar som ju är ett perfekt komplement om man har minst 20 dagar i Florida. Kan det bero på att folk tror att alla kryssningar kostar som du fått fram? Det finns ju många rederier där det kostar under 100$/dag/pers all inclusive utom alkohol för insideshytt om man är 2.
Vad har Rccl på sina båtar för att de ska vara så dyra, ingår all dricka också eller är det bara namnet som kostar?
Av Melle75
27 mars 2016 22:38
Priset avser balkonghytt. Känns som det är ända alternativet om man ska kryssa. 2 vuxna och ett barn. Msc har barn pris, på RC verkar barnen betala fullpris även om dom sover på soffan..... Vad jag förstår ingår ingen dricka på RC heller. Därav frågan om priset verkligen är motiverat?
27 mars 2016 23:12
Min Carneval kryssning är med 2 vuxna och en 15-åring, och med insides så är det säkert en 4-bädds som en Finlandsbåt fast större så där blir det inte mycket tid.. Runt 22k kostade balkongsviten på den båten för oss 3 så då är det nära MSC:s pris. Det finns ju mycket att jämföra dina alternativ på nätet om ingen svarar som åkt dem.
Det är verkligen inte lätt att välja vilken kryssning man ska ta då utbudet är enormt så Amerikanarna älskar verkligen att åka båt.
28 mars 2016 19:05
Tycker också att det låter väldigt dyrt! Hur lång är kryssningen?

Jag har inte åkt med MSC, men flertalet gånger med Royal Caribbean, Carnival, Princess och Celebrity Cruises.

Hittills är Princess absolut bäst, kostar lite mer, men det betalar jag gärna för skillnaden i service och annat.
Royal Caribbean är helt ok, men jag åker egentligen lika gärna med Carnival för skillnaden är inte så stor, men priset skiljer en del.

Celebrity åker jag aldrig med igen.

Med de stoppen som du nämner så låter det som att er kryssning är runt 7-8 dagar. Jag skulle aldrig betala mer än max 10 000 per person för en sådan tur om man vill ha balkonghytt, något mer för mini-suite. Till det priset brukar vi ofta få dryckespaket eller lite onboard-credits på åtminstone $100 per hytt gratis.

Vi reser alltid i minst kategori balkonghytt, och oftast i högsäsong, men jag har aldrig betalat så mycket som du skriver, dock gäller det att boka i god tid om man vill ha de riktigt bra priserna på populära kryssningar som nästan alltid säljs ut.
28 mars 2016 19:21
Din plånbok får väl styra :)

Men RCCL är annorlunda jämfört med MSC
Åkte med Divina i Medelhavet och av filmerna på nätet är det samma upplägg i USA som Medelhavet.
Tycket maten var betydligt mer varierad på den RCCL vi åkte i karibien. Kolla på detaljerna hur många olika restauranger för alla som RCCL har. MSC kändes ju mer som antingen Fine dining eller skolbespisning vilket vi tröttnade på fort medan RCCL kunde man välja lite efter känsla...

Nu var det ifs en kort kryss med RCCL på 4 dagar men tror inte deras större fartyg med längre restid är sämre.
RCCL hade lite mer happenings än vad MSC hade tex när vi lämnade Bahamas vid midnatt så startade man en jätte barbecue på soldäck. Däremot höll Showerna på MSC högre klass.

Sen kan man läsa i tidningen att NClL är "bäst"

Hur många dagar o läge på fartyget spelar roll vad avser priset + hur långt i förväg man bokar.
Vissa hytter på RCCL är uppbokade redan 1 år i förväg, känns som att de är mer poppis over there
28 maj 2016 08:34
Hej. Msc är ett italiensk rederi som ligger mycket lägre InPress pga att de inte levererar samma kvalitet på mat, underhållning och service som Royal. En annan orsak är att de har svårt att slå sig in på den amerikanska marknaden och vill försöka locka amerikanerna, som helt styr marknaden på kryssningar i Karibien, till att börja kryssa med dem. Royal Caribbeans stora fartyg är mycket mer påkostade och innovativa. Mängder av restauranger att välja på, Broadway shower som Mamma Mia och Grease, klätterväggar, surfsimulatorer, gågator, parker mm. De fartygen är mycket rymligare och ger en helhetsupplevelse långt över vad andra kan erbjuda. Man får vad man betalar för. Royal vill begränsa antalet barn ombord genom att inte erbjuda barnpriser, de vill inte tappa andra kryssare genom att fylla sina fartyg med bara barnfamiljer, som jag ibland tycker både MSC och NCL gör vilket gör att det känns trångt och väldigt stökigt. Sedan är det klart att plånboken får styra oftast, känner ni att pengar finns till att lägga på en kryssning med Royal, gör det, ni kommer få en bättre upplevelse. Annars kommer ni säkert ändå få en bra kryssning men inte med samma innehåll. Vidare är sommaren tillsammans med tiden kring jul och nyår den period priserna är som högst eftersom det är semestertider och skolorna har stängt.

Själv älskar jag Royal, har kryssat med dem ca 15 ggr och kommer fortsätta. Italienska rederier är definitivt inte ett alternativ för mig. Msc har fått mycket kritik för sin låga kvalitet på mat samt få restauranger att välja på, och svenskarna brukar ofta krocka rent kulturellt med italienarna ombord. NCL är relativt likt Royal men har inte lika påkostade fartyg, de erbjuder dock låga priser för barn som sover i extrabädd.

Vad gäller dryckespaket, är det verkligen ett måste när ni kryssar med barn? Man kan köpa det man vill dricka per glas. På Royal och NCL ingår alltid vatten, lemonad/iste samt kaffe och te i glas vilket det inte gör med msc förutom vatten från maskin i bufferestaurangen. Vidare är MSCs dryckespaket i Karibien inte så mkt billigare än Royals men Royal har mer att välja på då man får dricka allt upp till ett visst värde av flasköl, drinkar osv inkl vatten i flaska. Msc är det per glas fatöl och vin bara en sort av öl, vitt vin, rött vin och rosé. Betala mer så får du mer, helt enkelt.

Läs mer på min blogg www.danieloftheseas.com

/Daniel