Boende Khao Lak och Lok Lipe?

Av Petrad
5 maj 2014 07:40
Visningar: 1111
Hej!!

Behöver hjälp!!!! Har bokat resa hela feb 2015, har tänkt oss 1-9 i Khao Lak, sen har vi bokat 10 nätter på Noble House Koh Lanta, ett hotell vi gillar mkt!! Efter det har vi tänkt oss att ta oss till Koh lipe, har där tittat på Blue tribes som vi tycker verkar bra, åsikter på det? Vi har tänkt att stanna 4 nätter och sen avslut med fem nätter på Sunwing Bangtao innan vi flyger hem från Phuket.. Någon som bott där? Vi har tre barn, 9, 7 och 3.. Kan man ta sig från Koh Lipe till Phuket på en dag? Snälla, hjälp oss!! Behöver boka hotell snarast...
Av Petrad
5 maj 2014 07:42
Har läst fantastiska inlägg av en Sierra... Kanske du kan hjälpa även oss? :-)
Av Elsbet
5 maj 2014 10:07
Hej Petra,

Jag har nyss bokat en bungalow för 5 nätter i dec på Castaway resort, inte varit där själv men blivit rekommenderad :) Bundhaya ska också vara bra!

/ Elisabeth
Av Sierra
5 maj 2014 16:52
Blue Tribes är ett enklare helt ok boende bredvid Bundhaya Resort på Pattaya Beach.

Du kan åka färja eller speedboat, med byte på Lanta, till Phuket från Lipe på en dag.
Färjan avgår 10.00 med ankomst Phuket ca 17.00.
Speedboat avgår 09.00 och kommer till Phuket 14.30.

Det går inte att boka transporterna ännu för kommande säsong.

Andra boendealternativ på Lipe (bokning dock ej släppt ännu).
http://thaibeachtravellers.com/hotels
Av Petrad
6 maj 2014 08:26
Sierra, du har skrivit mkt om Varin resort, är det något du rekommendera till våran familj? Är det många barnfamiljer som bor där? Koh Lipe i övrigt, är det många barnfamiljer? När öppnar bookningen på Varin resort inför 2015?
Av Sierra
6 maj 2014 08:52
Jag brukar bo på Varin och tycker att det är ok till bra pris. Varmvattendusch, kylskåp, a/c och frukost ingår. Dock har de inte familjerum varför ni behöver två bungalows om ni vill bo där och ja, det är poppis bland barnfamiljer.
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/var-bungalow-pa-varin-resort-koh-lipe-thailand-212671

Wapi Resort har trevliga familjerum.

Bokning på länken i mitt inlägg ovan brukar öppna i juni.

Det är många familjer med barn i alla åldrar som besöker Lipe.
Av Petrad
6 maj 2014 09:12
Attans då, vi vill gärna bo i samma bungalow.. Man får inte göra det tror du, om man har barn i sängen? Har du andra tips på boende där vi får rum? Läst att Blue Tribes bara har fläkt som låter som en helikopter och ingen a/c, vet inte om vi fixar det..Vilken strand rekommenderar du? Har läst om massa glas på en strand..

Tack snälla för att du tar dig tid att svara!!
6 maj 2014 13:37
Hej Petra!!! Va roligt att hitta dej här :) Vi har nu styrt om våra planer inför nästa år och hoppar över det som jag pratat med dej om tidigare. Längtan tillbaka till Lipe är för stor och det får bli Lipe i kombination med Lanta nästa år. Så jag letar också på Lipe igen och vi hade nog tänkt bo på samma ställe (Lipe Beach Resort)i år igen men enligt deras hemsida är numera "endast barn över 6 år välkomna". Beata gjorde antagligen ett fantastiskt intryck/avtryck i vintras...:) Lutar nu åt att vi bokar Wapi Resort som jag försökte komma på namnet på häromdagen. Och kanske även några få nätter på lyxiga, ljuvliga Mali Resort där vi bodde för 2 år sedan. Eller Cast Away som är SÅ mysigt. Kan ni inte flyga hem från Hat Yai istället eller är Phuket flyget redan bokat?
Av Petrad
6 maj 2014 14:13
Hallå Camilla!! :-) Får panik på allt detta letande... Vi har också tänkt om, börjar med Koh Lipe 1-9 feb, sen Lanta och sist Bangtao.. Khao Lak får vi testa ett annat år..

Det är så svårt att hitta hotell som verkar bra, en kompis till mig sa att man måste bo på Pattaya stranden på Koh Lipe, det är massa glas på den andra stranden...Var det når du tänkte på? KRAM
6 maj 2014 14:54
Skriver till dej på andra mediet i stället :)
Av Sierra
6 maj 2014 20:30
Du kan få en extramadrass (+500 THB) på Varin och ha barn i dubbelsängen men det är små rum....men visst kan det gå.

Visst finns det lite glas på Sunrise Beach men det gör det även på Pattaya liksom på de flesta beacher i Thailand.
Av Petrad
7 maj 2014 04:08
Sierra, Varin rek en air villa till oss, hur är den och var ligger den?
Av Sierra
7 maj 2014 16:15
När jag var där i januari höll de på att bygga detta tvåvåningshus och det ligger bakom receptionen/restaurangen där allt boende på Varin ligger. Vad jag kan förstå är det detta nya som kallas Air Villa. Det är knappt 100 m till beachen därifrån. Jag ser att de nu tagit fram en ny website som du kan boka på.
http://varinbeachresort.com/main_en/?page_id=37
Av Petrad
12 maj 2014 07:25
Sierra, vi ankommer 07.00 på morgonen, hinner vi ta oss till Koh Lanta samma dag?
Av Sierra
12 maj 2014 08:25
Hur menar du?
Vart ankommer ni 07.00? Skulle ni inte till Lipe först?
Av Petrad
13 maj 2014 10:47
Förlåt för knäpp fråga :-) Vi ankomner Phuket 07, ska till Lanta en natt, lämna resväskor på hotellet vi ska bo på sen och dagen efter drar vi till Lipe :-) jag har försökt maila zanom resort, men inget svar.. Vet du om dom inte har öppet för bokning? Är zanom och sanom samna hotell? Vi har bokat 4 nätter på Mali, så nu letar vi efter ett lite billigare alternativ dom första 4 nätterna!!
Av Sierra
13 maj 2014 20:42
Ni hinner.

Det tar ca 45 min till Rassada Pier i Phuket Town där färjan till Lanta avgår 13.30 med ankomst 16.30 (båtbyte på Phi Phi). Ni skulle även kunna hinna färjan som avgår 08.30 om ert flyg är i tid samt att det inte krånglar på flygplatsen. http://www.phuketferry.com

Sanom och Zanom är inte samma ställe. Sanom är lite enklare och ligger vid en egen lite beach och Zanom ligger i den södra delen av Sunrise Beach. Zanom har en av öns populäraste restauranger med grillad fisk som specialitet. De är svåra att få kontakt med via mail men du hittar dem även på Facebook där du kan skicka ett meddelande. Båda ställena har öppet året runt så du bör få svar.

Här har du Sanom: http://m.sanombeachlipe.wix.com/sanombeach2

På denna länk finner du fler mindre resorter till ok pris. Bokning öppnar i mitten av juni. Wapi Resort har familjerum.
http://thaibeachtravellers.com/hotels