Familj med små till Florida/LA i sommar..

Av Fia1980
16 mars 2013 09:30
Visningar: 1103
2 vuxna och 2 barn tittar lite på möjligheterna att semestra i USA i sommar. Vi har aldrig varit där men funderar på att hyra hus i Florida (börjar inte norweigan flyga dit i sommar?) eller venice beach LA. Någon med tips om boende? var inne på någon sida och såg att det verkade rysligt dyrt. Är det så? Vi tänkte oss minst 3 veckor.
16 mars 2013 09:46
Citerat från fia1980:
2 vuxna och 2 barn tittar lite på möjligheterna att semestra i USA i sommar. Vi har aldrig varit där men funderar på att hyra hus i Florida (börjar inte norweigan flyga dit i sommar?) eller venice beach LA. Någon med tips om boende? var inne på någon sida och såg att det verkade rysligt dyrt. Är det så? Vi tänkte oss minst 3 veckor.
Norwegian börjar flyga till Ft. Lauderdale från Stockholm och Köpenhamn i slutet av November. https://www.norwegian.com/se/flyg/tips/?D_City=ARN&DestinationGroup=37&SplitDatesInto=3&UseDates=True&D_Day=01&D_Month=201311&D_Day_End=30&D_Month_End=201402&CurrencyCode=SEK

Dyrt och dyrt, allt är relativt, kan man dela ett motellrum så blir det garanterat billigare än att hyra ett hus. Ska man ha ett bättre hotell på bra läge kan det gå på ett ut eller kanske t.o.m. bli billigare att hyra hus eller lägenhet på ett lite sämre läge.
Av Daytona
16 mars 2013 12:41
Nu vet jag inte så mycket om LA ej heller om Fort Lauderdale, men om ni vill till Orlando området ( det är där parkerna finns) så rekommenderar jag att hyra hus eller lgh. Väldigt smidigt när man åker med barn. Blir oftast billigare än hotell också.

Kolla på ;

homeaway.com
vacationrentals.com

Vill ni ha mer specifika tips om Orlando eller däromkring så får du höra dig
Av Marqs
18 mars 2013 09:13
www.flipkey.com fungerar också utmärkt!

Jag har kikat lite på alternativet med Norwegian som jag ansåg var faktiskt ett dyrt alternativ när de sätter igång i november, fördelen är dock att de flyger direkt så man slipper mellanlandningen, men det kostar ungefär 1000 kronor mer per person än att tex flyga med en mellanlandning.
3 apr. 2013 20:48
Florida kan jag rekommendera. Vi var dit första gången förra våren och valde att åka dit i 10 dagar på sportlovet i år igen istället för en "vanlig" solsemester till Gran Canaria....
Det varierar en del i pris på boende beroende på var ni vill bo. Kan starkt rekommendera Orlando som vi har erfarenhet av att vara billigare i boende , och framförallt fräscha omgivningar. Hyr en villa/lägenhet där det finns kök så kommer ni billigare undan när ni kan laga en del mat hemma, och man tröttnar ganska fort på utematen. Ska ni vara borta i 3 v så borde ni hyra bil och bila runt och bo på flera ställen. Fort Myers Beach är mysigt med fina stränder och mycket "USA-beach". Miami ger vi inte så mycket för....speciellt inte för barnen. Däremot fanns det mycket fina byggnader och båtar, men det finns det på fler ställen också.
Vi har flygit med Lufthansa båda gångerna då vi tycker att det är fräscha flyg och de håller tidtabellerna. Välj att mellanlanda i Europa iaf så ni slipper kontrollerna på en mellanlandning i USA som kan ta tid, och man vill väl inte missa nästa flyg. Orlandos flygplats är lätt att hitta på och inte så stort så därför passar det ypperligt för barnfamiljer.
Lycka till med era resplaner!
5 apr. 2013 10:05
Citerat från marqs:
www.flipkey.com fungerar också utmärkt!

Jag har kikat lite på alternativet med Norwegian som jag ansåg var faktiskt ett dyrt alternativ när de sätter igång i november, fördelen är dock att de flyger direkt så man slipper mellanlandningen, men det kostar ungefär 1000 kronor mer per person än att tex flyga med en mellanlandning.
Oj det låter ju jättebra med direktflyg för bara en tusing mer! Det tycker jag kan vara värt för att slippa mellanlanda. Synd att de inte från GBG. *hoppas på fler avgångsorter*
Av Annl
7 apr. 2013 07:28
Florida är toppentrevligt och LA är inte heller fel men att bo i Venice Beach med barn; nej, nej, nej är min rekommendation. Där är så läbbigt och de säljer "medicinsk marijuana" helt öppet.

Vill ni till LA så välj hellre då Santa Monica eller Hollywood eller något liknande.
7 apr. 2013 14:07
Jag håller med Annl! Santa Monica och Hollywood är mycket trevligare om man har barn, Venice Beach är bara läskigt. Men jag tycker att de flesta delarna i LA har sina skumma sidor, Santa Monica var nog det mest familjevänliga!
8 apr. 2013 23:01
Jag bodde i LA under ett års tid och jag rekomenderar absolut inte att bo mitt i Venice med barn, det är inte lämpat för barnfamiljer, många konstiga typer härjar i området, det är någorlunda säkert men tycker inte att det är en barnvänlig miljö, säljs mycket konstigt och ni skulle bli häpnade över mycket ni såg där. Om ni vill ha strandliv kan jag rekomendera orterna i South Bay området, alldeles söder om LA, bra avstånd till LA Centrum (santa monica/hollywood) cirka 30 minuter på motorvägen om trafiken är bra. Manhattan Beach är en väldigt tjusig stad som ligger söder om LA, har en liten stadskärna med allt man kan tänkas behövas, finns även ett stort supermarket, stranden i Manhattan Beach är den bästa i detta område anser jag. Tänk bara på att många stränder i LA och utanför LA inte är särskilt barnvänliga, det är inte långgrunt och vågorna är mycket höga. Redondo Beach och Hermosa Beach ligger också i South Bay området och är små avslappnade orter med den en härlig atmosfär.
I Malibu finns många små fina stränder, en del även långgrunda och passar bra för barn, men är nog väldigt mycket dyrare att hyra ett hus här pga läget.
Runt en timma söder om LA ligger Orange County (OC) beläget, här hittar ni söta Laguna Beach som har en liten vacker strand och kan vara kul för barn , rätt långgrunt och små klippor att klättra och titta på sjö djur, kul för barn.

Santa Monica i LA är en fin stad, men rätt så stort och mycket som pågår, inte det bästa stället om man vill ha en avslappnande semester, här är stranden jämnt full av turister och man får inte den riktiga kaliforniska beach känslan här.
Någon nämnde att Hollywood är mer barnvänligt, det anser inte jag, Hollywood är för vuxna och är på många ställen inte säkert och man bör unvika det nattetid t.ex. Dessutom är det med traffiken en bra bit till havet, runt 40 minuter om man har tur och det blir väldigt varmt inne i Hollywood dessutom. Vädret vid kusten är svalare. Men se bara upp med att åka till LA under Juni och även en del av Juli månad, vädret vid kusten är dimmigt och kan vara kallt, solen spricker upp bättre i Augusti och September, jag upplevde September som den bästa månaden i LA vid havet med varma temperaturer och långa soldagar.

Hoppas detta svar hjälpte!