Kändisspaning i L.A

Travelfun
Medlem sedan 2006, besökt 30 länder

Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Filminspelningar, kändisar, shopping och det ljuva livet. Det är första gången hon är i Los Angeles men det känns som om att hon varit här förut. Reseguidens medlem Kristin, alias "Travelfun", guidar här till kändistäta Los Angeles.
Publicerad 29 januari 2014

Helt plötsligt kan man få en deja vu, att här har man varit förut, kanske var du kändis i ditt förra liv? Men nej då, sanningen är att vart du än vänder dig i L.A så har en film spelats in just här, och det är ständigt nya inspelningar och premiärer på gång och innan du vet ordet av kan du hamna mitt i inspelningen av en filmscen. I den här guiden skippar jag all praktisk info om L.A och bjuder in till kändisspaning och shopping i Kalifornien kändismecka.

Universal Studios - bakom kulisserna

Allt i USA är stort. “Go big or go home”, som de säger här. Nöjesparken är spektakulär med sina 3D-shower och effektfulla karuseller. Den fartfyllda rollercoastern i mörker “Revenge of the mummy” stannar upp i mitten av åkturen och du får se filmklipp med skalbaggar på väggarna runt om dig, samtidigt som det killar till på benen så du känner at det kryper på dig. Sedan åker du tillbaka hela vägen baklänges. Här är det effekter till max som gäller. Höjdpunkten för kändisspanaren är “Studio tour”. Har du sett “American Psycho”, “Hajen”, “Tillbaka till framtiden” eller “Desperat Housewives”? Här får du se kulisserna med skådisar i action, bli skrämd av hajen, se “bilen” de använde, åka på Wisteria Lane. Du får också vara en del av en iscensättning av en orkan. Specialeffekter som att taket rasar in, golvet skakar, tåg rasar mot vagnen du åker i, bränder och översvämningar är andra ingredienser i showen. Min personliga favorit på Universal Studios är “Waterworld”. En levande teatershow med flygplan som flyger in och kraschlandar mitt framför dig precis som i filmen med Kevin Costner. Efter showen kan du hälsa på skådisarna som du säkert sett i en del TV-serier i större eller mindre biroller, exempel från CSI.

Santa Monica Beach

Promenera längs den avslappnade Third Street promenade. Här kan du shoppa i butiker med humana priser, riktigt billigt faktiskt med låg dollar. Vad sägs som Vicoria´s Secret, Urban Outfitters och Forever21. Köp glass eller frozen yoghurt på Yoghurtland och lyssna på alla gatumusikanter som spelar och underhåller. Kanske kommer någon av dem slå igenom och uppfylla sin “american dream”. Visst kan du också se kändisar här, och du kommer garanterat känna igen dig om du promenerar ner till stranden och den välkända piren som är med i både filmer och TV-serier. Santa Monica Pier innehåller också ett nöjesfält med karuseller.

Hollywood

Vem blir inte lite pirrig i kroppen på Hollywood Boulevard med Walk of Fame och stjärnorna ingraverade i marken med dina favoritkändisars handavgjutningar utanför “Mann´s Chinese Theatre”. Ladda med kaffe på Starbucks och bege dig sedan till Hollywood Hills. Här får du en underbar utsikt över de vackra husen, poolerna och Hollywoodskylten. Köp en “starmap” eller ta en guidad kändistur som tar dig runt för att spana in husen i Beverly Hills där kändisana bor. Missa inte “Original Farmers Market” som inte bara är kändishäng, utan också passar perfekt för lunch med över 100 restauranger samlade på samma ställe.

Redondo Beach

Spendera en avslappnad eftermiddag här och strosa runt på piren och sola på stranden som ligger lite längre söderut i L.A. Här spelades delar av O.C. in och på Pier Diner kan du njuta med en god glass och sitta i soffbåsen från TV-serien och titta ut över vattnet. Här har även delar av ”Pirates of the Carribbean” med Johnny Depp spelats in och inte minst Baywatch.

Även en hel del musik har spelats in för att hylla Kalifornien.
Har du ingen egen inspirerande spellista – varsågod här får du min.

Att ta sig hit: Flyg från Stockholm eller Köpenhamn med minst en mellanlandning.


SMARTA TIPS

* L.A är stort -– hyr bil. Glöm inte att skaffa ett internationellt körkort först bara.
* Passar perfekt som startpunkt på din roadtrip i kombination med San Fransisco, Las Vegas och San Diego.
* Pengar kvar – åk till någon av alla stora outlets eller shoppingmalls. Här kan du hitta märkeskläder till vrakpriser.


Flyg till Los AngelesPopulära hotell i Los Angeles