Här bor du bäst på hotell i Los Angeles

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: Thinkstock
Foto: stine, medlem sedan 2011
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det är många som drömmer om den populära staden Los Angeles i Kalifornien. Här guidar vi dig till rätt område för det du är ute efter i soliga Los Angeles.
Publicerad 17 september 2019

Los Angeles består av många små “städer” som tillsammans bildar LA. Själva downtown är egentligen inte något att se eller besöka, utan det är främst alla småstäder utmed kusten som lockar. Här är några av de mest kända områdena för dig som söker hotell i Los Angeles.

West Hollywood - filmens näste

Här har du nära till filmens värld. Berömda Walk of Fame, Hollywoodskylten och Universal Studios ligger inom kort avstånd. Har du tur springer du rätt in i en filminspelning! Härifrån har du också nära till hiking i bergen, Runyon Canyon är kändisarnas favoritställe med fantastisk utsikt över hela LA.
Hitta hotell i West Hollywood

Malibu beach - surfarglädje och shopping

På den här välkända stranden trängs snygga hollywoodkändisar med coola surfare och moderiktiga småbarn. För en perfekt dag i Malibu, hyr en surfbräda och släpp loss i vågorna på Zuma Beach. När du torkat i solen bege dig till Malibu Country Mart och umgås med lokalbefolkningen. Här finns shopping, bra restauranger, lekplatser och mycket annat. Gillar du goda viner är ett besök på Malibu Family Wines att rekommendera.
Hitta hotell i Malibu beach

Beverly Hills - kändisspan och lyx

Här bor många kändisar, speciellt från filmens värld. Lyxvillorna radar upp sig bakom de stora staketen. Gatan Sunset Boulevard går rakt igenom, kantad av höga palmer. En av världens mest berömda shoppinggator Rodeo Drive finns i Beverly Hills. Gatan blev framförallt känd i och med filmen Pretty Woman när Julia Roberts shoppar loss i alla lyxbutiker.
Hitta hotell i Beverly Hills

Santa Monica - se den kända piren

Santa Monica ligger vid havet och är främst känd för dess pir, Santa Monica Pier. Santa Monica är också välkänt från filmer och serier, bland annat Baywatch och Forrest Gump. Det här området passar dig som gillar strandlivet och vill sola och bada i kombination med bra shopping och god mat.
Hitta hotell i Santa Monica

Venice Beach - oslagbar atmosfär

Man kan inte besöka L.A utan att besöka Venice Beach. Området är känt från många filmer, där man bland annat får se utomhusgymmet “muscle beach”. Ett tips för att få uppleva Venice ordentligt är att hyra ett par rullskridsor och på det sättet få se allt som området har att erbjuda. Köp en pizzaslice, slå dig ner på en läktare och njut av fantastisk basket och insup samtidigt den härliga atmosfären som finns här. I Venice är ingen konstig. Bästa tid att besöka området är en solig och varm lördag.
Hitta hotell i Venice Beach

Laguna Beach - för livsnjutaren

Även det här området är känt från serier och filmer. Lyxiga Laguna Beach ligger söder om LA, precis vid havet. Här finns långa härliga sandstränder, perfekt för surfing, sol, bad och sköna stunder.
Hotell i Laguna Beach

Planera din resa till LA på Reseguiden:

Jämför hotell i Los Angeles
Jämför resor till Los Angeles
Läs fler tips & reseguider om Los Angeles


Weekend & paket i Los Angeles

Rekommenderade hotell i Los AngelesErbjudanden till USA