Khao Lak-Koh Lipe-Koh Lanta

6 maj 2014 13:37
Visningar: 564
Lite tips o råd skulle verkligen behövas. Min hjärna svämmar snart över =)

8:e Dec flyger vi till Bangkok för att sen ta oss till Phuket för att där ta oss vidare til Khao Lak dr vi redan har ett bokat boende. Vi är 5 vuxna och 2 barn som skall åk men jag o min sambo kommer att avvika vid ett par tillfällen och skulle starkt behöva någons hjälp.

1. Vi vill till Similan öarna och bo där en natt och snorkla 2 dagar. Hur gör jag den bokningen lättast? Härifrån eller ska jag chansa på det när vi kommer fram? (länka gärna sidor så jag vet vad jag har o gå på)

2. Transport från Khao Lak till Koh Lipe. Vet att det skall gå färjor/speedboat från Phuket till Koh Lipe. Stämmer det? Bokas i förväg eller ta det i Khao Lak?

3. Boende på Kho Lipe. Försökt att komma i kontakt med lite olika resorter på Koh Lipe men inte fått svar. Fått för mig att dom inte har igång sin boning, gäller det alla resorter och när kommer dessa igång isf?

4. Transport från Koh Lipe till Khao Lak (förmodar att jag bokar det på samma sätt som första resan till Koh Lipe antar jag.

5. Sen efter att vi har varit på Koh Lanta så kommer jag o min sambo ta nattåget från Shuratani (troligen felstavat) som vi tycker är en mysig avslutning på denna gångens rundvandring för att tillbringa sista natten i BKK.

Mvh
Ressugen
Av Sierra
11 maj 2014 12:20
1. Kontakta en travelshop i Khao Lak så fixar de detta enklast. Det innebär i stort att ni får åka med på en dagstur och blir lämnad för att åka med tillbaka när nästa dagstur kommer.

2. Det stämmer att ni kan åka färja eller speedboat från Phuket till Lipe. Båda alternativen innebär båtbyte på Lanta. Det är säkrast att boka detta i förväg men websites är ännu ej uppdaterade och kan ej bokas ännu. Du får hålla koll.
Speedboat: http://thaibeachtravellers.com/transport (uppdaterad under sommaren)
Färja: http://tigerlinetravel.com/ (uppdaterad i augusti)

Eftersom ni är 7 pers är det billigare att ta en minibuss 5,5 tim från Khao Lak till Pak Bara Pier i Satun province och speedboat 1,5 tim ut till Lipe. Sista speedboat avgår 15.00.

3. Bokningar på många boendealternativ är ej uppdaterade ännu. Denna website öppnar under sommaren. Många resorter går dock att boka nu direkt via egna websites.

4. Du kan boka som i punkt 2 men du kan även göra det på plats på Lipe i en travelshop.

5. Transport till Surat Thani och tåg till Bangkok fixar ni i en travelshop på Lanta. Ni kan ju även ta tåget från Trang som ligger drygt 1 tim närmare Lanta, dock är där inte lika många tågavgångar