Ko Lanta-Ko Lipe

14 nov. 2016 22:33
Visningar: 395
Jag skulle så himla gärna vilja ha lite tips och råd. Vi reser runt i södra thailand under jan och feb -17. Första delen av resan är nog i det mesta spikad.
Vi börjar med 4 nätter i Khao Lak för att sedan bo en vecka ute på koh khao. Efter detta har vi förbokat taxi som tar oss till färjan mot Kho Lanta där vi kommer att vara i två veckor. Efter detta är jag, min man och dotter ensamma på resan (hon är 2år). Vi ska då ta färjan till Ko Lipe och vara där en vecka. Efter detta tänkte vi ta färjan tillbaka samma väg (eftersom flyget hem går från Phuket). Jag skulle nog helst vilja avverka resan under samma dag (hela vägen till Phuket) och vad man kan läsa i tidtabellerna så bör det gå. Man vad säger ni som vet? Förseningar osv? Är det en dum ide att satsa på att ta sig hela sträckan på en och samma dag? Vore det smartare att ta en övernattning på ex Ko Lanta och åka vidare dagen efter? Vad tror ni? (Speed boat är inget alternativ, jag klarar knappt av det själv, så att utsätta en tvååring för det känns som en dum idé även om det skulle spara tid....) Jag skulle bli så glad för alla tips och trix man kan få!!
Av Sierra
15 nov. 2016 11:21
Det fungerar bra att åka med Tigerline´s färja hela vägen till Phuket från Lipe. Det skall enl tidtabell ta 8 tim med många stopp efter vägen. Räkna dock med en tim försening vilket innebär ankomst Phuket ca 19:00.

Då du har en 2-åring med dig skulle jag välja att stanna en natt på Lanta.
22 nov. 2016 21:39
Ja jag misstänkte nästan att det skulle bli rekommendationen. En annan fråga, du verkar veta så himla mycket Sierra! Uppskattar verkligen dina trådar här på guiden! Vad jag förstår på Phuketferrys hemsida så ska man kunna boka Phuket-Lipe där (annars verkar det vara Tigerline som gäller va?), men i själva bokningsfunktionen finns det inte med som alternativ ens.....Stämmer det inte att båda bolagen trafikerar sträckan?
Av Sierra
22 nov. 2016 22:43
Phuketferry.com är endast en bokningssida och har inga egna färjor/speedboats. Informationen gällande ev bokning till Lipe på deras sida är från 2013 och gäller inte längre. Det du kan boka idag är det som du ser under "Ferry Schedule From/To All Locations".

Det är endast Tigerline som har färjetrafik mellan Phuket och Lipe. Dock kan du även åka speedboat som tar ca 5 tim med speedboatbyte på Lanta.