Köpenhamn-los angeles

Av Jojis88
1 okt. 2012 13:54
Visningar: 328
Hej! Vi hur bokat en resa till Los angeles i Maj-Juni 2013, vi är 2 vuxna+2 barn (2,5år&4år) Åker med BA på vägen dit, tyvärr kan man ju inte boka säten utan att det kostar 300:-/person. Tror ni att som kommer försöka sätta oss tillsammans om vi inte bokar plats? Är det vanligt att man blir åtskilda? Sedan åker vi med AA på vägen hem, har redan där fått platserna utdelade, så vi sitter på 38 À,B,C och D, vi hamnar på samma rad fast med en gång imellan va? För dom flyger väl 2-5-2 varianten.? Eller har dom ändrat till 3-3-3? För i så fall blir det inte roligt för 1 av oss att sitta helt själv :( Uppskattar alla svar!
Av Daytona
1 okt. 2012 14:47
Jag tror med all säkerhet att dom kommer att sätta er tillsammans. Och skulle ni inte hamna brevid varandra, så kan ni byta med någon/några. Flygvärdinnorna brukar vara väldigt hjälpsamma när det gäller sånt.

Ang American Airlines- på deras hemsida kan man ju se hur sätena på respektive plan ser ut.

2-5-2, har jag aldrig varit med om, jag tycker dom flesta kör 2-4-2.
1 okt. 2012 14:50
Kan man inte checka in online 24 timmar innan avgång och välja platser då på BA? De försöker ju placera sällskap ihop men dat är ju inte alltid de klarar det, eventuellt försöker de lösa det vi gaten, eller så kan man försöka byta platser väl ombord.

Du kan hitta stolskonfigurationen i planen här http://www.seatguru.com/.
Av Hkn
1 okt. 2012 16:08
Citerat från jojis88:
Hej! Vi hur bokat en resa till Los angeles i Maj-Juni 2013, vi är 2 vuxna+2 barn (2,5år&4år) <sniip!>
Hejsan,
ingen kabinpersonal vill splittra familjer. Framför allt ska man inte ha barn sittande för sig själva – i synnerhet inte så små barn som ni har.
Det är både en trygghets- och säkerhetsgrej; måste man utrymma så kommer en förälder givetvis att ta hand om sitt barn först.
I sämsta fall har ni en gång emellan, men skulle ni känna att någon känner sig olustig, så lär man flytta andra resenärer för att ni ska få sitta tillsammans. Ett litet barn kan ju behöva hjälp med allt från att spänna säkerhetsbältena vid rätt tillfälle till att öppna juiceförpackningar.
Dessutom är språkbarriären troligen också ett faktum som påverkar...

Mina 2 cents,

:: hkn ::
Av Annl
1 okt. 2012 18:10
Oavsett om ni lyckas att boka plats och checka in så kommer det att lösa sig på bästa sätt, antingen med hjälp av flygpersonalen eller med hjälp av andra resenärer. Amerikaner är extremt vänliga. Senast vi flög till USA med två ungdomar så var vi seatade på spridda platser men jag lyckades med hjälp av vänliga medpassagerar byta så att vi kunde sitta tillsammans. Och med era barn som är så små så kommer det att bli ännu enklare.

Men checka in i förväg i stipulerad tid så kan ni välja plats om det känns lugnare än att förvissa sig om att det löser sig på plats.

Trevlig resa!
Av Jojis88
2 okt. 2012 08:28
Tack för svaren! På BA får vi nog tilldelade platser ca 5-7 dagar innan flyget går. SÅ det känns ju ändå rätt bra! Sedan finns det två varianter på AA flygresan hem. Antingen åker vi med 777-200 och då är det 2-5-2 placering, och om vi åker med 777-300er är det 3-4-3 placering, Så det blir säkert bra på något sätt. Men det är ju alltid nervöst att öka första gången med barnen =)
Av Jojis88
4 okt. 2012 17:57
Jag fortsätter lite på min egna tråd här :) Vi är ju fyra pers som ska åka 2 vuxna och barn på 2,5 & 4 år. Vi kommer bo hos min svåger under tiden vi är där,men frågan är hur mycket pengar ska man ha med sig egentligen? Vi ska på Disneyland med barnen så där kommer det såklart gå lite pengar. Men sedan vill man ju betala mat och sånt med hos svågern :) någon annan som vart över i ca 14 dagar och vet ungefär budget?