Kreditkort?

15 aug. 2013 19:29
Visningar: 2873
Hej!
Ska på roadtrip i september och har bara betalkort.
Är det gångbart överallt eller är det att föredra att skaffa ett kreditkort?
Av Pejo86
15 aug. 2013 19:37
Betalkort som i typ Maestro eller ett VISA/Mastercard utan kredit? Har du bokat nånting med kortet?

Har du bara ett Maestro-liknande betalkort så tror jag det är bäst att du skaffar ett VISA/MasterCard.
15 aug. 2013 19:50
Har MasterCard men utan kredit, har bokat några nätter i NY än så länge, och det har gått bra
Av Lazybow
15 aug. 2013 20:31
Var på en tre veckors resa till USA i sommar med ett VISA kort utan kredit (Swebank) och det var bara två gånger kortet ej fungerade, varav den ena var i T-Mobiles affär i San Fran och andra gången på en bensinmack mitt ute i ingenstans.

Vet ej hur det är med mastercard men någon annan här på forumet kanske kan svara på det, men det borde ej vara några problem, se bara till att ha lite kontanter utifall =D
15 aug. 2013 21:27
Att ett kort inte funkar att betala med eller ta ut pengar med kan hända oavsett kredit eller inte, det händer men väldigt sällan, därför kan det vara bra med i alla fall två kort.

Sen, just kreditkort. Det är främst vissa biluthyrare som sägs kräva kreditkort. De allra flesta bryr sig nog inte alls bara man har pengar på kortet så det täcker eventuella säkerheter de låser på kortet. Man får räkna med att hotel och hyrbilsfirmor ibland kan reservera ett belopp, hyrbilsfirmor ett rejält belopp. Dessa pengar kan sen vara låsta i flera dagar, en vecka (efter att man checkat ut, lämnat bilen) ibland så en buffert för detta bör man ha (då kan ju kredit hjälpa.

Jag skulle trots allt säga att om Du kan så skaffa ett kreditkort, det finns t.ex. GE Moneybanks kort som är helt gratis att ha om man inte tar ut kontanter på krediten (man kan ju sätta in pengar på ett kreditkort också). Norwegians kort är ett annat gratiskort jag kommer på på rak arm men de tar nog ett valutapåslag och uttagsavgift om man tar ut pengar men har man det som backupp till vanliga kortet spelar det kanske mindre roll.

Maestrokort är speciella ocg ett sånt skulle jag absolut inte ha som enda kort själv.
Av Pejo86
16 aug. 2013 00:38
Citerat från Andersa78:
Har MasterCard men utan kredit, har bokat några nätter i NY än så länge, och det har gått bra
Som jag har förstått det så ska det inte vara några problem att ha ett kort utan kredit. Jag undrade om du har bokat nåt på kortet därför att det brukar väl vara så att det kortet ska visas upp när man kommer till hotellet/hyrbilsfirman, så om du skulle skaffa ett annat kort så kom ihåg att ta med kortet du använde vid bokningen också.

Floridasidan har nog en bra poäng i att skaffa ett extrakort hursomhelst, alltid bra med backup.
Jag ska också på roadtrip i oktober med en polare, och läste ett bra tips om att om man är fler än en så kan man skaffa ett kort där man sätter över en viss summa var så kan man betala gemensamma saker som hotellrum och dylikt med det.

Minns inte om Ica-bankens kort är gratis men är rätt säker på att det inte kostar nåt att betala/ta ut kontanter utomlands.

Till Floridasidan, har du nån aning om ungefär hur stor summa det rör sig om när hyrbilsfirmorna reserverar ett belopp?
Av Annl
17 aug. 2013 12:58
Jag vill minnas att bilfirmorna reserverade ett rätt stort belopp.
jag skulle absolut fixa ett kreditkort innan resa till USA om jag inte haft något.

Och gärna några olika kort är också bra - tex Mastercard och VISA eller Mastercard och Amex eller liknande eftersom det kan hända att det ena kortet av någon anledning inte funkar trots att det finns täckning. Har vi råkat ut för i USA och då är det bra att kunna lösa det hela med det andra kortet.
17 aug. 2013 13:14
AMEN to that! Jag kan bara helhjärtat instämma i det flera ha sagt - ha minst två kort. Oavsett. Av flera anledningar.
Av Chris52
17 aug. 2013 13:20
Precis, två kort tex Visa och Mastercard. Använder man Ica kreditkort tas bankomat-uttag direkt från konton vilket betyder att man behöver ha pengar på kortet. Använder man kortet ute i affärer tas beloppet ifrån krediten.
Av Annl
17 aug. 2013 13:33
att ha med sig ett kreditkort är inte så dumt dessutom av den anledningen att det kan hända grejjer som gör att man behöver göra utlägg som man kanske inte räknat med och då är det en extra säkerhet.