Koh Lipe

Av Maval
30 jan. 2011 16:39
Visningar: 375
Har hört mycket positivt men också mycket negativt om Koh Lipe. Att det är mängder av longtail båtar vid stranden som dånar. Låter inget vidare. Finns det ingen fin strand där man kan bo och bada där det inte är en massa longtailbåtar?
Tar tacksamt emot rekommendationer om bra boende.
Av Yoppe
30 jan. 2011 17:31
Av dom 3 main beaches som finns så är det Sunset Beach (Pramong) som är lugnast sen finns det en del mindre stränder man kan utforska runt ön.
Av Maval
30 jan. 2011 21:44
Tack för svaren låter som en underbar ö trots alla longtailbåtar. Har rest en del i Thailand o vet vilket oväsen de kan föra.
Av Winx
31 jan. 2011 03:27
När vi åker dit kommer vi att bo på Sunrise beach,Idyllic. Inte samma puderstrand som Pattaya (som var grymt vacker förr) men lugnare.
31 jan. 2011 03:41
Jag bodde på ett kanonställe som heter Lipe Resort. Det var i jan 2009 ioch för sig men de hade de lugnaste beach bungarna jag såg på hela resan. Tror inte mycket har förändrats sedan sist just på det här stället. Ägaren var en förmögen thailändare som vägrade göra några som helst kompromisser på hur han vill ha det. Kanonbra personal men be att få kolla bungen innan och titta extra noga på huvudkudden UNDER örngottet! Det kan vara lite svarta prickar.. Kolla oxå i taket.. Kan endast rekommendera de bungar som kallas beach front. Övriga är lite väl muggiga. Beach front har ac och inga / lite mygg. När ni åker speed boaten ut till ön så sitt INTE i fram, utan sitt så nära motorerna i bak ni kan. Regnkläder rekommenderas.Ta ALLTID med öronproppar till thailand!!
Koh LIpe är en jättefin ö och du måste åka dit. Härlig stämning!
Av Winx
31 jan. 2011 03:49
Haha,vad roligt att höra att han är sig lik på Lipe resort :D Vi trivdes också bra där men jag har hört att stället gått ned sig? Stämmer inte alltså? Vi var nog där senast 2006,2007 och mycket händer ju (tyvärr) på några år. Har vänner som rest dit återkommande år efter år och de upplever att stranden har förstörts mycket pga all turism. Vi åker dit om ett par veckor så det ska bli spännande att se,Lipe var ju verkligen paradiset på jorden :)