Khao Lak

20 okt. 2014 22:21
Visningar: 1867
Hejsan, jag och min sambo ska åka till thailand för första gången i februari, vi kommer att stanna i 3 veckor där. Jag har förbokat några dagar på Khao Lak till att börja med och sen får vi se var vi hamnar. Jag har ganska bra koll på vad inrikesflyg,hotell och mat kommer att kosta oss.men vad utflykter och andra nöjen går på hade varit kul att veta. Jag har aldrig snorklat innan så det tänker jag göra där men vad kostar det att åka med en båt och vad är hyran av utrustningen? Har tänkt hyra moppe där, vad kostar det för en vecka med försäkring och allt? Ska även besöka nationalparken som ligger i närheten och rida på elefant, vad kan det gå på? Är tacksam för all hjälp jag kan få med priser och även förslag på annat kul att hitta på.
Tack på förhand // Jocke
10 nov. 2014 07:33
Hej!
Du kommer inte bli besviken på Thailand och definitivt inte på Khao Lak. Jag och sambon skall åka med vår lilla son den 13e december å stanna i 3 månader för så fast har vi blivit :)
Vi har hus i Bang Niang (ligger ca 9 km från Khao Lak) och det är väl 8e året vi åker dit. Har väl inte gjort så mycket utflykter senare åren men har för mig att det kostade runt 1000 lappen per pers å snorkla, vi åkte till similand, hur fint som helst! Vi hyrde moppe något år men annars har vi en egen så jag kan egentligen bara uppskatta priset, inte säga exakt, men jag skulle tro runt 500 kr för ca två veckor, det var ungefär det vi betalade då. kan ju ha ökat lite iofs.
Kan verkligen rekommendera att åka in till Bang Niang för att gå på deras marknad, tar man taxi så säger man bara att man vill till marknaden i bang niang så vet dom. Det finns kläder, prylar och massor med goda maträtter. Finns även en liten "pub" som drivs av en holländare precis intill marknaden, på höger sida, det är ett perfekt pitstop när man gått ett varv.
Rekommenderar även White Sand Beach och Coconut Beach, ligger en bit ovanför Khao Lak och Bang Niang. Superfina stränder som man måste se.
Hyr man moppe så kan man ta en dag att åka runt och kolla på vattenfall, det finns många fina i krokarna.
Vill man äta riktigt god mat och få tips och information av en svensk som bor i Khao Lak så skulle jag rekommendera att äta på Lucky Seafood i Bang Niang, restaurangen drivs av Stefan som har koll på det mesta!

Hoppas informationen var ok, om du har fler frågor så fråga på, svarar så gott jag kan :)
10 nov. 2014 14:13
Jag tackar och bockar för ett långt och trevligt svar. Du eller någon annan kanske kan föreslå utflykter och annat kul som man inte bör missa på Khao Lak med omgivningar...