Familjens Khao Lak

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: sofieja, medlem sedan 2009
Foto: susa60, medlem sedan 2008
Foto: Apollo
Foto: Ving
Att Thailand är ett barnvänligt resmål är ingen hemlighet, men det finns platser i landet som passar extra bra för de som reser med barn – Khao Lak är ett av dem.
Publicerad 31 oktober 2012

Khao Lak har det mesta man längtar efter när man sitter hemma i Sverige och drömmer om att resa till Thailand. Milslånga stränder, fina hotell med fantastiska poolområden och den goda maten. Här guidar vi dig till barnfamiljens Khao Lak.

De bästa stränderna

Små barnfötter gillar mjuk sand att springa i, och det finns det gott om i Khao Lak. Stranden är bred och har sin speciella gyllengula sand, dessutom är det väldigt långgrunt. Det finns gott om plats på stranden, inga solsängsuthyrare, bara några få solsängar nedanför hotellen, och inga säljare som tjatar på dig. De flesta hotellen i Khao Lak ligger på eller väldigt nära stranden. Detta är verkligen ett paradis för barnfamiljer.

Upplevelser för hela familjen

När man bor i Khao Lak skall man passa på att åka ut på en båtutflykt till Surin Islands. Det är en härlig dag på havet och runt ögruppen kan man se både färgglada fiskar och havssköldpaddor – garanterat en hit hos barnen. En annan utflykt som brukar vara minst lika populär är en djungeltur där man tar sig fram med kanot, till fots och på elefantryggen. Reser man med små barn kan det vara en bra idé att bo på ett hotell med skandinavisk barnklubb, så att barnen kan få göra en massa olika aktiviteter och samtidigt ha chansen att träffa nya vänner. Du som däremot reser med äldre barn kan testa att vara med på en thailändsk matlagningskurs, en trevlig aktivitet som familjen kan göra tillsammans och som avslutas med en god måltid som man tillagat själv.

Ut och äta

Det är ingen hemlighet att det finns mycket stark mat i Thailand – kanske inte perfekt för de minsta, men det är aldrig något problem att få maten anpassad efter små munnar. En favorit när man bara vill ha något snabbt och gott är de thailändska pannkakorna som finns att köpa överallt. Du väljer sedan själv vilken fyllning – barnen kommer att älska den med nutella, banan och kokos. Eftersom thailändarna älskar barn så är man alltid hjärtligt välkommen på alla restauranger. Det är inte ovanligt att barnen får väldigt mycket uppmärksamhet och föräldrarna får då tid till att äta och njuta av sin egen mat, medan barnen leker med de som jobbar där. Den färska frukten man kan köpa här smakar gott i värmen, och är ett bra sätt att få i barnen lite mat och vätska.

Hotell för barnfamiljen

Det finns ett stort urval av hotell i Khao Lak, och de allra flesta är strandhotell. Standarden är hög och även ett trestjärnigt hotell brukar vara väldigt flott. Det finns stora resort och mindre hotell så det är inga problem att hitta ett hotell som passar just din familj perfekt. Vill man ha många faciliteter och barnklubb är Blue Village Mai Khao Lak och SunGarden Emerald Beach Resort & Spa bra val. Vill du ha alla faciliteter, men klarar dig fint utan barnklubb och kvällsunderhållning är La Flora Resort & Spa ett bättre val.
Här kan du se alla charterhotell i Khao Lak.

Så tar du dig hit och runt

Det går direktcharter till Phuket från Sverige och därifrån är det bara en timme med transferbuss till de första hotellen i Khao Lak. Du kan också resa hit med reguljärflyg, då med minumum ett stopp på vägen, och du landar även då på Phuket flygplats. Flygresan till Phuket från Sverige tar cirka 11 timmar. När du är i Khao Lak tar du dig enklast runt med taxi eller tuk-tuk om inte hotellet du bor på har shuttleservice.


Charter till Khao Lak