Kombiresa London York eller York London

Av Tuzzan1
8 juli 2010 20:17
Visningar: 602
Hej!

Reser till England för första gången. Har bokat fyra nätter i London i slutet av augusti. Riktigt lågbudget för att inte bli besviken.

Jag tänkte samtidigt passa på att besöka York. Därför är jag mycket tacksam för tips vilken ordning som är smartast. York först eller sist? Vilken flygplats är smartast att boka till för medel till lägre kostnad för transport till från? Önskar ta ett morgonflyg till England och kvällsflyg hem.

Jag tar även tacksamt emot förslag på boende i York. 2 eller 3 nätter? Är alla hotell lika "sunkiga" över hela landet, eller är det London som klår sina besökare?
9 juli 2010 11:43
Hej,

Flyger du till London och tar t.ex en buss direkt från flygplatsen till York betalar du 42-57 pund beroende på flygplatsen du landar på. Väljer du Heathrow, kan du se London först och sedan ta en nattbuss till York vilket kostar dig under 30 pund. Buss från Stansted till York kostar ca 42 pund.

Beträffande hotell, är det som alltid, priset avgör "sunkighetsgraden". Ett tips på ett bra hotell i York är: Elmbank
http://sok.hotellin.se/Hotel/Elmbank_Hotel_York.htm
Och här hittar du fler: http://sok.hotellin.se/City/York.htm

Info om buss och tåg:
http://www.nationalexpress.com/coach/index.cfm
http://www.nationalrail.co.uk/

Lycka till!
/M.
Av Tuzzan1
9 juli 2010 19:19
Hej och stort tack för svaret!

Mycket intressant med de olika bussalternativen.

Vad betyder de olika rumstyperna? Single double standard och twin? Är det så att man betalar per rum istället för per person? Gissar att single room är pyttelitet? Är det värt att välja "näst" lägsta standard? Jag ser att det finns rum på Elmbank från 510 till 690. Priserna är OK. Min fråga är om jag märker någon större skillnad på de olika rumstyperna?
Av Asok
10 juli 2010 09:30
Alla hotell tar betalt per rum, det är endast vissa resebyrån eller hotellsiter som ger dig priset per person.
Double är ett rum med dubbelsäng och Twin är två separata sänger. Single brukar alltid vara ett rätt litet rum..
dock kan även ett double room också vara det, beror lite på standarden på hotellet.

När jag var i York senast tog vi tåget till Stansted därifrån. Kostade ca £30.
Av Sjalen
2 aug. 2010 17:21
Nja, det är inte alltid priset som avgör sunkighetsgraden i England. Premier Inn-kedjan har t.ex. sällan sunkiga rum och där varierar priserna från 29 pund och uppåt beroende på var du bor. Har bott på dyrt hotell i London som var mycket sämre än ett billigt osv. också.

När det gäller tåg London-York så kan det vara billigt men aldrig billigare än National Express-buss (vilka i London utgår från Victoria COACH Station men oftast även stannar i Golders Green på väg norrut). Tar man tåg (från Kings Cross) så bör man stå precis vid avgångstavlan så att man kan springa till tåget när rätt perrong kommer upp eftersom denna inte utannonseras förrän 5-10 minuter innan avgång och då rusar alla för att få plats eftersom det kan bli ståplats till York annars om du inte bokat sittplats i förväg.

Jag vet att jag tjatar om Premier Inn men just York har faktiskt ett av de mer prisvärda i kedjan eftersom det dessutom ligger nära både stationen och stadsporten vid Micklegate så det är gångavstånd till allt (vilket det är i centrala York men inte alltid från alla B&Bs som oftats ligger längs några av huvudvägarna in och ut ur staden). Nu när mina svärföräldrar inte finns att bo hos mer så bodde vi där sist och det är trevlig personal och sköna sängar även om frukosten kostar en del extra. Men även hotellet som nämndes tidigare i tråden är nog helt OK för det har ett bra rykte och hyfsat läge. I stort sett samtliga hotell innanför stadsmurarna tar överpris och är dyra. Tidigare fanns det ett par billiga vandrarhem vid Micklegate men båda är borta. IYHA-vandrarhemmet ligger längre ut och är inte särskilt kul. Letar du B&B så är Bootham ett bra läge med gångavstånd till Minstern men jag kan inte rekommendera något särskilt B&B.

Vilken ordning du tar städerna i spelar ingen större roll så länge restiderna stämmer. Tar du flyg till/från Stanstead så får du byta tåg i Peterborough om du tar tåg men det är smidigt förutom att det kan vara ont om sittplatser som sagt. Kommer du till York först så får du en chock av allt stoj och stim i London efteråt och tar du London först så får du en "aha, det är det HÄR som är England" upplevelse när du kommer till York.
Av Sjalen
2 aug. 2010 17:22
Det är Premier Inn York CITY jag pratar om vill jag bara förtydliga - det finns ett par till i utkanten av staden.